Članek
Neprijetne resnice o cepivu za opičje koze - monkey pox
Objavljeno Aug 09, 2022

Neprijetne resnice o cepivu proti opičjim kozam

Zelo visoka stopnja srčnih učinkov in poslabšanja okužbe s HIV še povečuje težavo, da ni podatkov o učinkovitosti cepiva pri ljudeh. Ali cepivo sploh deluje?

1) ni dokazov, ki bi podpirali uporabo tega cepiva med nosečnostjo, dojenjem ali pri otrocih.  Podatkov o učinkih na plodnost moških (kot tudi žensk) ali rakotvornosti ni.

2) Pri približno 2 % prejemnikov cepiva je prišlo do resnega neželenega dogodka.

 

3) Glede na oznako je imelo od 1,3 % do 2,1 % prejemnikov cepiva srčni dogodek posebnega pomena v primerjavi z 0,2 % prejemnikov placeba.  Glede na dokument o pregledu FDA, ki ni naveden v etiketi, je bilo v dveh študijah 10 % in 18 % preiskovancev z zvišanjem troponina. To pomeni, da bo nekje med 1 od 90 in 1 od 6 oseb imel povišan troponin ali nepravilnost EKG, kar kaže na določeno stopnjo poškodbe srca zaradi injekcije.

 

4) Virus opičjih koz, proti kateremu je bilo cepivo testirano, se verjetno precej razlikuje od virusa opičjih koz, ki je trenutno v obtoku. 

 

5) Če zdaj želite bolj strašljivo sliko o tem, kaj cepivo naredi prejemnikom, jo najdete v pregledu dokumentov in študij agencije FDA, ki so pripeljali do dovoljenja družbe Jynneos za leto 2019, vendar ni bila prikazana na etiketi.

 

Na primer na strani 191 pregleda FDA:  8 % oseb, ki so bile okužene s HIV, ni moglo prejeti drugega odmerka cepiva Jynneos zaradi stranskih učinkov prvega odmerka. Pri 7 % oseb, okuženih z virusom HIV, je prišlo do poslabšanja parametrov okužbe z virusom HIV.  Verjetno je, da zdravilo Jynneos povzroča imunsko supresijo.

 

Pri osebah, okuženih s HIV, so poročali o osemintridesetih SAES [resnih neželenih dogodkih] pri cepljenih, pri kontrolnih osebah, ki niso bile okužene s HIV, pa o nobenem. Večina jih je spadala med infekcijske ali respiratorne SOC. Eden od teh neželenih učinkov, pljučnica, ki se je pojavila 2 dni po 2. odmerku cepiva MVA-BN pri 39-letni s HIV okuženi in je bil obravnavan kot verjetno povezan z zdravilom MVA-BN. Omeniti velja, da je bilo 1,0 % s HIV okuženih oseb (n=6) umaknjenih iz študije zaradi neželenih učinkov, 7 % (n=35) s HIV okuženih oseb pa ni prejelo drugega odmerka cepiva MVA-BN zaradi poslabšanja parametrov HIV (padec števila CD4 ali povečanje virusnega bremena HIV) po prvem odmerku.

Poročilo ameriške agencije za hrano in zdravila (FDA) je na strani: 

https://www.fda.gov/media/131078/download

5.1 Hude alergijske reakcije

Za obvladovanje morebitnih anafilaktičnih reakcij po dajanju zdravila JYNNEOS mora biti na voljo ustrezna medicinska pomoč. Tveganje za hudo alergijsko reakcijo je treba pretehtati glede na tveganje za bolezen zaradi opičjih koz.

 

6.  Neželeni učinki

Resni neželeni učinki

Nevarne neželene učinke so spremljali od dneva prvega cepljenja v okviru študije

do najmanj 6 mesecev po zadnjem študijskem cepljenju.

 

Med udeleženci, ki so bili cepljeni proti opičjim kozam, je o resnih neželenih dogodkih (SAE) poročalo 1,5 % prejemnikov cepiva JYNNEOS in 1,1 % prejemnikov placeba. Med osebami, ki so bile cepljene proti noricam in so bile vključene v študije brez primerjalnega placeba, so o SAE poročali pri 2,3 % prejemnikov cepiva JYNNEOS. V vseh študijah ni bilo mogoče izključiti vzročne povezave z zdravilom JYNNEOS za 4 SAE, ki so bili vsi brez smrtnega izida in so vključevali Crohnovo bolezen, sarkoidozo, parezo zunajočesnih mišic in stiskanje v grlu.

 

Neželeni dogodki za srce, ki so posebnega pomena

 

Vrednotenje srčnih neželenih dogodkov posebnega pomena (AESI) je vključevalo vse srčne znake ali simptome, spremembe EKG, ki so bile opredeljene kot klinično pomembne, ali troponin-I, povišan nad 2-kratnik zgornje meje normale. V 22 študijah so preiskovance spremljali glede znakov ali simptomov, povezanih s srcem, vsaj 6 mesecev po zadnjem cepljenju. Število prejemnikov cepiva JYNNEOS oziroma placeba s podatki o troponinu-I je bilo naslednje: izhodiščna raven (6 376 in 1 203); raven dva tedna po prvem odmerku (6 279 in 1 166); raven dva tedna po drugem odmerku (1 683 in 193); nenačrtovan obisk, vključno s klinično oceno domnevnih neželenih dogodkov na srcu (500 in 60). [Kaj se je zgodilo s preostalimi osebami (približno 70 %), ki bi morale prejeti drugi odmerek?  Zakaj so zamudili kontrolne obiske?]

