Članek
ZAKAJ UPORABLJATI KONOPLJINO OLJE
Objavljeno Mar 21, 2018

Olje konoplje je naravno olje z blagodejnimi lastnostmi. Iz hladnega stiskanja semen konoplje se lahko uporablja za različne namene. Ugotovimo, katere so.

Kaj je konopljino olje in kako ga pridobimo?

Olje konoplje je rastlinsko olje, pridobljeno iz rastline Canabis sativa. To je letna jodna zelnata rastlina, ki pripada družini Cannabaceae.

Kot jodnica ima konoplja moško cvetje ali žensko cvetje, v nekaterih primerih tudi oboje.

Olje konoplje dobimo s hladnim stiskanjem semen, ki se oblikujejo v ženskih cvetovih. Ima svetlo zelene barve, z nežno aromo in zelo prijetnim okusom, ki spominja na opečenih lešnikov.

Koristne lastnosti konopljinega olja


Olje konoplje je znano po številnih koristnih lastnostih. Poleg velike količine beljakovin in maščobnih kislin, zlasti omega 3 in omega 6, ki kot veste sta zelo pomembna za ožilja in celičnega ravnotežja, vsebuje tudi:

- veliko vitaminov (vključno z A, E, B1, B2, PP, C)
- aminokisline, ki so zelo uporabne za pravilno delovanje organizma
- mineralne soli, kot so železo, kalcij, magnezij, kalij in fosfor

Konopljino olje vsebuje tudi naravne antioksidante, ki blagodejno vplivajo pri vnetnih in alergijskih območjih.


Konopljino olje se uporablja v proizvodnji palačinke, piškotov, testenin, kruha, pivo, kavo in pice.

Olje konoplje v kozmetiki

Zahvaljujoč prisotnosti vitaminov, fitosterolov, karotenov in mineralov je konopljino olje vedno veljalo za hranljivo in dragoceno kozmetiko. Linolenska kislina, kot tudi tokoferoli, močni naravni antioksidanti, igrajo pomembno vlogo za kožo in za lase. Zato na tem olju temeljijo številni proizvodi, kot so mila, detergenti in kreme.

Izpolnjuje vse potrebe lepote in zdravja kože obraza, telesa in las ter izkorišča najboljše sinergije svojih aktivnih sestavin.

Obraz in telo


Zahvaljujoč visoki vsebnosti "kislih" maščob, je konopljino olje odličen zaveznik proti aknam. Dejansko to olje ni mastno, je bolj kompaktno in bolj odporno. Nadalje uravnava proizvodnjo sebuma. Zaradi tega je idealen, če imate suho, dehidrirano, dolgočasno ali kako drugače hranite kožo. Zaradi antioksidativnega delovanja je primeren za preprečevanje znakov staranja in boj proti stresu. Zato se lahko uporablja kot kozmetika proti staranju.

Proti kontaktnemu dermatitisu, mrazu, opeklin
Zaradi prisotnosti dobre količine tokoferola (vitamina E) je konopljino olje resnično zdravilo za vse motnje, povezane z kožo. Vitamin E je pravzaprav glavni odgovorni za regeneracijski faktor povrhnjice.

Odlične emolijentne lastnosti konopljestega olja pomagajo zaščititi kožo pred rdečico, zmanjšati srbenje in vnetje.

Olje konoplje je izredno učinkovito pri zdravljenju gliv in glivičnih okužb.

Lepota in lase


Če vsebujejo šamponi in balzami, lahko olje iz konoplje ozdravi suhe in krhke lase. Če ga redno uporabite kot stisk, boste opazili, kako visoka je njegova hranilna moč in njen "volumenski učinek" na lase.


sklepi

Kaj naj rečem, je konopljino olje resnično izjemen naravni izdelek.

 

Če ga želite uporabiti, za vnetje, da pomirite motnje in izkoristite njegove lastnosti, obiščite trgovino Milou. Med svojimi fantastičnimi naravnimi izdelki boste našli široko paleto rešitev, ki temeljijo na konopljinem olju po zelo ugodnih cenah.