Diabolični načrt Wall Streeta za kapitalizacijo vse narave - v njihove privatne roke

Oddajachilles arrow, dne 2021-12-02 ob 20:05:45

F. William Engdahl, New Eastern Outlook

December 2, 2021

Imenuje se Natural Asset Company. Z njim je Newyorška borza razkrila najbolj radikalen in potencialno najbolj destruktiven načrt doslej, da bi zaslužili dobesedno bilijone dolarjev na nečem, kar je naravna pravica in dediščina celotne človeške rase – narave same, vse narave, od zraka, sladke vode. do deževnih gozdov do celo kmetijskih zemljišč.

Promovira se kot "način spodbujanja ohranjanja narave".

Pravzaprav gre za diabolično shemo, da se financira potencialno bilijone dolarjev narave, kar na koncu omogoči globalistični finančni eliti, da nadzoruje tudi to. In Rockefellerjeva fundacija je ustanovni partner. Kombinacija NYSE in te fundacije bi morala zazvoniti na glasen alarm.

Izraz "financialize" (kapitalizacija) se nanaša na dejanje pretvorbe neopredmetene vrednosti v finančne instrumente. Zdaj, ki se skriva za lažno fasado Zelene agende, ki jo spodbujajo ZN in WEF v Davosu skupaj z velikimi vladami OECD, Wall Street in največje svetovne finančne institucije promovirajo shemo za financiranje tako rekoč vse narave.

Najeli so celo McKinsey in druge, da so to ocenili v dolarjih. Trdijo, da je vse vredno 4 kvadrilijone dolarjev ali 4000 bilijonov dolarjev.

Kako pa lahko damo ceno v dolarjih za nekaj, kar nam je dala narava?

Za tem stoji tudi Rockefellerjeva fundacija

Projekt NYSE za ustvarjanje novega razreda delnic – NAC ali Natural Asset Companies, s katerimi se bo trgovalo skupaj z delnicami, kot so Apple, Boeing ali Chevron – je bil razvit v sodelovanju s fundacijo Rockefeller in nekaj, kar so ustanovili, znano kot skupina IEG ali skupina Intrinsic Exchange. 

 

Kaj je IEG? Če citiram njihovo spletno stran, je IEG ustvarila Rockefellerjeva fundacija skupaj s podružnico Svetovne banke IDB Latinske Amerike. Pred dvema letoma je IEG začel delati na projektu NYSE. Njihov »strateški svetovalec« Robert Herz je bil od leta 2002 do 2010 predsednik odbora za finančno računovodske standarde (FASB). To pove veliko o razmišljanju za projektom IEG. Herz danes sedi v upravnih odborih številnih korporacij, vključno z banko Morgan Stanley in nepremičninskim podjetjem Fannie Mae, ki ga sponzorira vlada ZDA.

 

Kot navajajo na svoji spletni strani, je IEG ustvaril "nov razred sredstev, ki temelji na naravi in ​​koristih, ki jih narava zagotavlja (imenovane ekosistemske storitve). Te storitve med drugim vključujejo zajemanje ogljika, rodovitnost tal in čiščenje vode. To nameravajo doseči z ustanovitvijo NYSE priznane »nove oblike korporacije, imenovane »Natural Asset Company« (NAC). Sporazum NYSE bo služil kot njihova »platforma za uvrstitev teh podjetij za trgovanje, kar bo omogočilo pretvorbo naravnih sredstev v finančni kapital. Lastniški kapital NAC zajema notranjo in produktivno vrednost narave in zagotavlja zalogo vrednosti na podlagi vitalnih sredstev, ki podpirajo naše celotno gospodarstvo in omogočajo življenje na zemlji." Nadalje navajajo: "IEG predlaga transformacijsko rešitev, pri kateri naravni ekosistemi niso le strošek za upravljanje, ampak so proizvodno sredstvo, ki ga je mogoče vložiti, ki zagotavlja finančni kapital in vir bogastva za vlade in njene državljane." Upoštevajte »vir bogastva za vlade in državljane«.

 

Tukaj ne more iti nič narobe, mar ne !? ali pač?

Isti Rockefellerji, ki so ustvarili naftni sklad in smrtonosna GSO patentirana semena, zdaj želijo dati ceno vsej naravi.

To je financializacija narave in ne bo v dobrodelne namene ali dobrosrčne motive, temveč za dobiček vlagateljev, veliko tega.

Ključ do vsega je, kdo opredeljuje »naravno agendo« in lahko ste prepričani, da so to pokvarjeni »trajnostni« cilji Agende ZN 2030 in njen bratranec Velika ponastavitev svetovnega gospodarstva v Davosu. Agenda je vsiljena od zgoraj navzdol in je vse prej kot "dobra".

Kako deluje

NAC je treba ustvariti z IPO kot vsako novo kotacijo delnic. NAC nato javno prodaja delnice vlagateljem, ki bi lahko vključevali institucionalne vlagatelje, kot je BlackRock – upravljavec premoženja v vrednosti 9,5 bilijona dolarjev, največja svetovna skupina – ali skupina Vanguard ali recimo norveški ali kitajski državni skladi. Izvršni direktor BlackRock Larry Fink udobno sedi v upravnem odboru Svetovnega gospodarskega foruma Klausa Schwaba, promotorja Agende ZN 2030 in Velike ponastavitve svetovnega finančnega sistema na "trajnostnega".

 

IEG opisuje možnosti: »…ko naravna dobrina uspeva in zagotavlja stalen ali naraščajoč pretok ekosistemskih storitev, bi se moral lastniški kapital podjetja ustrezno ceniti, kar zagotavlja donosnost naložb. Delničarji in vlagatelji v družbo s sekundarnimi ponudbami lahko pridobijo dobiček s prodajo delnic. To prodajo je mogoče oceniti tako, da odraža povečanje kapitalske vrednosti delnice, ki je približno v skladu z njeno dobičkonosnostjo, ustvarja denarni tok, ki temelji na zdravju podjetja in njegovih sredstev.

 

Kam gre denar

Delnice v NAC lahko kupijo drugi, vendar bodo očitno prevladovali veliki finančni akterji, tako kot vse pomembne delnice. Za novo podjetje, recimo tisto, ki zahteva lastništvo nad delom Amazonskega deževnega gozda, bodo nato veljali računovodski standardi, vključno z novo »Izjavo o ekološki uspešnosti: finančna vrednost toka ekosistemskih storitev in sredstev, ki jih je ustvaril IEG«. jih proizvede." Vrednost, ki se daje toku ekosistemskih storitev, je ključna, in to nadzirajo ljudje, kot je Robert Herz iz IEG, član uprave banke Morgan Stanley.

 

Kot navaja IEG, prek platforme NYSE "IEG pretvarja vrednost naravnih sredstev v finančni kapital, da bi lastnikom zagotovil način za finančno korist od vrednosti njihovih naravnih sredstev." Toda nagrade bi šle tudi delničarjem, kot je BlackRock ali drugi, z ustvarjanjem "finančnih transakcij, ki vrednotijo ​​naravna sredstva, ki omogočajo institucionalnim vlagateljem, da prepoznajo, sodelujejo in ohranjajo vrednost narave." To pomeni ustvariti dobiček na svojih delnicah. Tu so vrata na široko odprta za manipulacijo.

 

Glede na izjavo IEG lahko izkupiček od ponudbe delnic NAC ali IPO porabi vlada sponzor za naložbe, kot želi. To pomeni, da bi ga koruptivni režim v Ukrajini, Mehiki ali Libanonu lahko uporabil za nakup orožja ali karkoli drugega. Možnosti zlorabe so osupljive.

 

Dejstvo, da to prevaro NAC orkestrira Rockefellerjeva fundacija, je več kot razkrivajoče. Ta temelj že več kot stoletje stoji za vsako večjo preobrazbo svetovnega gospodarstva, da bi nadzor prevzel v roke globalne oligarhije, ki je zavezana zmanjševanju prebivalstva. Fundacija Rockefeller je ustvarila uničujoče GSO patentirane rastline skupaj s strupenimi glifosatnimi zatiralci plevela, ki uničujejo oskrbo s hrano in zastrupljajo naše vode. Fundacija igra ključno vlogo pri strategiji zaklepanja na osnovi Covid PLANdemije, pa tudi pri reorganizaciji svetovne proizvodnje hrane, da bi uničili samozadostno kmetovanje v korist »trajnostnega« kmetovanja brez ogljika.

Newyorška borza in njen projekt z Rockefellerjevo fundacijo ne obljubljajo koristi za človeštvo ali naravo, le za kapitalistične truste.

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Ni komentarjev
achilles arrow
achilles arrow
Objavil/a 2021-12-02 20:05:45 (Dec 02, 2021)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Prebujanje ljudi v goljufijo covid19 | dr. Vernon Coleman
Zdravi športniki se še kar naprej nerazložljivo sesuvajo
Boris Johnson (BOZO KLOVN) se je izkazal za to kar v resnici je, nizkoten kriminalni razbojnik (velja za vse 'državnike'!)
Zakaj so zdravniki molčali?
VB, zaradi ''cepiva'' poškodovani farmacevt razkriva dokaze za kriminalno preiskavo COVID-ZLOČINA proti človeštvu
Hrvaški evropski poslanec in nekdanji sodnik javno v obraz 'udaril' Macrona
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
januar 2022
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj