Članek
Veber ovadil vodstvo in nadzornike NLB-ja
Objavljeno May 26, 2016

Poslanec SD-ja Janko Veber je naznanil sum zlorabe položaja proti neznanim osebam v upravi in nadzornem svetu NLB-ja pri razpisu za prodajo 800 milijonov evrov slabih terjatev.

Na začetku lanskega oktobra je Nova Ljubljanska banka (NLB) napovedala začetek iskanja vlagateljev za nakup portfelja problematičnih terjatev. Vrednost portfelja je približno 800 milijonov evrov, v njem pa so razpršene problematične terjatve NLB-ja in nekaterih drugih družb v njeni skupini. Banki kupce pomaga iskati svetovalna družba PwC Management Consultants.

Domnevno prikrivanje dokazov
V ožji izbor naj bi se uvrstila dva interesenta, KF Finance in B2 Kapital. Posel naj bi dobile KF Finance, in sicer naj bi terjatve odkupile z okoli 80-odstotnim popustom, torej bi za sveženj odštele okoli 160 milijonov evrov. "Na podlagi informacij sumim, da je potekal postopek prodaje slabih terjatev na netransparenten način s ciljem, da neznani storilci pridobijo protipravno premoženjsko korist. Še več, poleg tega, da že sama prodaja teh terjatev predstavlja morebiten gospodarski kriminal, vse kaže, da je bila izvedena tudi s ciljem, da se na ta način prikrijejo pretekla kriminalna dejanja. Odtujitev teh terjatev naj bi namreč bila izvedena s ciljem, da se uničijo dokazi o neupravičeni podelitvi kreditov v preteklosti," je v izjavi za javnost dejal poslanec Janko Veber (SD).

NEUSTAVNOST LASTNINJENJA V RS

USTAVNA POBUDA

ZA POVRNITEV NAŠE UKRADENE DRUŽBENE LASTNINE
PODPIŠI Z NAMI