Bela angelska troba (Brugmansia x candida) je hibridna oblika in spada med angelske trobe, ki cvetijo najmočneje in ki prenašajo tudi slabe vremenske razmere v poletnih mesecih.

Domovina priljubljene balkonske rože so andske pokrajine v Južni Ameriki. Za belo angelsko trobo so značilni dišeči, viseči trobentasti cvetovi, dolgi do 30 cm. Naslednja značilnost nezahtevnih hibridov Candide so dolge, nazaj zavihane konice. V sezoni močno cvetijo. Vonj se posebno močno razširi v večernih urah.

Poleg belih cvetov (lat. candida = snežno belo) obstajajo tudi sorte v rumeni do marelične in rožnate, kot je 'Angels Innovation'. Angelske trobe cvetijo razkošno v tako imenovanem cvetočem območju, ki se praviloma začne nad razvejitvijo rastline v obliki črke Y, ki je prepoznavna tudi po majhnih izoblikovanih listih.

Izogibajte se opoldanskemu soncu

Posodovka najbolje uspeva na polsenčnem mestu. V poletnih mesecih jo je treba zaščititi pred neposrednim opoldanskim soncem. Takrat potrebuje veliko vode in hitro povesi liste.

V vročih dneh so priporočljivi pronicajoči odmerki vode v jutranjih in večernih urah,izogibajte se stoječi vlagi. Trompetovke imajo rade apneno vodo. Če zalivate z deževnico, v kateri je malo apnenca, redno dodajajte apno iz alg.

Kako negovati angelsko trobo? - Moj lepi vrt - Lisa.si - Za vse, ki radi uživajo življenje.

Bela angelska troba (Brugmansia x candida) je hibridna oblika in spada med angelske trobe, ki cvetijo najmočneje in ki prenašajo tudi slabe vremenske razmere...