Članek
Sodnice: Reporter sam izziva
Objavljeno Oct 31, 2015

Po mnenju okrožnih sodnic v Ljubljani zapisana grožnja s smrtjo novinarjem Reporterja ni bila resna, pri čemer jih sploh ne zanima identiteta storilca, ali je oborožen, uravnovešen…

Slovensko sodstvo je znova pripravilo idiotsko nestrokovno odločitev, tokrat v režiji okrožnih sodnic Katarine Turk Lukan, Alje Kratovac (kot poročevalke) in Vesne Podjed z okrožnega sodišča v Ljubljani.

Sodnice so s sklepom zavrnile predlog novinarjev Reporterja za opravo preiskovalnega dejanja za ugotovitev IP-naslova računalnika neznanega storilca, ki nam je na facebooku pod vzdevkom Zakladnik Matija sedmega januarja letos, nekaj ur po islamističnem pokolu v uredništvu pariškega tednika Charlie Hebdo,zagrozil s smrtjo. Zapisal je, naj se »janšistični govnači« Demokracije in Reporterja kar pripravimo, saj je pokol v Parizu zgolj otroški vrtec v primerjavi s tem, kar bomo doživeli v prihodnjih tednih. Za novinarja Gašperja Blažiča od  Demokracije je celo dodal, da ga bo lastnoročno nataknil na kol.

Novinarji Reporterja smo neznanega storilca kazensko ovadili zaradi kaznivega dejanja grožnje, tožilka Alenka Jesenko je našo ovadbo zavrgla, češ da dejanje ni kaznivo, vendar je tožilstvo po naši nadzorstveni pritožbi zadevo spet sprejelo v obravnavo. Hkrati smo na okrožno sodišče v Ljubljani vložili predlog za ugotovitev IP-naslova storilca, za kar je potrebna sodna odredba, toda omenjene sodnice so ga zavrnile z naslednjo škandalozno ugotovitvijo: »Potrebno je upoštevati, da se Demokracija in Reporter uvrščata med politični tisk, ki znata s svojim izražanjem razburiti splošno javnost, s čimer izzivata tudi burne reakcije posameznikov, kakor se je po oceni sodišča zgodilo tudi v tem primeru«.

Beri dalje...