Članek
Smejoča se Slovenija
Objavljeno Feb 21, 2014

Se Slovenija dovolj smeji? Ampak res tisto SMEJI? Občutek imam kot da se slovenska duša (karkoli že to je  ) želi smejati in išče poti, po katerih bo prišla do smeha, a vendar vse prevečkrat poišče bližnjico do le-tega, instant zunanji vzgib za smeh,... Ne razumete? No, na primer, nenadni huronski smeh ob zmagoslavnih momentih naših športnikov, ki se podaljšuje in podaljšuje: ohohoho hiihihhii hahaha heheheheheeeeee,... Zmagoslavje športnikov kot postajališče huronskega smeha je očiten primer, ko ukleščena duša išče bližnjico in žgečkljaj.
Naslednji primer:
Slovenski mediji, ki pred koncem oddaj (ponavadi vikend) med seboj pokramljajo z zrežiranim "ready", "steady", "go" humornim vložkom, ki naj bi po pol urnem morečem poročanju naenkrat spravil vse duše v stanje blaženosti. Mediji (novi n/č arji) kot naslednje postajališče instant žgečkanja duše.
Popularne zabavne oddaje:
zdaj se nam vrača ultimativno črpališče instant smeha, "Moja Slovenija", kjer v dveh urah zelo energično proizvedejo toliko glasnosti, pokov, ploskanja, poskokov, posrečenih in neposrečenih dovtipov, da instant smeh kriči v nas skozi ekran, da ga zasliši še najbolj gluha in otopela duša. 

Koliko teh pa se skozi našteto dejansko nasmeji pa ni važno, zadeva teče v svojo smer.