Članek
Djukanovič - Cerar - serijski umori - narko kartel
Objavljeno Oct 28, 2015

V Sloveniji je Portal plus objavil raziskovalno delo novinarjev skupine MANS, ki so razkrili povezavo med kokainskim karetlom in črnogorsko državno politiko, to je povezavo med Šaričem in Djukanovičem. Niti Djukanoviča sežejo tudi v Slovenijo, v sam politični in poslovni vrh saj ena od tranzitnih poti  vodi preko nje; Luke Koper in ko prispe tranzitni tovor gredo cariniki hitro na malico.  Kdo v slovenski politiki in poslovnem svetu  je del tega kartela, oziroma je posloval z njimi je za razmislek v prostem času.

Za Djukanovičev klan se govori, da je izvedel serijo likvidacij, oziroma umorov nezaželenih oseb tako doma kot v tujini - pri nas. Ta klan je je izvajal likvidacije tudi za slovenske poslovneže, ki so bili del te naveze in so financirali tihotapstvo, če jim je kdo bil pri njihovih krajah v gospodarstvu v napoto.

Eden od nesupelih umorov  v Sloveniji je bil poizkus v novinarsem krogu. Slovensko avstrijska kriminalna poslovna naveza v povezavi z črnogrskim klanom je likvidirala nekaj nezaželenih oseb, ki so jih ovirale pri kraji družbenega premoženja. Ne glede na vse to pa le niso vsemogočni. Njihovi pripadniki umirajo od strahu kdaj bodo odkriti. Tako je eden od njihovih financerjev in soudeleženec nekaj umorov umiral več kot 10 let. Ves čas je bil na tabletah in antidepresivih, dokler strah ni naredil svoje. Ne glede, da je sodil v vrh najbogatejših Slovencev sta ga pokončala strah in kemija. In ni edini.

Djukanovičev klan je začel s tihotapljenjem cigaret, zatem kot kaže kokaina, po Sloveniji se šušlja še o trgovini z belim balgom in človeškimi organi. Tobak prihaja iz Albanije preko Makedonije in iz Črne Gore se prepošlje v Italijo z gliserji in ob Jadranu do Kopra in potem v Avstrijo, .....  

Djukanovičev klan ne zanima ne EU niti NATO temveč samo pod katerim dežnikom bodo lahko nadaljevali svojo raboto. To, da ga je sprejel Cerar, Pahor in Brglez kaže, da ima njegov klan podporo v samem vrhu slovenske politike.      

Video posnetek umora športnika boksarja Saše Pejanoviča je sicer star in seže v leto 2011- klikni desno zgoraj.