Arthur Firstenberg: Reševanje zemlje – nadaljni korak

Oddajachilles arrow, dne 2022-05-04 ob 23:38:17

Arthur Firstenberg,

3. maja 2022

Zemlja umira pred našimi očmi. Večina žuželk - čebel, metuljev, čričkov, pajkov - je že izginila, tudi iz deževnih gozdov in zavarovanih naravnih območij. Sinice, vrabci in druge majhne ptice ne krasijo več naših dvorišč in ptičjih krmilnic. Naša jezera in ribniki stradajo po žabah in salamandrah. Naši gozdovi niso več neto proizvajalci kisika.

Naši oceani lahko kmalu vsebujejo več plastike kot rib.

Najbolj presenetljivo pri odgovorih na mojo prošnjo za administrativnega pomočnika ni bilo to, da se je na razpis prijavilo 154 ljudi, ampak da so me skoraj vsi klicali z mobilnega telefona. To je razkrilo ne le, koliko tal smo izgubili v zadnjih 26 letih, ampak tudi ogromne ovire, ki se obetajo pred nami v našem prizadevanju za resnične spremembe – spremembe, ki se morajo zgoditi dovolj hitro in biti dovolj razširjene, da bodo dojenčki, rojeni danes, še vedno imeli svet, na katerem bodo živeli, ko bodo dopolnili deset let.

Med številnimi napadi na ozračje, oceane, gozdove, prostoživeče živali in človeško življenje je mobilni telefon edinstven. Edinstven je, ker uničuje Zemljo hitreje kot katera koli druga grožnja – hitreje kot fosilna goriva, pesticidi, radioaktivnost, plastika ali kateri koli drug napad. In ker je onesnaževanje, ki ga oddaja – radiofrekvenčno (RF) sevanje – edini onesnaževalec, ki se namerno in ne nehote širi povsod: da bi mobilni telefon deloval, ko želite, mora biti vsak kvadratni centimeter Zemlje ves čas močno obsevan.

Proizvodnja mobilnih telefonov temelji na naslednjih dejstvih:

otroško suženjstvo v Demokratični republiki Kongo

genocid nad avtohtonim prebivalstvom gozda Ituri

iztrebljanje nižinske gorile

Mobilni telefoni vsebujejo:

na desetine strupenih kovin in

na stotine strupenih kemikalij

Proizvodnja mobilnih telefonov, kjer koli se pojavi, proizvaja:

močno onesnaženje podzemne vode

Sevanje mobilnega telefona je danes vzrok za večino:

srčnih bolezni,

sladkorne bolezni in

raka

15 milijard mobilnih telefonov na svetu, skupaj s 7 milijoni mobilnih stolpov, je največji vzrok za:

izginotje žuželk

zmanjševanje populacij ptic

izumrtje vrst dvoživk

umiranje gozdov

Ta dejstva morajo postati znana – znana javnosti, splošni medicini in glavnim okoljskim organizacijam, ki se borijo za reševanje žuželk, ptic, prostoživečih živali, gozdov, oceanov in ozračja. In znebiti se mobilnega telefona se mora hitro spremeniti iz »nemogoče« v rutinsko in razširjeno. Razlogi za to so bolj prepričljivi od razlogov, zakaj so številne spremembe življenjskega sloga, ki so se nekoč zdele »nemogoče«, med plandemijo postale rutinske in razširjene po vsem svetu.

Kathleen Burke iz Albuquerqueja v Novi Mehiki je naša nova izvršna pomočnica. Zahvaljujem se številnim kandidatom z odličnimi kvalifikacijami, s katerimi sem opravil razgovor, in upam, da boste vsi del svetovne ekipe, ki jo bomo začeli sestavljati v prihodnjih tednih. Za začetek bomo dosegli približno 1000 ljudi, ki so nas kontaktirali v zadnjih nekaj letih iz številnih držav in ponujajo različne vrste pomoči.

Naša kampanja se ne nanaša samo na »5G« ali »elektroobčutljivost« in ne samo na RF sevanje. S Kathleen bova sodelovala pri spodbujanju sodelovanja med organizacijami, ki se ukvarjajo z različnimi napadi na okolje, s ciljem

spreminjanje znanja v izbire širše javnosti. Navezali se bomo na glavne organizacije in sodelovali z njimi, ki se ukvarjajo s podnebnimi spremembami, rabo zemljišč, onesnaževanjem oceanov, krčenjem gozdov, pesticidi, plastiko, jedrskim orožjem itd. Vsem tem organizacijam bomo ozavestili obseg in nujnost globalni napad brezžične tehnologije v vseh njenih oblikah.

Preoblikovanje znanja v izbire: Poznavanje mikroplastike – v ozračju, oceanih in v naših telesih – se mora spremeniti v odpor javnosti za nakup in uporabo plastike. Poznavanje RF sevanja se mora spremeniti v zavračanje mobilnih telefonov s strani javnosti. To so preproste izbire, ki lahko naredijo težje odločitve – na primer izbire, potrebne za zaustavitev podnebnih sprememb.

Ta kampanja ne bo lahka in ne vem, ali lahko uspe. Vendar je potrebno. Ves svet se pretvarja, da bodo njihovi otroci odraščali, čeprav je očitno, da se svet, na katerem pričakujemo, da bodo odraščali, uničuje pred njihovimi očmi - in ne uničujejo ga zarotniki ali "globoka država", ampak življenjski slog izbire vas in mene in vseh drugih.

Tukaj je bilten, ki sem ga poslal 1. marca 2022 (»Vrhovno sodišče bo obravnavalo naš primer ta petek«), dva dni po tem, ko sem si zlomil roko: https://www.cellphonetaskforce.org/wp-content/uploads/2022 /05/Supreme-Court-to-consider-our-case-this-Friday.pdf. Vseboval je tudi povezavo do evropske peticije, ki potrebuje milijon podpisov in ki je začela zbirati podpise tisti dan. Mnogi od vas ga niso prejeli, ker je naša storitev e-poštnega trženja brez razloga prekinila dostavo, potem ko je bila poslana le tretjini naših naročnikov. Opravičili so se in nam pripisali zasluge za neposlana e-poštna sporočila.

Izguba na vrhovnem sodišču ZDA: 4. marca 2022 je vrhovno sodišče izglasovalo, da naše zadeve ne obravnava. V prihodnjih mesecih bomo našo kampanjo dvignili na višjo raven, tako da bo, ko bo to vprašanje naslednjič predstavljeno našim zakonodajalcem in sodnikom, že vprašanje velikega pomena za širšo javnost in tako zakonodajalci kot sodišča pod pritiskom volivcev, ki vztrajajo pri prenehanju sevanja in ki nočejo več uporabljati svojih ročnih instrumentov za uničevanje.

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Ni komentarjev
achilles arrow
achilles arrow
Objavil/a 2022-05-04 23:38:17 (May 04, 2022)
Starejša objava
ZADNJE OBJAVE
Arthur Firstenberg: Reševanje zemlje – nadaljni korak
Italijansko sodišče je razsodilo, da je obvezno cepljenje protiustavno, 'usodni stranski učinki' preveč tvegano
Po naključju se je pojavila prava slika Hillary Clinton
Škandal novega svetovnega zdravstvenega reda
Svetovna zdravstvena organizacija ima načrt za 10 let nalezljivih bolezni, pravi virolog SZO.
Oglejte si, kako evropska poslanka uniči celotno Covid politiko v 5 minutah: 'Čas za zelo neprijetna vprašanja'
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
avgust 2022
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj