Če je Marquez (Honda) dokončno ujel korak z vodilnima in je v Indianapolisu ponovno dokazal, da mu na ameriških tleh – tako v Austinu kot Indyu - ni para, pa je dirka v Brnu uravnotežila stanje med dirkači. Lorenzo (Yamaha) je bil na Češkem vseskozi razred zase, Rossiju (Yamaha) se maščuje, da v kvalifikacijah ne zmore nastaviti motocikla po željah, štarta z druge ali celo tretje vrste in kljub trudu na dirki ostaja v zadnjih dirkah brez zmage. Stopničke so premalo, za naslov so potrebne zmage. Španca zmagujeta in pridno nabirata točke. Pedrosa,četrti dosedanji as v tem pokru, kljub solidnim rezultatom - tudi zaradi poškodb - počasi tone, in na njegovo mesto četrtega moža prvenstva je trdno stopil Andrea Iannone (Ducati), ki lovi Marqueza. No, pričakovati je, da se mu bo Marc v naslednjih dirkah v točkovanju oddaljil.

Nič več Indy

Kot kaže je bila letošnja dirka v Indyu zadnja. Potopilo jo je premalo zanimanja med Američani, čeprav je bilo letos 15 000 gledalcev več kot lani (skupaj čez vikend 145 000) in očitno bo v naslednjem letu na koledarju dirka v nam bližnjem Zeltwegu. Tudi dirka v Brnu je bilana zelo tankem ledu, a kot kaže sedaj naj bi se vendarle obdržala vsaj še za nadaljnjih pet let, saj so organizatorji zDorno podpisali pogodbo.Če je bil obisk v ZDA (relativno) slab, pa temu ni bilo tako v Brnu. Na veselje vseh tisočerih Slovencev, ki so tudi letos preplavili dirkališče, hotele, motele, pivnice in kampe v tem češkem mestu.

Rekordi tudi na stezi

Marquezova zmaga v Indyu je pomenila 700 zmago za Hondo odkar je leta 1961 prisotna na tekmovanjih Grand Prix. Na španski Veliki Nagradi je takrat v razredu 125-kubičnih centimetrov s Hondo RC143 zmagal Avstarlec Tom Phillis. Letos v Brnu pa je bil rekordenLorenzo, saj je v kvalifikacijah postavil najhitrejši čas kroga. Hondina dirkača sta bila proti Špancu brez moči.

Beri dalje...

MotoGP VN Indianapolisa in VN Češke - Kaj se je v resnici zgodilo? - Moto Magazin

Sezona dirk v razredu MotoGP se je prevesila v drugo polovico in kljub bližnji jeseni postaja vse bolj vroče. V igri za letošnji naslov so očitno trije...