Članek
Rojeni pod srečno zvezdo
Objavljeno May 19, 2016

Hitim, v gredo zapičim zadnjo flanco solate, hitro pograbim vodovodno cev ter jo zalijem z močnim curkom. Ravno, ko jo s polno paro zalijem in končam se vlije. Spet mi je uspelo, zaliti vrt pred dežejem. Letošnje leto je za en kurac. Nenehno dež dež in dež. Človek sploh ne ve kdaj in kako bi zalival, še posebej, ko ga vremenarji tako biksajo. Napovedujejo sončno in, ko hoče človek zaliti vrt se vlije in to na puno. Človek bi reko, da nam namensko nagajajo z napačnimi napovedmi.

Prejšnjo nedeljo smo imeli sokrajani krizni sestanek, ker skoraj nihče ne more zaradi dežja zalivati vrta. Soseda, ki je malo bolj premožna je dejala, da si je nad vrtom naredila streho in je dež sploh ne ovira, da pa razume druge. Ja tebi je lahko, odvrne drugi sosed, jaz imam samo mrežo proti toči in mi skozi njo lije ko iz škafa. Zadnjič sem bil med zalivanjem moker ko pes.  Tudi jaz sem bila mokra, doda tretja soseda, kljub razpetem polivinilu nad vrtom, mi je postrani veter nosil dež. Ja kaj pa me nisi pokliclal, če si bla mokra, bi ti pomagal, se oglasi krajan preko ulice. Saj te bom drugič, ko bom spet mokra. Jaz običajno uporabljam velik sončnik, če ne piha preveč kar dobro pomaga,.... in tako je debata tekla pozno v noč.

Pa so iz naslednjega naselja izvedeli, da imamo neko dobro tehniko zalivanja v dežju in so se odpravili na tajno eksurzijo k nam, da vidijo kaj za vraga smo izumili. Tajno zaradi tega, da se jim ne bi posmehovali, ker so tako zaostali za nami. Pojavili so se kot slučajno zatavani turisti, ki iščejo pot. Moški so se premaskirali v moške ženske pa v ženske. Celo popoldne so smukali po naselju, gledali neke zemljevide o poti tja in tja, škilili preko ograj, vse poslikali ter zginili pred večerom. 

Od znancev iz drugega sosednjeg naselja, ki so pa njim drpnili izboljšano tehnologijo, smo zvedeli za to tajno operacijo, saj so se na veliko hvalili naokrog kako so našo tehnolgijo izpopolnili. Nismo jim ostali dožni in smo mi pripravili tajno operacijo izgubljenih turistov. Namaskirali smo še še boljše od njih. Tri dni se nisem bril, soseda mi je posodila njeno blont lasuljo, sama je od drugega soseda dobila kravato in klobuk. Posebej za masko si je kupila novo šminko, ki je šla odlično h kravati. Drugi sosed si je nabavil japonska očala, tretji si je sposodil minico od hčerke in tako naprej. Seboj smo vzeli vse fotoaparate, kamere in podobno vohunsko opremo ter se naložili na avtobus in odpeljali. Ko smo skoraj prispeli do sosednjega naselja se je vodja poti spomnil, da smo pazabili zemljevid. Hočeš nočeš smo se morali vrniti ponj, saj ne bi izgledali kot pravi izgubljeni turisti, ki iščejo pot. Druga soseda, je še za rezervo vzela s seboj šolski globus in sledila je: AKCIJA!

Bi radi izvedeli kako je bilo na vohunski ekskurziji?  Potem uporabite malo svojo domišljijo.

A veš ti za boljšo metodo?

USTAVNA POBUDA

ZA POVRNITEV NAŠE UKRADENE DRUŽBENE LASTNINE
PODPIŠI Z NAMI