Članek
Nenad Glücks: Dremež na muhi teroristov
Objavljeno Nov 30, 2015

Morda je šele nedavno objavljen spletni video Islamske države, v katerem je med zastavami zaveznic »hudičeve koalicije« zoper islam tudi slovenska, marsikaterega Slovenca prepričal, da vedo tudi za našo državo in da smo tudi mi označeni kot njihova tarča.

Medtem ko nas predsednik republike Borut Pahor in premier Miro Cerar mirita, da smo še vedno ena najbolj varnih držav na svetu in da stopnja ogroženosti niti po terorističnih napadih v Parizu v Sloveniji ni povečana, se čez naše ozemlje v migrantskem toku mirno sprehajajo džihadisti z bližnjevzhodnih bojišč. To je potrdil pomočnik direktorja uprave kriminalistične policije Boštjan Lindav, in sicer da so v 20 primerih identificirali osebe, ki so tuji borci. Na vprašanje, kaj so naredili z njimi, je pojasnil, da nič, obvestili so vse države, kamor so namenjeni. Francoska policija je na podlagi prstnih odtisov ugotovila, da sta bila dva napadalca v Parizu registrirana na balkanski migrantski poti v Grčiji. Koliko prstnih odtisov migrantov je vzela slovenska policija? Od več kot četrt milijona migrantov zgolj 35 tisoč.

In potem nam državni predstavniki zagotavljajo, da smo med najbolj varnimi na svetu. Morda se nekateri res počutijo tako in v skladu s tem je tudi zagotavljanje stopnje varnosti na prizoriščih množičnih zbiranj v Sloveniji. Objekta, kjer se zbere največ ljudi v Ljubljani, sta športna dvorana in nogometni stadion v Stožicah. In kako tam poskrbijo za varnost pred napadalci s strelnim orožjem ali razstrelivom, primerljivimi s tistimi, ki so sejali smrt v dvorani Bataclan v Parizu: pristojni iz Javnega zavoda Šport Ljubljana so nam pojasnili, da mora za varnost na posameznem dogodku poskrbeti organizator, njihovi objekti pa so opremljeni z opozorili, da vnos orožja v objekt ni dovoljen!? Lahko bi bilo komično, če ne bi obstajala možnost, da se spremeni v tragično. Teroristi napadajo že zelo blizu, v Bosni.

Beri dalje...