Članek
Evropska komisija je tožena zaradi tajnosti v zvezi s pogodbami za nabavo COVID cepiv, pardon, ''eksperimentalnih'' injekcij
Objavljeno Apr 24, 2022

Pomanjkanje preglednosti pogodb o cepivih: poslanci tožijo Komisijo EU. Opozarjamo bralce na nekaj stvari, ki smo jih objavili o tem pomanjkanju preglednosti pogodb o cepivih, vključno absolutno kompromkitirano vlogo Ursule von der Leyen - LIAR kot „prokuristko cepiv“ za EU:

Preglednost cepiv: kako se je Evropa vdala farmaciji

Začeta preiskava o zavrnitvi vodje Evropske komisije, da bi predala besedilna sporočila, ki jih je izmenjala z izvršnim direktorjem Pfizerja

Evropski poslanci, ki se borijo za svobodo, zahtevajo takojšen odstop Ursule von der Leyen - LIAR [VIDEO]

Primer farmacevtske pogodbe EU, ki ga je prikazal evropski poslanec Cristian Terhes:

Evropska komisija tožena zaradi tajnosti nabave COVID cepiv

SAMIZDAT (RT)

Pet evropskih poslancev Zelenih toži Evropsko komisijo zaradi njenih izjemno tajnih pogodb o cepivih in trdi, da so močno popravljene različice, ki jih je objavila ES, »nemogoče razumeti vsebino sporazumov«, v izjavi, objavljeni v petek.

"Skrivnost je gojišče nezaupanja in skepticizma in nima mesta v javnih pogodbah s farmacevtskimi družbami," je izjavila Margrete Auken, danska poslanka Evropskega parlamenta, vpletena v tožbo, in dodala, da "Evropska komisija zavrača, da zagotovi preglednost  pogodbe kar vpliva na zaupanje javnosti v sposobnost EU, da doseže najboljše možne rezultate za svoje državljane.

Poslanci zahtevajo podrobnosti pogodb, ki jih je EK podpisala s proizvajalci cepiv BioNTech, Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson in Novavax, vključno s ceno na odmerek, predplačili, pogoji za darovanje cepiv, odgovornostjo in odškodninskimi zadevami.

"Nakupi, opravljeni z javnim denarjem, bi morali prihajati z javnimi informacijami, vsekakor v zdravstvenih zadevah," je v izjavi skupine dejala nizozemska evropska poslanka in stranka v tožbi Kim van Sparrentak in poudarila, da "zaupnost pod krinko poslovne skrivnosti samo spodbuja negotovost in strah .”

Poleg Aukena in van Sparrentaka so evropski poslanci, ki se podpisujejo pod tožbo, Tilly Metz (Luksemburg), Jutta Paulus (Nemčija) in Michele Rivasi (Francija), predsednica parlamentarnega odbora za Covid-19.

Tožba, vložena na Evropsko sodišče v Luksemburgu, prihaja, ko je predsednica ES Ursula von der Leyen razkrila, da bo vsaka država članica EU morala sprejeti digitalna potrdila EU o Covid, digitalni zdravstveni potni list, ki se izda tistim z dokazilom o cepljenju. negativen PCR test ali dokaz o okrevanju od Covid-19. Medtem ko je rok veljavnosti takih certifikatov potekel konec junija, ga EK ne samo podaljša za eno leto, ampak ga s 1. julijem uvaja obveznega za vseh 27 držav EU. Trenutno ga uporablja le 15, pravi von der Leyen.

Ta korak se je zgodil kljub temu, da so številne države EU opustile svoje omejitve glede Covid-19 in se oddaljile od nekaterih strožjih ukrepov, uvedenih v prvih 18 mesecih pandemije. Nemčija, ki si je sprva prizadevala, da bi vsi državljani, starejši od 60 let, prejeli cepivo proti Covid-19, je bila prisiljena ukiniti te načrte, potem ko so bili zavrnjeni v Bundestagu, čeprav je zdravstveni minister države opozoril, da bo vlada morda ponovno uvede mandate za maske, saj pričakuje, da se bodo "okužbe jeseni povečale".

V odgovoru na tožbo je EK vztrajala, da ne more razkriti pogodb, ki jih je s proizvajalci cepiv podpisala že leta 2020, in trdila, da se "komisija ukvarja s spoštovanjem pogodb." Takrat so zakonodajalcem EU, ki so želeli videti pogodbe, prepovedali beleženje in so bili prisiljeni podpisati sporazume o nerazkrivanju podatkov.

Zdelo se je, da je velik del sveta pred šestimi meseci pripravljen na obvezno cepljenje proti Covid-19. Vendar je spoznanje, da kljub začetnim obljubam njihovih proizvajalcev, cepiva niso bila čarobna krogla – ne le "da ne morejo ustaviti širjenja", ampak "ne morejo preprečiti nadaljnje okužbe" – je ohladilo vnemo javnosti za mandate. K odzivu so prispevale tudi skrbi za zdravje in pritožbe glede diskriminacije necepljenih. Vendar pa proizvajalci, pa tudi večina uradnikov, še naprej vztrajajo, da so cepiva "varna in učinkovita".