O srčnih AESI so poročali pri 1,3 % (95/7.093) prejemnikov zdravila JYNNEOS in 0,2 % (3/1.206) prejemnikov placeba, ki niso bili cepljeni proti opičjim kozam. O srčnih AESI so poročali pri 2,1 % (16/766) prejemnikov zdravila JYNNEOS, ki so bili cepljeni proti opičjim kozam (small pox vaccine experienced). Večji delež prejemnikov cepiva JYNNEOS, pri katerih so se pojavili srčni AESI, je bil posledica 28 primerov asimptomatskega povišanja troponina-I po cepljenju v dveh študijah: Študija 5, v katero je bilo vključenih 482 oseb, okuženih s HIV, in 97 zdravih oseb, ter študija 6, v katero je bilo vključenih 350 oseb z atopijskim dermatitisom in 282 zdravih oseb. 

 

Med kliničnim razvojnim programom je bilo pri prejemnikih cepiva JYNNEOS dokumentiranih dodatnih 127 primerov asimptomatskega povišanja troponina-I po cepljenju nad zgornjo mejo normale, vendar ne nad 2-kratnikom zgornje meje normale, od tega 124 v študiji 5 in študiji 6. Deleži oseb s povišanjem troponina-I so bili podobni med zdravimi in s HIV okuženimi osebami v študiji 5 ter med zdravimi in osebami z atopijskim dermatitisom v študiji 6. V teh dveh študijah je bil v primerjavi z drugimi študijami uporabljen drugačen test troponina, poleg tega pa v teh dveh študijah ni bilo kontrolnih skupin s placebom. Klinični pomen teh asimptomatskih povišanj troponina-I po cepljenju ni znan. Med srčnimi AESI, o katerih so poročali, je bilo 6 primerov (0,08 %) vzročno povezanih s cepljenjem s cepivom JYNNEOS in so vključevali tahikardijo, elektrokardiogramsko inverzijo vala T, nenormalen elektrokardiogram, elektrokardiogramsko zvišanje segmenta ST, nenormalen elektrokardiogramski val T in palpitacije.

 

Nobeden od srčnih AESI, ki so veljali za vzročno povezane s cepljenjem v študiji, ni bil ocenjen kot resen. [Mislim, da srčni infarkt in miokarditis ne veljata več za resna, ko so v igri milijarde dolarjev - opomba ga. Nass].

8.1 Nosečnost

 

Pri vseh nosečnostih obstaja tveganje za prirojeno napako, izgubo ali druge neželene posledice. V splošni populaciji v ZDA je ocenjeno osnovno tveganje za večje prirojene napake in spontani splav pri klinično prepoznanih nosečnostih od 2 do 4 % oziroma od 15 do 20 %. Razpoložljivi podatki o cepivu JYNNEOS, ki se daje nosečnicam, ne zadostujejo za obveščanje o tveganjih, povezanih s cepivom v nosečnosti.

 

8.2 Dojenje

 

Ni znano, ali se cepivo JYNNEOS izloča v človeško mleko. Podatki za oceno učinkov zdravila JYNNEOS pri dojenčku ali na proizvodnjo/izločanje mleka niso na voljo.

 

8.4 Uporaba v pediatriji

 

Varnost in učinkovitost cepiva JYNNEOS pri osebah, mlajših od 18 let, nista bili ugotovljeni. 

 

11. OPIS

 

JYNNEOS je živo cepivo, proizvedeno iz seva Modified Vaccinia Ankara-Bavarian Nordic (MVA-BN), oslabljenega ortopoxvirusa, ki se ne razmnožuje. MVA-BN se goji v primarnih celicah piščančjega embrionalnega fibroblasta (CEF), suspendiranih v gojišču brez seruma, ki ne vsebuje snovi neposrednega živalskega izvora, se izloči iz celic CEF, prečisti in koncentrira z več postopki filtriranja s tangencialnim tokom (TFF), vključno z razgradnjo benzonaze. Vsak odmerek 0,5 ml je oblikovan tako, da vsebuje 0,5-3,95 x 10 na osmo moč kužnih enot živega virusa MVA-BN v 10 mM Tris (trometamin), 140 mM natrijevega klorida pri pH 7,7. 

 

Vsak odmerek 0,5 ml lahko vsebuje preostale količine DNK gostiteljske celice (≤ 20 mcg), beljakovin (≤ 500 mcg), benzonaze (≤ 0,0025 mcg), gentamicina (≤ 0,163 mcg) in ciprofloksacina (≤ 0,005 mcg).

 

13.1 Kancerogeneza, mutageneza, okvara plodnosti

 

Pri živalih cepiva JYNNEOS niso ocenjevali glede rakotvornega ali mutagenega potenciala ali glede poslabšanja plodnosti pri samcih.

 

13.2 Toksikologija in/ali farmakologija pri živalih

 

Učinkovitost zdravila JYNNEOS za zaščito makakov cynomolgus (Macaca fascicularis) pred napadom z virusom opičjih ošpic (MPXV) je bila ocenjena v več študijah. Živalim so na dan 0 in 28. dan subkutano dajali fiziološko raztopino s trisom (placebo) ali JYNNEOS (1 x 108 TCID50 ).

 

Na dan 63 so živali izpostavili MPXV, ki so ga dobili z aerosolom (3 x 105 pfu), intravensko (5 x 107 pfu) ali intratrahealno (5 x 106 pfu). V vseh študijah je preživelo 80-100 % živali, cepljenih s cepivom JYNNEOS, v primerjavi z 0-40 % kontrolnih živali.

