Tlakovana je pot v kaos

OddajMiro Petek, dne 2015-05-29 ob 14:42:23

Namesto da bi država državljane ščitila pred samovoljo in arbitrarnostjo lastnih organov, na vse pretege ščiti državne organe zaradi njihove samovoljnosti in arbitrarnosti

Državnotožilski svet je s svojo odločitvijo o generalnem državnem tožilcu Zvonku Fišerju zadal nov udarec Sloveniji. Ugotovitev, da je Fišer v primeru Boštjana Škrleca kršil zakon in da ta kršitev ni tako velika, da bi moral s svojega položaja, je škandalozna in bo imela posledice. Ne zaradi Fišerja kot takega, namesto njega bi lahko v tem času dobili le še enega novega Fišerja, mogoče celo slabšega, saj je nabor kadrov, ki jim od čevljev še visijo ostanki komunistične in udbovske preteklosti, na pretek. In Cerar se jih sploh ne brani ter lepo kombinira mlado povzpetniško generacijo, zaznamovano s čudnimi karierami, patološko narcisoidnostjo ali gensko prirojeno goljufivostjo, s staro komunistično in udbovsko nomenklaturo. Sporočil te odločitve je seveda več.

Prvo sporočilo. Mi smo oblast in počnemo, kar se nam zljubi in kar hočemo! Ugotovitev državnotožilskega sveta, da je prvi tožilec v državi ravnal proti zakonu, vendar ne dovolj proti zakonu, da bi bilo zaradi tega treba parlamentu predlagati njegovo zamenjavo, je katastrofa. Generalni državni tožilec Fišer je prvi v državi, ki mora ravnati strogo po zakonu in nič drugače. Fišer kot nekdanji ustavni sodnik nas odpravi z izjavo, da je pred tremi leti imenoval tožilca Boštjana Škrleca v dobri veri in ga napačno branje ali napačna interpretacija zakona niti najmanj ne vznemirjata. Sta se državnotožilski svet ali minister za pravosodje vprašala, ali morda ni bilo to napačno branje zakona namerno? Ali se lahko na »dobro vero« pred sodno oblastjo sedaj zgovarjamo tudi navadni smrtniki in ali bo to upoštevano? Pravo je imunski sistem vsake družbe in družba, v kateri ta imunski sistem rušijo tisti, ki bi ga morali varovati, je obsojena na propad. V primeru Janeza Janše se je in se vedno znova poziva k njegovemu odstopu ali umiku že ob najmanjšem sumu ali kakšnem patološkem medijskem zapisu, pri Fišerju pa je bila kršitev dokazana in potrjena, celo od samega državnotožilskega sveta, ker pa je to naš človek, ni treba, da odstopi. Ali pa je strah med člani državnotožilskega sveta tako velik, da si niso usodili razmišljati drugače. Kdor bi glasoval drugače, bi ga čakala kazen. Toleranca za kršitev zakonodaje bi pri vrhu tožilstva morala biti ničelna, ne pa raztegljiva, kakor pač oblasti ustreza.

Beri dalje...

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
6
trol
0
Aug 16, 2017
spam
#6
Branko Gaber
0
Aug 16, 2017
test
#5
Miro Petek
Miro Petek
Objavil/a 2015-05-29 14:42:23 (May 29, 2015)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Mramor pravi, da gre Slovencem boljše kot si mislimo.
Miro Petek Twitter
K pameti, torej!
Lustracija ob predpostavki
Medijski strah pred novimi mediji
Slovenska Expo polomija v Milanu
IŠČI PO ARHIVU
november 2022
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj