Članek
Karel Erjavec- vrni se, planet Zemlja kliče!
Objavljeno Jun 30, 2014

Sklicujem se na sledečo objavo:

 

http://www.publishwall.si/elenaana/post/105580/volilna-kampanja-karla-erjavca-vedno-sem-zraven-in-nikoli-nic-kriv

 

Pisala bom en del namenoma v "pinki" barvi:

Karel Erjavec je verjetno najboljši politik, 

ki ga v Sloveniji imamo.

Vsi vemo kaj zagovarja in da je talent za vse

.

Sposoben je pokrivati vse resorje politike, od obrambe, ministrstva za zunanje zadeve dalje.

Seveda bi lahko pokrival tudi zdravstvo ali gospodarstvo.

Mogoče bi potem več upokojencev dodatno delalo in služilo.

Prej ali slej bodo tudi mladi upokojeni in imeli enake možnosti ter pravice. Logično! Do takrat naj bodo strpni! Karel Erjavec bo odprl vsa vrata na poti do nebes. Celo tista, ki še niso montirana.

Nič nenavadnega, on je človek, ki celo razume francosko mentaliteto, ker je tam do petega leta svojega življenja živel, če sem prav razumela. Skratka: Američani imajo nepremaglivega Supemana mi pa "Superkerla Karla". Nasmejanega in neomajanega.

 

Za moje pojme je Karel Erjavec, človek, ki je smešen in silno simpatičen. :-)) Ne glede na to kaj tukaj povem ironično ali resno, tega človeka globoko sebi simpatiziram. Človek mu enostavno ne more zameriti. Odpuščam mu sproti vse, pozabljam kakšne "traparije" je vse izrekel in z veseljem spremljam kaj pove. Nič, do sedaj  mu nisem zamerila, ker se mi ne zdi pokvarjen.

Vem, da je to narobe, mogla bi zameriti napake a kako si naj pomagam? Vedno ko prideta moj razum in emocije do razpotja premagajo emocije - to je v čoveški naravi.

Če ne bi emocije bile močnejše od razuma, ljubezni ne bi bilo, mi je rekel nedavno na sproščenem klepetu predsednik društva invalidov iz Metlike. Hm?! Verjetno, res! :-).

1000 € sem še pogoltnila, toda zdaj je Karel Erjavec pri teh volitvah tudi za moje pojme prekoračil meje "dostojnega obnašanja." Vedno zraven a nikoli nič kriv. Lepo prosim?! A res,ne!?

Osebno vidim pokojninsko reformo kot eno izmed petih največjih razlogov za krizo v kateri smo.

Zaradi veliko prepozno sprejete pokojninske reforme smo v EU izgubili vso kredibilnost.

Posledica so:  Visoke obrestne mere, nezaupanje investitorjev in izguba dobrega imaga.

 

Pred leti mi je švicarski poslovni partner rekel:  "Hoteli ste postati mala Švica. V resnici ste že zdavnaj mala Švica lahko bi bili celo boljši in jači od nje, če bi Slovenci bili Švicarji." Ha! Ta resnica je zabolela.

Vsi, dobesedno vsi so nas opozarjali na to, da naše gospodarstvo ne prenese toliko upokojencev kot jih imamo. Pokojninske reforme so bile ključnje za nas. Zgodile pa so se šele, ko nam je voda že tekla v grlo. Da je gospod Karel Erjavec s svojo ekipo DESUS učinkovito argumentiral in ponudil pravočasno dobro rešitev bi bilo danes bolje.

 

Nočem slišati, da so drugi krivi!

S toliko izkušenj kot jih ima Karel Erjavec mora človek biti tako vešč, da ZNA prepričati in pravilno pristopiti, ko gre za tako ključne in usodne zadeve!

Ni uspel! Zato je kriv!

 

Mogel bi odstopiti tako kot Gregor Virant. On je ravnal odgovorno.  Za neuspeh se je počutil krivega in ukrepal - zaradi ljudstva in svoje vesti!

 

Karel Erjavec ima obvladljivo ciljno skupino volivcev. To so upokojenci. Politično zelo pametna poteza za njega in stranko. Žal mi je, da niti obvladljive ciljne skupine ne zna voditi tako, da je zadovoljna a ne škoduje drugim: mladim, zaposlenim, brezposlenim, socialno ugroženim, invalidom, gospodarstvu itd.

 

Verjamem, da nihče in nobena stranka ne želi upokojencem slabega. Hvalabogu, če ima babica kakšen everček več :-))...

 

Žal pa je jasno kot beli dan: Zapoznela pokojninska reforma je škodovala upokojencem in vsem nam! Naj me kdo prepriča, da so upokojenci zadovoljni in jim je dostojno življenje zagotovljeno.

 

Ime Karel Erjavec ne stoji le za veliko praznih obljub, temveč tudi za sokrivdo prazne blagaje.

 

Mogel bo veliko hitreje reagirati na spremembe države. Naj omenim, da Nemci to zelo dobro znajo. Starostno mejo 65 let vračajo na 63, ker so ugotovili, da se računica ne izide več. To so priznali brez oklevanja.

 

"Karel Erjavec nekako Vas imam rada, vendar trgnite se malo. Moji sosedi čez Kolpo pravijo: Tko prizna, pola mu se prašta."

 

Nikoli nisem začutila velike potrebe komentirati ali kritizirati Karla Erjavca, toda izjava: Vedno sem zraven in nikoli nič kriv, je tudi zame preveč. Krivi ste - pa še kako. Vem, da ste vse naredili z najboljšimi nameni za razliko od mnogih drugih špekulantsko obarvanih politikov, toda, ko se računica za ljudstvo ne izide morate hitro reagirati in priznati napake pa krivične odločitve in sprejeti odgovorne ukrepe.

 

Karel Erjavec je očitno dobil krila. Uspeh mu je stopil v glavo, ne obnaša se več dostojno in ga je treba vrniti z obema nogama nazaj na zemljo. Norca se dela iz nas. Stop! Dovolj je!

 

Karel Erjavec, vrni se, planet Zemlja kliče.