Noč v Ljubljani!

OddajPredrag Tašić, dne 2017-11-16 ob 19:07:00

Mali, ki je zdaj višji za glavo od mene, mi je včeraj po prihodu iz šole veselo povedal. »Ati, lahko greva na koncert, juter nimam testa, profesorica je zbolela«. In sva se z malo zamudo, usedla v avto in krenila v Ljubljano na koncert Zbora rdeče armade. Malo sva seveda zamudila, ker Ljubljana z gnečo na cestah vse bolj spomni  na velika evropska mesta; naša zaspana Ljubljana, v kateri smo živeli do leta 2006 je že preteklost. Pravijo, da jo ju je Janković spremenil v velemesto; meni je bila bolj všeč tista stara; del nostalgije  in staranja, verjetno.

Ko sva se končno usedla na svoja mesta v polni dvorani v Stožicah se je začel spektakel zbora Aleksandrov. Veličastna predstava ne samo pevcev, ampak tudi plesalcev (kakšna gibčnost) kot tudi tistih, ki so igrali na balalajki ali kakšni drugi inštrument. Spomnil sem se na svoja potepanjih po Rusiji, v obdobju ko je še bila del SSSR, kakšna dežela, kašna ljudstva, kakšna zgodovina…. Velikost in moč, ki nima primerjave v sodobnem okolju Evrope in sveta. Ni ju je zastonj angleški geograf in geopolitik Halford John Mackinder imenoval »osrčjem sveta« ( Heartland) , ki ga že  več kot sto let poskusijo osvojiti svetovni osvajači, Angelikin »oče« in plejada ameriških predsednikov in multinacionalk. Kdo vlada Heartlandom, trdil je Mackinder je gospodar sveta. Če bi današnji strategi, ki naganjajo Trumpa da realizira stoletne cilje ameriških in britanskih geopolitikov in gre v vojno z Rusi poslušali močne glasove Zbora rdeče armade mislim da bi se posrali od strahu in bi takoj nehali sanjati prazne in nerealne sne. Ne rabijo srečanja z Rdečo armado, zadostovalo bi tudi srečanje z njenim Zborom.

Spomnil sem se tudi na Tita in ko sem poslušal močne glasove Zbora in videl gibčnost njegovih igralcev sem razumel njegovo obsedenost z Rusijo; ko enkrat doživiš to deželo ne moreš je pozabiti, neodvisno od tega ali ti je ostala v lepem ali slabem spominu. Tito je najrajše imel sebe, na drugem mestu je bil njegov »otrok« Jugoslavija, na tretjem pa Rusija. Pravijo da je tudi ko je umiral zadnje besede izgovoril po rusko.

Ko se koncert končal Ljubljančani niso dovolili Zboru da gre s scene. Ploskali so kot nori, celo stoje in Zbor je trikrat moral »na bis« da jim igra in poje. Gledajoč tisto sceno spomnil sem se Cankarjevih besed: »Hlapec se tudi občutil močen, ko je videl zmage ….. ». Danes to niso bili Srbi ampak Rusi. Škoda da te noči v Ljubljani na predstavi Aleksandrova ni bilo slovenskih politikov, posebej tistih, ki brez pomislekov ljubijo rit naši dragi Angeliki. Lahko bi se tudi oni okužili pogumom in v prihodnosti delali in se borili za interese slovenskega ljudstva, ne pa nemškega!

                

profileimage
Všeč mi je
3
Komentarji
2
plavec joz
0
Dec 06, 2017
Rešitev za vaše finančne težave (borut.martin@gmail.com)

Rešitev za vaše finančne težave
To je priložnost za vas, da prekine vaš težko finančno stanje. Nič ne boš probleme imate in težave, v katerih najdete v tem trenutku. Jaz sem posamezne Švica, ki postavlja na razpolago kdorkoli resno posojila vseh vrst. Ste
lahko kontaktirajte me, če ste v stiski. Bi vas spomnil, da vsaka oseba, dobrega imena, ki bo dodeljena v naši knjigi shranjevanje "imeli ne obžaluje. Pričakujemo, da vaše zahteve za vas
izpolnjujejo. Pridruži se mi po pošti: borut.martin@gmail.com
#2
Radmila Čučak
0
Nov 19, 2017
Lepo je, ko se vojska ne bojuje, ampak poje. Ruska duša je dejavnik miru in stabilnosti v svetu...

https://www.youtube.com/watch?v=FCZNfeWGTkQ
#1
Predrag Tašić
Predrag Tašić
Objavil/a 2017-11-16 19:07:00 (Nov 16, 2017)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
SLOVENSKI GENERALI IN OSAMOSVOJITEV (SLOVENIJE IN ŠTAJERSKE)!
Potapljanje (stare) Evrope in rojevanje nove! (2 del)
Pogašene luči!
Še korak do kaosa!
Potapljanje Evrope (1 del)
KHASHOGGIJEV "FALSE FLAG"!
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
december 2021
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj