Množica gledalcev in navijačev je na najlepši možni način pozdravila novega svetovnega prvaka, ta pa jim ni ostal dolžan in je v prvi vožnji z atraktivnimi vožnjami tudi prvi prečkal ciljno črto. Drugo vožnjo je 19 letni Tim sicer izpustil zaradi poškodbe palca, ki si ga je pri padcu v prvi vožnji še enkrat dodatno poškodoval. Po dirki je dejal: 'Želel sem nastopiti pred domačimi navijači, zato sem kljub odsvetovanju zdravnikov dirkal. 

Toda padec dva kroga pred koncem ni bil tako nedolžen in mi je vse skupaj še poslabšal. Po priporočilu zdravnika sem zato raje izpustil to vožnjo, ki ni o ničemer več odločala'. Tim se čez teden dni sicer odpravlja na japonsko, kjer bo nastopil pod okriljem HRC-ja na sklepnem delu motokros prvenstva v deželi vzhajajočega sonca. Zmaga v kategoriji Open je tako šla v roke Klemenu Gerčarju. Končni vrstni red za UNIOR MX prvenstvo Slovenije v kategoriji Open je tako: prvo mesto je osvojil Tim Gajser, drugo mesto Toni Mulec in tretje Ian Oskar Katanec.

V kategoriji pokalnega tekmovanja razreda R3 je zmagal Švab Jan pred Nikom Čekada in Žanom Žvaler. Med mlajšimi veterani Gajser Bogomir tudi tokrat ni klonil pred nobenim tekmecem in zmagal pred Leonom Ferš ter Igorjem Pancarjem. Tu starejših veteranih ni bilo presenečenj. Fortuna Alojzij je stopil na najvišje mesto, drugo in tretje pa sta si razdelila Vidic Gorazd in Špehar Stane. 

i najstarejši motokrosisti vsekakor navdušujejo s svojo srčnostjo ter podirajo meje...Tudi po obisku Abrahama se še vedno lahko dobro dirka. Med juniorji na 50 kubičnih motorjih je ob odsotnosti Jake Peklaja, ki se je poškodoval pri vožnji s kolesom in je sezono zato tudi predčasno zaključil zmagal hrvaški motokrosist Blažekovič Antonio. Soimenjak devetkratnega svetovnega prvaka je v poštenem boju ugnal Žigo Grebenca in Daria Plantaša. V kategoriji do 65 kubičnih centimetrov Hauptman Gal nadaljuje zmagovalni niz in je slavil pred Piskor Dominikom in Ribič Mijo.

V razredu MX85 je ob težavah Maksa Mausserja, sicer najhitrejšega v kategoriji, slavil hrvaški dirkač Hranić Nikola pred Mausserjem in Matevžem Robek. Po smoli v Slovenskih Konjicah v MX125 domačin Milec Luka ni pustil presenečenja in dvakrat prepričljivo zmagal, še več odličen oprijem na stezi mu je dopuščal da se je konkurenčno boril z dirkači na motociklih razreda MX2 (250 kubični 4-taktni motorji). Drugo in tretje mesto sta zasedla Miha Bubnič in Dolinar Tadej. V razredu MX2 je šla zmaga v roke Pancar Janu, ki je dvakrat prvi prevozil ciljno črto. Drugo mesto je osvojil Hrvat Matija Kelava, tretje pa Anej Doplihar.

Beri dalje...

UNIOR MX prvenstvo Slovenije: V Orehovi vasi okronani prvaki - Moto Magazin

Šesta in tudi zadnja dirka za UNIOR MX prvenstvo Slovenije je na kraljici slovenskih stez v Orehovi Vasi pokazala motokros v vsej svoji veličini. Odlična...