DRAGI MOJI SODRŽAVLJANI

OddajMojca Žugman, dne 2014-07-29 ob 21:34:23

Z neizmerno željo po življenju, ki bo pravično in pošteno do slehernega človeka, se danes obračam na vse vas, ki imate tako kot jaz dovolj tega mizernega stanja, do katerega so nas v zadnjih 24 letih pripeljale politične-gospodarske-finančne elite. Mafijske elite!

Prebudimo se!

Obljubljali so nam sanje. Obljubljali so nam napredek in blaginjo. Drugo Švico, tako rekoč. Za sladkimi in visokoletečimi besedami pa so se že tedaj skrivale ostre konice pohlepa in sebičnih interesov. Sprva sem upala, da se motim. Toda, z vsako menjavo vlade je raslo moje razočaranje. In ko sem opazovala presedanje enih in istih imen s stolčka na stolček, po principu: danes sem minister enega resorja, jutri drugega in pojutrišnjem »nevemkateregaže«, se je moje, nekoč naivno zaupanje, da v parlamentu sedijo izvoljeni predstavniki ljudstva, ki v skladu z njegovo voljo delujejo v dobro vseh državljanov, kruto razblinilo v nič. Nobena vladajoča struktura doslej, ni delala v dobrobit vseh nas.

»Politika« je beseda, ki že sama po sebi nosi pridih manipulacije, v našem slovenskem prostoru pa je postala simbol nepoštenja, umazanih igric, korupcije in kraje. Če bi dogajanje v parlamentarni zgradbi primerjala z otroškim vrtcem, bi to bila žalitev za otroke – kajti, roko na srce, otroci so iskreni, pošteni in ne poznajo sprenevedanja. Politiki pa so nam ves čas lagali. Nas izigrali! Zakonodajo so priredili svojim interesom in se zaščitili v največji možni meri. Vsi po vrsti so mirno opazovali namerno ropanje, ki je spravilo v propad vsa, nekoč dobra in znana slovenska podjetja. Brez kančka slabe vesti so uzakonili novodobno suženjstvo, imenovano kapitalizem, ki je le olepšano ime za čisto navadno sužnjelastništvo. Ne dolgo nazaj večkrat omenjani gospod Šešok, je le eden iz nepregledne vrste lastnikov sužnjev. Sužnjev, ki so z grožnjami in ustrahovanjem prisiljeni služiti kapitalu in polniti žepe nenasitnim goljufom.

Veliko predolga bi bila, če bi naštevala vse »iznajdbe« zasužnjevanja ljudi. Rdeča nit vseh pa je teptanje človekovega dostojanstva in popolno razčlovečenje Človeka. S floskulami o krizi in nujnem varčevanju nas poskušajo ustrahovati in nam pred očmi mahajo s »socialno državo«,  (ki si tega imena že dolgo ne zasluži več), da bi nas na koncu lahko oropali vsega. Tudi naših domov. Premišljeno in načrtno: izgubiš zaposlitev-ne zmoreš več plačevati položnic-mafijske zamudne obresti-izvršitelji-rubež... in krog je sklenjen.  Ob vsem tem pa je cvetka vseh cvetk državni socialni kredit.

Klobčič prepletenosti elit je nepredstavljivo debel in če/ko se bo enkrat do konca razpletel, bo smrdelo do vesolja in dlje. Njihove lovke sežejo celo do otrok in vedno pogostejše objavljanje zgodb o krutem in nestrokovnem ravnanju podaljškov državnega aparata v meni vzbuja grozo in srd. Čeprav vse skupaj daje vtis, da vodilne strukture živijo na nekem drugem planetu in  nimajo nikakršnega stika z realnostjo, menim, da ga v resnici nikoli niso želele imeti in da presneto dobro vedo, kaj delajo. V paniki sprejemajo ukrepe, skregane s človeško logiko, za polnjenje vse večjih proračunskih lukenj, te ogromne vreče brez dna, dokler iz nas ne bodo iztisnili poslednje možnosti za preživetje.

Nekoč, nekje, se to mora končati. A se z obstoječim, strankarskim sistemom, žal ne bo. V Sloveniji se stranke množijo kot gobe po dežju, rezultat pa je metanje polen pod noge in stanje, v katerem nihče ni za nič odgovoren. V mojih očeh živi država, ki je država vrednot. Poštena in pravična. Za vse, brez izjeme! Ne potrebujemo konvencij o človekovih pravicah, ki so le puhle črke na papirju. Pravico do človeka vrednega življenja nam je podarilo Življenje samo, tisti trenutek, ko smo se rodili. V svojem srcu nosim vizijo države, v kateri sleherni človek lahko živi v blaginji, z delom, za katerega je usposobljen in ki ga z veseljem opravlja. Ob tem nimam popolnoma nič proti bogatim ali ekstremno bogatim, če so do svojega premoženja prišli na pošten način. Nihče pa nima pravice živeti na račun preživetja drugega. In sleherna oseba, pa naj bo to politik, finančnik ali gospodarstvenik, ki drugim jemlje možnost normalnega življenja, je kriminalec brez primere.

Nikoli in za nič na svetu se ne bom odpovedala viziji, v kateri vidim Slovenijo kot deželo blaginje in Slovence kot narod veselih, zadovoljnih ljudi. V zgodovini smo že dokazali, da smo klen narod. Da znamo stopiti skupaj, ko je to potrebno. Zato vas še enkrat pozivam, prebudimo se! Zahtevajmo nazaj svoje pravice, svoje dostojanstvo; zahtevajmo poplačilo vseh oropanih delavcev; zahtevajmo možnost in priložnost, da uresničimo svoje sanje. Ne bodimo več narod Cankarjevih hlapcev!

Vzemimo si našo državo nazaj!

Za nas, za naše otroke in vnuke, za bodoče rodove.

To moremo. To zmoremo. In moramo!

 

Mojca Žugman

V imenu civilne pobude »Prebujenje-Pravica za vse«

 

 

profileimage
Všeč mi je
2
Komentarji
14
Lara Arh
0
Mar 31, 2015
Mojčika, odlično napisano! Kapo dol. Težava je, ker se bo morala žal na prvem mestu spremeniti mentaliteta ljudstva. To je težava... In da, Mojca, težava je ker šibki, ki jih država sproducira vsakodnevno na tisoče, zapadejo v pasivnost dobrodelnosti, katere so deležni... Začaran krog je to. Ljudstvo se mora prebuditi in krepko premisliti lastna ravnanja;

http://www.publishwall.si/lara.arh/post/121592/pescica-prahu
#14
Mojca Žugman
0
Mar 31, 2015
Radio Narodnjak, najtežje delo je - združiti narod....
#13
Radio Narodnjak
1
Mar 29, 2015
Nič ne bo, ker narod nima vodje, ki bi popeljal združen narod, da zaključi agonijo...
#12
Mojca Žugman
0
Oct 17, 2014
Mariči, res je...., ampak mislim, da ne bomo čakali preminulosti... no, upam vsaj..... :)
#11
Mariči
1
Oct 17, 2014
Mojca, v vsem te podpiram ... pri čemer seveda ne morem mimo dejstva, da dokler bo ta ali katera koli vlada, ki bo izvoljena imela svojo "vlado", po kateri se bo "morala" ravnata, bomo vsi ostali Cankarjevi hlapci. In dokler ne sesujemo "vlade" nad vlado (ali ob, beri po želji), dotlej bo do sprememb težko priti ... ali pa bomo morali čakati do preminulosti slehernega "obvladnega člana", čeprav menim, da ta "ob-vlada" prenaša vse na "svoje" rodove, "svoje" zanamce ... :)

Mariči ...
#10
Vlatka Kozlovič
1
Jul 31, 2014
Mojca,

podpišem, da so spremembe možne. Če ne prej, pa v letu 2018!
#9
Mojca Žugman
1
Jul 30, 2014
Marsikaj v naši zgodovini se je sprva zdelo utopija, a se je uresničilo. Nikoli si ne bom dovolila verjeti, da spremembe niso uresničljive. SO!! In bodo...vem.
#8
Andrej T
0
Jul 30, 2014
Utopija! Nedavne volitve to potrjujejo! V SLO sta doma strahopetnost in izdajalstvo, "politično" poenotiti in zvabiti take ljudi na ulični odpor ni samo Sizifovo delo, temveč utopija! :-O
#7
Rak stari
2
Jul 30, 2014
Mojca, tole pa navdaja z upanjem, da se vedno več državljanov zaveda, da je treba nekaj narediti in spremeniti močvirje, imenovano Slovenija, v rodno polje, kjer bo užival sadove tega polja tisti, ki ga bo obdeloval, sejal in skrbel za rast. Proti parazitom vseh vrst se bo pa potrebno še naprej boriti ....
#6
Društvo CZPNN
2
Jul 30, 2014
Naša podpora na celi fronti, Mojca.
#5
Vlatka Kozlovič
2
Jul 29, 2014
Mojca,

tako pač je.
#4
Mojca Žugman
1
Jul 29, 2014
Miha in Vlatka, hvala obema! :)
#3
Vlatka Kozlovič
2
Jul 29, 2014
Mojca,

v popolnosti te podpiram!
#2
Miha
2
Jul 29, 2014
Mojca, to je beseda! Slovenci moramo stopiti skupaj!
#1
Mojca Žugman
Mojca Žugman
Objavil/a 2014-07-29 21:34:23 (Jul 29, 2014)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
DOVOLJ JE!
MOJ VOJKO
ODGOVOR MINISTRICE ANJE KOPAČ MRAK NA PETICIJO ZA ODPIS DOLGOV SOCIALNO OGROŽENIM OSEBAM
DANES BOM SVEČKE PRIŽGALA
PETICIJA ZA ODPIS DOLGOV SOCIALNO OGROŽENIM OSEBAM
O CIVILNI POBUDI "PREBUJENJE-PRAVICA ZA VSE"
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
oktober 2021
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj