Nevenka Likar Žužek

NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

KAJ JE RESNIČNOST?
Nezemljani med nami
Obstoj inteligentnih bitij na drugih planetih oziroma v drugih dimenzijah in njihova prisotnost na Zemlji
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
september 2022
PTSČPSN
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Obstoj inteligentnih bitij na drugih planetih oziroma v drugih dimenzijah in njihova prisotnost na Zemlji

Nevenka Likar Žužek
10.07.2021 11:01 (Jul 10, 2021)

Smo v odnosu do njih kaj napredovali?

Dimenzije so, kot vemo, višje ali nižje stopnje zavesti, ki pogojujejo razvojno stopnjo neke civilizacije, mi pa to stopnjo ocenjujemo glede na njen doseženi tehnološki in moralno-etični razvoj. Kaj vemo o tem ali kako gledamo na to danes? Danes pravim zato, ker se z nenehnimi novimi informacijami in vse globljimi osebnimi uvidi dojemanje tega vidika naše resničnosti spreminja. Vse je dinamika, spiralna dinamika.

Da bi bolje razumeli ta večplastni pojav, se ne smemo osredotočati samo na UAP – Unidentified Aerial Phenomena oziroma 'neznane zračne pojave', kot se zdaj ti imenujejo. Samo opazovati nebo in tisto, kar po njem pluje, je enako, kot če bi ljudje z drugih planetov človeštvo preučevali samo z opazovanjem avtomobilov, ki vozijo po naših cestah, je pripomnil urednik revije Jar Magazine v napovedi teme za naslednjo panelno diskusijo.


Razsežnosti te dodatne okoliščine naših življenj, obstoj Nezemljanov in njihova prisotnost na Zemlji, so šte

KAJ JE RESNIČNOST?

Nevenka Likar Žužek
09.10.2017 20:38 (Oct 09, 2017)

KAJ JE RESNIČNOST?

Ameriški psihiater, parapsiholog, pisatelj in profesor na harvardski medicinski fakulteti dr. JOHN E. MACK, katerega svetovni nazor se je navdihoval v duhovnih in filozofskih tradicijah, je med drugim močno zagovarjal tezo, da smo vsi med seboj povezani. Tema povezanosti  je bila pri njem zastavljena zelo široko, saj jo je najbolj podrobno raziskoval s študijem oseb, ki so poročale o svojih stikih z Nezemljani  in o tem, kako jim je ta izkušnja spremenila način gledanja na svet, vključno s povečanim smislom za duhovnost in okoljske probleme.

Njegov interes za preobrazbene, transformacijske vidike teh nenavadnih izkušenj, in domnevo, da je takšna izkušnja bolj transcendentalne kot pa fizične narave – a vseeno realna, so mediji takrat preprosto opredelili samo kot podporo resničnosti nezemeljskih stikov.

Seveda se je dr. Mack zavedal, da mora znanost šele razviti raziskovalne metode, ki bodo zanesljive za pojave, ki ne spadajo jasno niti v objektivna niti v subjekt

Nezemljani med nami

Nevenka Likar Žužek
23.07.2017 14:28 (Jul 23, 2017)

Nezemljani med nami

KAJ MORAMO VEDETI PRED RAZKRITJEM

Nizozemski pisatelj in raziskovalec Gerard Aartsen ter njegov pogled na Zemljo in druge svetove. Kako smo povezani.

»Glavni vzrok stiske ljudi v našem svetu je skozi stoletja vzdrževani občutek medsebojne ločenosti, ki se od nekdaj izkorišča za vsiljevanje prepričanja, kako je tekmovalnost nuja in pohlep vrlina. Čeprav takšen odnos do življenja dandanes še uničuje družbeno tkivo v mnogih državah sveta, pa bo prav ta skrajna polarizacija kmalu privedla kritično maso človeštva do tega, da bo uzrla edino zanesljivo alternativo: nov način organiziranja družbe, utemeljen na sodelovanju in pravični delitvi hrane, surovin, energije, znanja in tehnologij za zadovoljitev osnovnih potreb vseh živih bitij tega planeta. To je pristop, ki ga človeštvo še ni preizkusilo, četudi so ga stoletja zagovarjali Učitelji človeštva, sprejeli in podpirali Združeni narodi vse od ratifikacije Splošne deklaracije o človekovih pravicah leta 1948 naprej in pr

Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj