Članek
Resnično nam vladajo idioti.
Objavljeno Apr 24, 2022

Alexander Mercouris v spodnjem videu (začetek pri 34 minutah) pregleda spreminjajoče se stališča EU do ruske energije in nas spomni, da je bila EU pripravljena prepovedati ruski plin, vendar ne pred (današnjimi) francoskimi predsedniškimi volitvami, da Macron ne bi bil oškodovan. z dvigom cen plina. Toda tudi to je padlo na stran, z Yellenim nasvetom, naj ne prepovejo jemanja ruske nafte in plina. In da EU, celo Boris Johnson z britanskimi energetskimi podjetji, dovolijo svojim plinskim podjetjem, da kupujejo ruski plin v funtih/evrih, ki se nato pretvorijo v rublje. To je popolna kapitulacija.

Mercouris nas opominja, da je shema plin za rublje, ki jo je zasnoval Putin (najprej plačate v evrih, ki se nato prek Gazprom banke pretvorijo v rublje), TOČNO TO, KAR DELA EU ZDAJ, ne da bi omenjal, da si jo je prvi zamislil Putin. Kot še ugotavlja Mercouris, so vse druge sheme, kot je pretiran uvoz ameriškega UZP ali iz drugih držav, kot je Katar, propadle. Pravzaprav Mercouris meni, da je samo vprašanje časa, kdaj bo Putin zahteval (po novih pogodbah), da se plačilo izvede v rubljih vnaprej. Tako bi morala EU najprej kupiti valuto, preden bo kupila plin.

Tako je videti, da je prepoved uvoza ruske energije vsaj zaenkrat odložena. Yellenin nasvet se upošteva, vendar njen lastni nasvet izvira iz nervoze ZDA zaradi višjih cen plina pred novembrskimi vmesnimi mandati.

Ob 45:30 Mercouris govori o Bidenovi odločitvi, da v bistvu IZČRPUJE strateške rezerve nafte ZDA, da bi obdržal nizke cene nafte, ki je našla pot v Evropo. Morda je Yellenin nasvet, da okrepite razmere v EU, da preprečite nadaljnje izčrpavanje ameriške nafte. Mercouris glede na trenutno histerijo glede odločitve EU o preklicu prepovedi uvoza ruskega plina ni optimističen. Stvari se lahko spremenijo.