 

[V nadaljevanju je virus opičjih koz, proti kateremu je bilo testirano cepivo Jynneos, ubil 60-100 % necepljenih opic.  Vendar pa virus opičjih koz, ki je trenutno v obtoku, ni ubil nobenega Američana in po podatkih CDC povzroča blago, samoomejeno bolezen.  Zdi se, da je bilo to cepivo testirano proti zelo različnim virusom.  Ali deluje tudi proti sedanjemu sevu?--opomba ga. Nass]

Vir: https://merylnass.substack.com/p/unpleasant-truths-about-the-moneypox?utm_source=substack&utm_medium=email

Vlada Republike Slovenije je na dopisni seji v torek sprejela sklep o sprejemu donacije cepiva Jynneos zoper opičje koze v količini 1.400 odmerkov in pooblastila ministra, pristojnega za zdravje, za podpis pogodbe med Republiko Slovenijo in Evropsko komisijo, so sporočili iz ministrstva za zdravje.

https://www.slovenec.org/2022/08/04/cepivo-za-opicje-koze-prihaja-v-slovenijo-kaj-vemo-o-njem/

*

https://www.naturalhealth365.com/alarming-new-evidence-suggests-monkeypox-is-cover-up-for-covid-jab-induced-adverse-effect.html

*

Tako kot pri cepivih COVID se je izkazalo, da Jynneos cepivo v poskusih na živalih ni preprečilo, da bi opice zbolele za opičjimi kozami, je pa preprečilo, da bi umrle.  Ker je sedanji sev opičjih koz blag in zaradi njih praktično nihče ne umre, je to še en razlog, da se tem nevarnim cepivom izogibamo saj okužbe ne ustavijo!

https://www.statnews.com/2022/08/09/will-low-dose-vaccination-stretch-the-monkeypox-vaccine-supply-or-backfire/?utm_source=substack&utm_medium=email

*

FDA je brez kliničnih preskušanj odobrila spremenjeno cepivo proti opičjim kozam in razširila upravičenost na otroke z visokim tveganjem

Ameriška agencija za hrano in zdravila je v torek mimo običajnih navodil za klinično preskušanje razširila dovoljenje za nujno uporabo cepiva proti opičjim kozam Jynneos, da bi omogočila alternativno metodo cepljenja in da bi cepivo lahko dobili "zelo ogroženi" otroci, mlajši od 18 let.

https://childrenshealthdefense.org/defender/fda-eua-jynneos-monkeypox-vaccine-high-risk-children/?utm_source=salsa&eType=EmailBlastContent&eId=b403e33a-6002-4da3-8319-2da60d6d9dbf

*

Ko Center Johns Hopkins za zdravstveno varnost, ki živi od strahu pred pandemijami in biološkim orožjem, objavi članek, v katerem poziva k prekinitvi uporabe cepiva ACAM-2000 za opičje kozee, veste, da gre za zelo slabo, grozno cepivo. Bojijo se, da bo to pomenilo preobrat, ki bo končal podvig za cepljenje, kot ga poznamo.  In bojijo se, da bi to lahko končalo tudi njihovo udobno delovno mesto strokovnjakov za biološko obrambo, potem ko so "strokovnjaki" povzročili katastrofo COVID-a in njegovega cepiva. 

 

V spodnjem članku vsa dejstva niso pravilna, čeprav si ne morem predstavljati, zakaj bi ti strokovnjaki za biološko orožje delali tako očitne napake.  Morda zato, ker je CDC tudi zelo skrivnosten glede tega, koliko teh cepiv imamo, eden od avtorjev pa je delal v CDC. 

 

Ameriška vlada je po 11. septembru 2001 kupila 300 milijonov odmerkov cepiva ACAM2000, od takrat pa še več.  Časopis WaPo je leta 2021 opravil preiskavo in razkril, da je Robert Kadlec, pomočnik ministra za pripravljenost in odzivanje na izredne razmere, ko je proizvajalec cepiva proti antraksu Emergent BioSolutions kupil cepivo od družbe Sanofi, naročil dvakrat večje število odmerkov in več kot podvojil ceno na odmerek.  Ker je vedel, da cepivo povzroča miokarditis. In Kadlec je nekoč pridobil doktorat. Zdaj ameriška vlada išče izgovor, da bi se znebila dela tega nevarnega izdelka.

 

Podjetje Emergent je cepivo kupilo šele po tem, ko je bil Kadlec imenovan za to delo. Družba Emergent je specializirana za nakupovanje grozljivih zdravil in cepiv, nato pa jih z velikanskimi pribitki prodaja vladi ZDA. To je bil njen poslovni model, odkar je bila družba pred 24 leti ustanovljena. Specializirano je tudi za izkoriščanje bede. Pred nekaj leti je kupilo zdravilo Narcan. Tik preden so bile države spodbujene, da kupijo ogromne zaloge tega zdravila in ga razdelijo brezplačno. Naša guvernerka se hvali, da ga v prtljažniku svojega avtomobila prevaža v zavetišča za brezdomce.

 

https://www.washingtonpost.com/investigations/before-pandemic-trumps-stockpile-chief-put-focus-on-biodefense-an-old-client-benefited/2020/05/04/d3c2b010-84dd-11ea-878a-86477a724bdb_story.html

Avtorji iz univerze Johns Hopkins so skrivnostni glede domnevnega pomanjkanja cepiva Jynneos, edinega cepiva proti črnim kozam, ki je odobreno tudi za opičje koze.  Kot sem že pojasnil, ima ameriška vlada v lasti 16 milijonov odmerkov cepiva, ki so zamrznjeni v skladiščih na Danskem in kupljeni za morebitno epidemijo črnih koz. Od leta 2003 je bilo kupljenih še veliko več odmerkov (20 milijonov?), ki jim je potekel rok uporabe, vendar je ameriška vlada v nujnih primerih že uporabila cepivo, ki mu je potekel rok uporabe.  Kako dolgo bi po vašem mnenju trajalo, preden bi se ti odmerki odmrznili in ustekleničili?  

 

Ameriška vlada pričakuje, da bo v letih 2022 in 2023 dobavila še 7 milijonov odmerkov cepiva.

 

Domnevno pomanjkanje je prevara.  In zdaj se zdi, da je prevara namenjena ne le temu, da se licencirano cepivo (Jynneos) spremeni v razredčen izdelek EUA (z dovoljenjem za uporabo v sili), ampak tudi temu, da se iztisne del cepiva ACAM-2000, ki je po mojem mnenju primerno le za eno stvar: za sežig in odvzem licence.

 

Spodaj je celoten članek JHU:

 

https://www.statnews.com/2022/08/11/acam2000-full-fda-review-before-widespread-use-against-monkeypox/

*

Agencija FDA mora v celoti pregledati cepivo ACAM2000, preden dovoli njegovo široko uporabo kot cepivo proti opičjim kozam.

Caitlin Rivers in Tom Inglesby. Avgust 11, 2022

Caitlin Rivers je višja znanstvenica in epidemiologinja v Centru za zdravstveno varnost Univerze Johnsa Hopkinsa, bila pa je tudi ustanovna namestnica direktorja Centra za napovedovanje in analizo izbruhov bolezni pri Centru za nadzor in preprečevanje bolezni. Tom Inglesby je zdravnik za nalezljive bolezni, direktor Centra Johns Hopkins za zdravstveno varnost in nekdanji višji svetovalec skupine za odzivanje na epidemije Covid-19 v Beli hiši Bidenove administracije.

 

Medtem ko se Združene države spopadajo z opičjimi kozami, ki so bile razglašene za izredne razmere na področju javnega zdravja, je ena od ključnih strategij, ki bodo uporabljene za nadzor njihovega širjenja, cepljenje posameznikov z visokim tveganjem.

 

Povpraševanje po cepivu proti opičjim kozam močno presega ponudbo.

 

Ko se je izbruh začel, je bilo v strateških nacionalnih zalogah ZDA na voljo le malo cepiva Jynneos, ki je bilo odobreno za cepljenje proti opičjim kozam. Zvezna uprava za strateško pripravljenost in odzivanje je državnim in lokalnim organom dodelila več kot milijon odmerkov cepiva Jynneos, vendar bi bilo za popolno pokritost najbolj ogroženih oseb potrebnih približno 3,2 milijona odmerkov. Podjetje Bavarian Nordic, ki izdeluje zdravilo Jynneos, v kratkem ne bo moglo izdelati dodatnih odmerkov.

 

Kot je poročal časnik Washington Post, se je zaradi pomanjkanja povečal zunanji pritisk na Bidnovo administracijo, da se za zapolnitev vrzeli uporabi drugo cepivo, ACAM2000.

 

Uprava za hrano in zdravila je leta 2007 izdala licenco za cepivo ACAM2000 za cepljenje ljudi z visokim tveganjem za okužbo s črnimi kozami. Obstajajo zmerni dokazi, da cepivo deluje tudi proti opičjim kozam, ki so tesno povezane s črnimi kozami.

 

Več kot 100 milijonov odmerkov cepiva ACAM2000 je bilo dodanih v strateške nacionalne zaloge v letih po napadih 11. septembra leta 2001 in napadih z antraksom, da bi se zavarovali pred vrnitvijo črnih koz. Za razliko od virusa v Jynneos cepivu, ki se v človeškem telesu ne more razmnoževati, vsebuje ACAM2000 živ, zmožen razmnoževanja virus vakcinije. Vaccinia je virus iz družine ošpic, soroden virusu črnih koz, ki pa jih ne more povzročiti  in povzroča blažjo bolezen.

 

Če se mesto cepljenja dva do šest tednov, kolikor traja celjenje, ne neguje pravilno, se lahko virus vaccinia razširi na druge dele telesa, vključno z očmi in genitalijami.

 

Po cepljenju s cepivom ACAM2000 ni ogrožen le prejemnik cepiva. V nevarnosti za okužbo s cepivom so tudi člani gospodinjstva in drugi, ki so v tesnem stiku s prejemnikom cepiva. To je še posebej pomembno za sedanji izbruh.

 

Geji, biseksualci in drugi moški, ki imajo spolne odnose z moškimi, so trenutno najbolj izpostavljeni tveganju okužbe z opičjimi kozami. Nesorazmerno veliko jih je tudi okuženih z virusom HIV, ki lahko ogrozi imunski sistem, če ni ustrezno zdravljen. Čeprav se zdi malo verjetno, da bi ljudem, ki živijo s HIV, zaradi tveganja neželenih učinkov ponudili cepivo ACAM2000, je prenos cepiva s cepljene osebe na osebo z oslabljenim imunskim sistemom resno tveganje. Druga tveganja cepiva ACAM2000 vključujejo miokarditis (vnetje srčne mišice) ali perikarditis (vnetje osrčnika), ki se pojavita pri približno 1 od 175 prejemnikov. Pojavi se lahko tudi generalizirana ali razširjena okužba z vaccinia virusom. Čeprav so srčna obolenja in okužba z vaccinia virusom redka, so lahko smrtno nevarna.

 

Ta tveganja so smiselna v kontekstu črnih koz, ki so bolj prenosljive in bolj smrtonosne kot opičje koze. Cepivo ACAM2000 je zelo učinkovito pri preprečevanju okužbe s črnimi kozami in če bi se te ponovno pojavile, bi bila zaščita veliko večja od tveganj cepljenja s cepivom ACAM2000. Vendar je razmerje med tveganji in koristmi pri opičjih kozah manj ugodno.

 

Če bo povpraševanje po cepivih za boj proti opičjim kozam večje od ponudbe cepiva Jynneos, bodo uradniki morda začeli uporabljati cepivo ACAM2000. Nedavna odločitev o povečanju zaloge cepiva Jynneos z dovoljenjem uporabe manjših odmerkov lahko zmanjša pritisk za uporabo cepiva ACAM2000 v bližnji prihodnosti, vendar če bo epidemija še naprej naraščala, se lahko pozivi k uporabi cepiva ACAM2000 okrepijo.

 

Zdravstveni oddelki lahko zdaj naročijo to cepivo iz strateških nacionalnih zalog za uporabo pri odzivu na opičje koze prek obstoječe vloge za razširjeni dostop do novega raziskovalnega zdravila in vsaj ena jurisdikcija je že zahtevala ta izdelek za morebitno uporabo proti opičjim kozam.

 

Čeprav je za zajezitev trenutnega izbruha nujno hitro in odločno ukrepanje, je zaradi tveganj, ki jih povzroča ACAM2000, potreben bolj premišljen pristop. Preden postane cepivo širše dostopno, bi morala agencija FDA pregledati razpoložljive dokaze o njegovi varnosti in učinkovitosti pri preprečevanju opičjih koz ter te ugotovitve predstaviti Svetovalnemu odboru za cepiva in sorodne biološke izdelke (VRBPAC). Če strokovnjaki FDA in VRBPAC priporočijo uporabo cepiva ACAM2000, se mora sestati Svetovalni odbor CDC za prakso cepljenja (ACIP) in preučiti njegovo ustrezno uporabo.

 

Ocena teh dveh odborov je standardni postopek za licenciranje cepiv in priporočanje njihove uporabe v klinični praksi. V obeh odborih so zaposleni neodvisni strokovnjaki, njihovi postopki pa so odprti za javni pregled in pripombe. Čeprav to v tem primeru ni potrebno, bi uporaba teh virov povečala preglednost in verodostojnost težke in zapletene odločitve.

Epidemija opičjih koz je resna in hitro razvijajoča se kriza, ki ne kaže znakov, da bi se lahko obvladala. Javni zdravstveni delavci morajo preučiti vse možnosti za zaščito ogroženih ljudi in hkrati zaustaviti domači prenos. Vendar menimo, da so tveganja cepiva ACAM2000 v teh razmerah preveč resna, da bi ga uporabljali brez običajnega strokovnega pregleda, ki ureja uporabo novih cepiv. Obstoječe postopke pregledovanja pri VRBPAC in ACIP je mogoče prilagoditi, da se zagotovi, da se tveganja in koristi cepiva ACAM2000 skrbno preučijo, preden je na voljo javnosti.

*

Zdravnik, ki se zaveda stranskih učinkov tega cepiva in ga vbrizga komur koli za blago bolezen opičjih koz, je zelo malomaren. Cepivo vas lahko ubije, bolezen pa ne. V ZDA še ni smrtnih primerov, čeprav je bilo primerov več kot 10 000. Toda morda 10 % ali več jih zaradi cepljenja zboli za miokarditisom.

 

Če bi cepili 100 000 ljudi in skušali preprečiti, recimo, 10 000 primerov, bi lahko s cepivom ACAM-2000 povzročili 10 000 primerov miokarditisa.

 

In sploh ne vemo, ali cepivo deluje! Drugo cepivo, Jynneos, po navedbah nekdanjih visokih uradnikov FDA ni delovalo pri preprečevanju bolezni pri živalih, CDC pa skriva rezultate svoje študije v Demokratični republiki Kongo, izvedene v zadnjih petih letih s cepivom Jynneos, ki naj bi preverila, ali je preprečilo opičje koze pri zdravstvenih delavcih. 

Prosimo, bodite pozorni in ne jemljite teh injekcij. Niso bila uvedena zato, da bi vam pomagala.

Poročilo o primeru iz leta 2018 o zdravem 36-letnem ameriškem vojaku, pri katerem se je po cepljenju proti črnim/opičjim kozam razvilo trajno srčno popuščanje in je potreboval tudi defibrilator

 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5878341/

BMJ Case Rep. 2018; 2018: bcr2017223523. Objavljeno na spletu 2018 Mar 22. doi: 10.1136/bcr-2017-223523

 

Miokarditis sekundarno po cepljenju proti opičjim kozam

 

Avtorji študije: Kyle Keinath,1 Tyler Church,1 Benjamin Kurth,1 in Edward Hulten2

 

1Interna medicina, Walter Reed National Military Medical Center, Bethesda, Maryland, ZDA

2Kardiologija, Nacionalni vojaški medicinski center Walter Reed, Bethesda, Maryland, ZDA

Sledijo odlomki:

 

"Čeprav so o miokarditisu poročali po številnih različnih cepivih, pa je najmočnejša povezava s cepivom proti črnim kozam. Poročamo o primeru 36-letnega pripadnika aktivne vojaške službe, ki se je 5 tednov po cepljenju s cepivom proti črnim kozam pojavil s progresivno dispnejo, substernalno bolečino v prsih in otekanjem spodnjih okončin. Etiologija njegovega akutnega dekompenziranega srčnega popuščanja je bila ugotovljena kot posledica miokarditisa. Čeprav večina primerov miokarditisa popolnoma izzveni, se pri nekaterih bolnikih razvije kronično srčno popuščanje in celo smrt...

 

Bolj zaskrbljujoč je miokarditis, znan stranski učinek cepiva proti črnim kozam. Sprva je veljal za redek pojav, poznejše študije pa so pokazale večjo pogostost.3-5 Retrospektivne študije, potrjene s prospektivnimi študijami, kažejo, da > 10 % bolnikov, ki so prejeli cepivo proti noricam, razvije novonastalo dispnejo, bolečine v prsih ali palpitacije.3 4 Miokarditis lahko poteka od gripi podobne bolezni z neznatnimi spremembami EKG do akutnega dekompenziranega srčnega popuščanja in smrti. Bistveno je ne le prepoznati in zdraviti to stanje, temveč tudi ustrezno svetovati bolnikom o vseh pomembnih neželenih učinkih cepljenja...

 

Bolnikov miokarditis smo pripisali izpostavljenosti cepljenju, saj časovna povezava med cepljenjem in pojavom bolezni ustreza pričakovanemu časovnemu okviru, ki znaša od 2 do 6 tednov ...2-5

 

Zdravniki morajo ostati pozorni na srčne simptome po cepljenju, zlasti po cepljenju proti črnim kozam, saj to lahko napoveduje začetek miokarditisa."

 *

Lezija na zgornjem delu roke, ki je posledica cepiva proti črnim kozam A SCAM-2000, lahko traja do 6 tednov. Treba jo je pokriti, saj se v leziji razvija živi virus, ki se pogosto prenaša na zakonce in otroke vojakov, ki so ga prejeli. Če so imunsko oslabljeni, lahko dobijo vaccinia virus, ki je lahko življenjsko nevaren. Na voljo je hiperimunski serum za reševanje življenjsko nevarnih primerov.

 

Virus v Jynneos cepivu je drugačen. Ta naj bi se ne razmnoževal. Domnevno se ne izloča. Mislim, da bomo izvedeli, ali se lahko izloča, ko ga bodo uporabljali v ZDA.

*

Odvetnik Domen Gorenšek: Rusija trdi, da so biološki laboratoriji pod nadzorom ZDA v Nigeriji, od koder izvirajo opičje ošpice, odgovorni za širjenje te virusne zoonoze in poziva k pregledu “nenavadnega naključja”. Igor Kirilov, vodja ruskih enot za radiacijsko, kemično in biološko obrambo, je ob sklicevanju na poročilo Svetovne zdravstvene organizacije (WHO), da se je bolezen prvotno razširila iz Nigerije dejal, da je za izbruh bolezni odgovorna biološka infrastruktura v tej afriški državi, kamor so jo namestile ZDA. Za medijsko hišo Sputnik je dejal: “Po razpoložljivih podatkih v Nigeriji delujejo vsaj štirje biološki laboratoriji pod nadzorom ZDA,” in dodal, da so biološki laboratoriji ZDA prisotni v mestih Abuja, Zaria in Lagos. Kirilov je poleg tega Svetovno zdravstveno organizacijo še pozval, naj razišče domnevno vlogo ZDA pri širjenju opičjih koz in opozoril, da se je treba zavedati “nenavadnega naključja, ki zahteva dodaten pregled strokovnjakov”.

Ob tem velja poudariti, da gre dejansko ponovno za neverjetno naključje. V gradivu Münchenske varnostne konference leta 2021 (sredi pandemije COVID-19) je namreč omenjeno prakticiranje scenarija boja proti opičjim kozam. Zelo podobno kot v primeru “Event 201“, ki se je zgodil le nekaj mesecev pred izbruhom pandemije COVID-19.

https://domengorenseklaw.com/2022/07/30/bioloski-laboratoriji-v-ukrajini-in-drugod/

*

https://childrenshealthdefense.org/defender/monkeypox-smallpox-vaccine-risks-liability-free/?utm_source=salsa&eType=EmailBlastContent&eId=ed3cc851-ab95-47a9-b816-829790e1f36c

Vse vrste kožnih reakcij so dobro dokumentirane neželene posledice cepljenja. V Izraelu priznani znanstvenik, ki se ukvarja s cepivi, trdi, da je za sedanje stanje v zvezi z opičjimi kozami kriva okvara imunskega sistema, ki jo povzročajo cepiva z mRNA COVID-19.

 Zakaj bi se sicer simptomi opičjih koz pojavili hkrati v več državah in na več celinah, ki se po naključju ujemajo z lokacijami, na katerih je bilo uporabljeno Pfizerjevo cepivo COVID-19, se sprašujejo drugi?

V članku, ki ga je novembra 2020 objavil časopis The Defender, je vojaška veteranka Pam Long cepljenje proti črnim kozam (Dryvax ali ACAM2000) opisala kot enega od "štirih konjenikov farmacije", ki uničujejo zdravje veteranov. Longova je izpostavila zlasti tveganja za srce.

O cepivu Jynneos vemo zelo malo, razen resnih neželenih učinkov, navedenih v navodilu za uporabo - Crohnova bolezen, sarkoidoza (vnetna bolezen, ki prizadene več organov, zlasti pljuča), slabost oči in stiskanje grla (možen znak anafilaksije).

Pri večjem deležu prejemnikov cepiva Jynneos (1,3 %) so se pojavili tudi neželeni učinki na srcu v primerjavi s prejemniki placeba (0,2 %), ki so prejemali fiziološko raztopino.

*

V Španiji so preučevali 181 bolnikov z opičjimi kozami (povprečna starost 37 let), njihove bolezni pa so bile opisane v reviji Lancet.

 

"Mitjà in soavtorji so opozorili, da se je 32 oseb v njihovi skupini (18 %) okužilo z virusom opičjih koz, kljub cepljenju, kar "upravičuje nadaljnje raziskave za boljše razumevanje zaščite, ki jo zagotavlja cepljenje v okviru trenutnega izbruha".

Cepljenje dojenčkov proti črnim kozam se je končalo pred več kot 50 leti. Črne koze so bile razglašene za izkoreninjene pred 45 leti. Zato bi bilo pričakovati, da je bilo v kohorti, katere povprečna starost je 37 let, cepljenih le malo ljudi - in cepivo, ki so ga prejeli, bi bilo pred cepivoma ACAM-2000 in Jynneos ter bi zanesljivo preprečevalo črne koze. Vendar očitno ni preprečilo nedavnih opičjih koz.

Leta 2002 so domnevali, da je bila s cepljenjem povzročena imunost proti črnim kozam dolgotrajna. https://www.cidrap.umn.edu/news-perspective/2002/08/smallpox-vaccines-effect-may-last-35-years-researchers-say

Lahko se zahvalimo NIAID Tonyja Faucija, ki je sponzoriral prvotni poskus (2003), v katerem so razredčili več kot 20 let staro (pretečeno) cepivo proti črnim kozam, da bi ugotovili, koliko ga v resnici potrebujete. Niste potrebovali tako velikega odmerka. Ta študija je bila domnevno podlaga za odločitev o redčenju cepiva Jynneos.

Kdaj nam bo agencija za javno zdravje povedala, ali cepiva, ki jih brez razlikovanja zagotavljajo, dejansko delujejo?

Kdaj nam bo povedala, kakšne stranske učinke imajo cepljene osebe?

In kdaj nam bodo povedali rezultate študije centra CDC o 1600 kongovskih zdravstvenih delavcih, ki jih je center CDC cepil med letoma 2017 in 2020? Meryl Nass

*

https://www.voiceforscienceandsolidarity.org/scientific-blog/monkeypox

*

 WHO je včeraj (25.8. 2022) na tiskovni konferenci vrgla bombo resnice.  Dr. Kate O'Brien, direktorica za cepljenje pri WHO, je dejala, da želi poudariti naslednje o cepivih proti opičjim kozam:

"Nimamo veliko informacij o tem, kakšna je njihova učinkovitost."

Ali to pomeni, da bomo kmalu izvedeli, da sploh ne delujejo?

https://who.canto.global/s/LH66J?viewIndex=0&utm_source=substack&utm_medium=email

*

Dr. Meryl Nass: Ne boste verjeli, katera študija na opicah cynomolgus iz leta 2008 je pokazala, da Jynneos (znan tudi kot MVA, MVA-BN, Imvamune, Imvanex) in Dryvax (staro cepivo proti črnim kozam newyorškega ministrstva za zdravje) pri cepljenih opicah nista preprečila sprememb opičjih koz in viriemije. Opice niso umrle. Mislim, da je to nekaj. Toda skoraj nihče ne umre zaradi opičjih koz.

To je seveda ugotovil Faucijev NIAID. Objavljeno v Zborniku Nacionalne akademije znanosti leta 2008. Kako kratek spomin ima dr. Anthony Fauci.  Rad daje eksperimentalna, nevarna cepiva homoseksualcem. Rad ima kodeks molka, ki se ga morajo držati vsi znanstveniki, ki jih nadzoruje, zato nihče od njih ne razkrije, kakšna so cepiva v resnici. Študija je tu: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2495015/pdf/zpq10889.pdf?utm_source=substack&utm_medium=email

*

Konec opičjih koz v ZDA:

Prof. Shmuel Shapira MD MPH (Col.), ki je bil med letoma 2013 in 2021 direktor Izraelskega inštituta za biološke raziskave, je menil, da je izbruh opičjih ošpic povezan s cepivi mRNA. https://kanekoa.substack.com/p/twitter-censors-pfizer-injured-israeli

Se še spomnite, ko so nam govorili, da zaradi opičjih koz umre do 10 % bolnikov? Izkazalo se je, da jo je težko dobiti in da je za to boleznijo res težko umreti. Danes je uradna stopnja umrljivosti po vsem svetu po podatkih WHO 0,068 % ali manj kot 1 na tisoč prebivalcev. V ZDA je stopnja umrljivosti zaradi opičjih koz 0,048 %. https://merylnass.substack.com/p/remember-when-we-were-told-up-to?utm_source=post-email-title&publication_id=746368&post_id=86816581&isFreemail=true&utm_medium=email

V Avstralijo je prispelo več cepiv proti opičjim kozam, da bi povečali stopnjo cepljenja pred dogodki WorldPride https://www.msn.com/en-au/news/australia/more-monkeypox-jabs-arrive-in-australia-to-boost-vaccination-rate-ahead-of-worldpride-events/ar-AA13NR8f?ocid=msedgdhp&pc=W069&cvid=358445c6043b432894819bc391c0dd74

CEPIVO ZA OPIČJE KOZE JE 100% NEUČINKOVITO Raziskovalci iz bolnišnice Howard Brown Health v Chicagu so poročali, da se je 90 ljudi, ki so od konca junija do septembra na njihovih klinikah prejeli cepivo proti opičjim kozam - Jynneos proizvajalca Bavarian Nordic - okužilo z virusom. Večina teh ljudi (77 %) je bila pozitivna v prvih 14 dneh po prvem odmerku, ko se imunski odziv na cepivo še razvija. Vendar se je 21 ljudi okužilo z virusom po 14 dneh, osem po 28 dneh, dve osebi pa sta se okužili z opičjimi kozami tri tedne ali več po prejetju obeh odmerkov cepiva. https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2797135?guestAccessKey=98dacf4b-9005-4a99-941c-0a8dc0574645&utm_source=For_The_Media&utm_medium=referral&utm_campaign=ftm_links&utm_content=tfl&utm_term=093022&utm_source=STAT+Newsletters&utm_campaign=c87cfa5c4a-MR_COPY_01&utm_medium=email&utm_term=0_8cab1d7961-c87cfa5c4a-149678861

Odvetnik Domen Gorenšek: Rusija trdi, da so biološki laboratoriji pod nadzorom ZDA v Nigeriji, od koder izvirajo opičje koze, odgovorni za širjenje te virusne zoonoze in poziva k pregledu “nenavadnega naključja”. Igor Kirilov, vodja ruskih enot za radiacijsko, kemično in biološko obrambo, je ob sklicevanju na poročilo Svetovne zdravstvene organizacije (WHO), da se je bolezen prvotno razširila iz Nigerije dejal, da je za izbruh bolezni odgovorna biološka infrastruktura v tej afriški državi, kamor so jo namestile ZDA. Za medijsko hišo Sputnik je dejal: “Po razpoložljivih podatkih v Nigeriji delujejo vsaj štirje biološki laboratoriji pod nadzorom ZDA,” in dodal, da so biološki laboratoriji ZDA prisotni v mestih Abuja, Zaria in Lagos. Kirilov je poleg tega Svetovno zdravstveno organizacijo še pozval, naj razišče domnevno vlogo ZDA pri širjenju opičjih koz in opozoril, da se je treba zavedati “nenavadnega naključja, ki zahteva dodaten pregled strokovnjakov”. Ob tem velja poudariti, da gre dejansko ponovno za neverjetno naključje. V gradivu Münchenske varnostne konference leta 2021 (sredi pandemije COVID-19) je namreč omenjeno prakticiranje scenarija boja proti opičjim kozam. Zelo podobno kot v primeru “Event 201“, ki se je zgodil le nekaj mesecev pred izbruhom pandemije COVID-19. https://domengorenseklaw.com/2022/07/30/bioloski-laboratoriji-v-ukrajini-in-drugod/ *

Cepivo za opičje koze Zdravnik, ki se zaveda stranskih učinkov tega cepiva in ga vbrizga komur koli za blago bolezen opičjih koz, je zelo malomaren. Cepivo vas lahko ubije, bolezen pa ne. V ZDA še ni smrtnih primerov, čeprav je bilo primerov več kot 10 000. Toda morda 10 % ali več jih zaradi cepljenja zboli za miokarditisom. Če bi cepili 100 000 ljudi in skušali preprečiti, recimo, 10 000 primerov, bi lahko s cepivom ACAM-2000 povzročili 10 000 primerov miokarditisa. In sploh ne vemo, ali cepivo deluje! Drugo cepivo, Jynneos, po navedbah nekdanjih visokih uradnikov FDA ni delovalo pri preprečevanju bolezni pri živalih, CDC pa skriva rezultate svoje študije v Demokratični republiki Kongo, izvedene v zadnjih petih letih s cepivom Jynneos, ki naj bi preverila, ali je preprečilo opičje koze pri zdravstvenih delavcih. Prosimo, bodite pozorni in ne jemljite teh injekcij. Niso bila uvedena zato, da bi vam pomagala. Meryl Nass Poročilo o primeru iz leta 2018 o zdravem 36-letnem ameriškem vojaku, pri katerem se je po cepljenju proti opičjim kozam razvilo trajno srčno popuščanje in je potreboval tudi defibrilator https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5878341/

Laboratorij v Marylandu, ki ga financira ameriška vlada, načrtuje tvegano študijo za povečanje smrtonosnosti sevov virusa opičjih koz https://www.naturalhealth365.com/us-government-funded-lab-in-maryland-plans-risky-study-to-make-monkeypox-virus-strains-more-deadly.html

Število primerov opičjih koz upada, vendar ameriška agencija še naprej širi ciljno populacijo za cepiva in nas poskuša na vsak način cepiti. Dr. Meryl Nass

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je včeraj na tiskovni konferenci vrgla bombo resnice. Dr. Kate O'Brien, direktorica za cepljenje pri WHO, je dejala, da želi poudariti naslednje o cepivih proti opičjim kozam: "Nimamo veliko informacij o tem, kakšna je njihova učinkovitost." Ali to pomeni, da bomo kmalu izvedeli, da sploh ne delujejo? https://who.canto.global/s/LH66J?viewIndex=0&utm_source=substack&utm_medium=email

Vse vrste kožnih reakcij so dobro dokumentirane neželene posledice cepljenja. V Izraelu priznani znanstvenik, ki se ukvarja s cepivi, trdi, da je za sedanje stanje v zvezi z opičjimi kozami kriva okvara imunskega sistema, ki jo povzročajo cepiva z mRNA COVID-19. Zakaj bi se sicer simptomi opičjih koz pojavili hkrati v več državah in na več celinah, ki se po naključju ujemajo z lokacijami, na katerih je bilo uporabljeno Pfizerjevo cepivo COVID-19, se sprašujejo drugi? O cepivu Jynneos za opičje koze vemo zelo malo, razen resnih neželenih učinkov, navedenih v navodilu za uporabo - Crohnova bolezen, sarkoidoza (vnetna bolezen, ki prizadene več organov, zlasti pljuča), slabost oči in stiskanje grla (možen znak anafilaksije). Pri večjem deležu prejemnikov cepiva Jynneos (1,3 %) so se pojavili tudi neželeni učinki na srcu v primerjavi s prejemniki placeba (0,2 %), ki so prejemali fiziološko raztopino. https://childrenshealthdefense.org/defender/monkeypox-smallpox-vaccine-risks-liability-free/?utm_source=salsa&eType=EmailBlastContent&eId=ed3cc851-ab95-47a9-b816-829790e1f36c

Ali se boste cepili?