Članek
Pismo
Objavljeno Nov 28, 2019

Spoštovani g. Predsednik, Sodnik Gojmir Pešec,

Spoštovana ga. Sodnica Cvetka Ogorevc Sotelšek,

Spoštovana ga. Sodnica Blanka Drozg,

Spoštovana ga. Sodnica Maša Žura,

Spoštovana ga. Sodnica Marija Breznik,

Spoštovana ga. Sodnica Natalija Abram

Vljudno Vas prosim, da nadaljujemo z obravnavami takoj. 

Računov/pogodb in ostalih enostavnih dokumentov iz angleščine ne bom prevajal. 

Nimam zaposlitve že skoraj 15 let in zaradi tožiteljev tudi prihrankov več ne. Za odvetnike in sodne stroške se ne bom zadolžil.

V že izraženi želji, da me kaznujete, po nareku tistih, ki zaničujejo Vaše delo in vzdržujejo ta sistem izključno s prispevki nas državljanov, predlagam hitro obravnavo. 

Proti sodišču, se ne bom boril.

Menim, da sem povedal samo Resnico. Povsod bi to bilo dovolj, a ne tukaj.

Prenehajte mučit ljudi.

S spoštovanjem Vas prijazno pozdravljam,

Aleks Mokrovič

P.S.

Vse kar ponovno vlagam je bilo vloženo že 17.12.2019 ali prej. V odgovoru so zajete poglavitne premise pravičnosti, zadnje, kar državo oblikuje. Za to se Vam ga.Natalija Abram, opravičim in ne bom več vlagal nič, da bi le kar se da hitro prišlo do razsodbe.

Po šestih mesecih od prijav na policije, davčne urade, urade za pranje denarja štirih držav, pisem tožilcem, predsednikom vlad, predsednikom držav, mnogim drugim ljudem, agencijam, bankam, … Je rezultat vsega samo prelaganje, potiskanje odgovornosti drugam. Zgodi se nič. Vse kar naj bi pomagalo se je izrodilo v svoje nasprotje.

Ni človeka, ki bi mu lahko rekel voditelj. Politiki, prisilni uradi, novinarji in Vsi se ukvarjajo z nepomembnimi stvarmi. Za kaj mi vse to potrebujemo?

Z zadevami kot je ta kraja ali npr. zmanjševanje pokojnin podjetniškega sklada, relativno zniževanje pokojnin celotne populacije in podobno so stvari, ki ne zanimajo nikogar!

Vendar bo ravno to, kar bo povzročilo zadnjo stopnjo nezaupanja. V politiko, represijo države, v Prav, pravičnost. Povzročilo bo upor ali pa bo odrinilo to veliko količino ljudi v nepomembnost.

Tega ne bo mogel preprečiti nihče. In ti ljudje, g.Mrgolega.Osojnik, g.Petković, g.Češko, stranke, Vi in vsi njihovi podporniki, ki povzročajo te grozote danes, v navideznem miru, bodo nekoč na tako grozen način tudi odgovarjali.

V obdobju zatona EU, ki je podobno zatonu Jugoslavije, lahko takšna uporaba zakonodaje, to je Vladanja namesto pravičnosti konča kot zavzemnaje za neresnico, nedokumentirano, laž in kriminalna dejanja proti lastnini in na koncu tudi proti telesu posameznika.

Ali boste dovolili tem ljudem ter njihovim podpornikom, da sejejo seme, iz katerega lahko vznikne Vihar? Ali boste zapirali in denarno uničevali njih in družine poštenih in nič krivih Ljudi? Vaš poklic je zadnja meja, obrambe pravičnosti. Brez te tudi države ne bo, je ni.

Dodatek

13.11.2019 sem od sodišča prejel Sklep, da moram prevesti vse priloge, ki imajo vsaj eno angleško besedo. To me je pahnilo v žalost, ker sem vedel da nimam prihodkov, vse moje 26 letno premoženje so mi naklepno ukradli. Nisem vedel kako naj to plačam. Zato sem se odločil, da tega ne bom prevedel. Ti dokumenti so sestavni in pomemben del tega kar se je zgodilo, dokazi o njihovem naklepnem delovanju. Vsako sodišče, ki prevaja migrantske sodbe, pričanja in dokumente bi s ciljem, da pride do Resnice moralo to upoštevati. Če do Resnice ne pride je torej ves proces, krivično sojenje, nelegitimno in je samo orodje sistema, nad preprostimi ljudmi za dosego svojih ciljev. Pravno potrdi krajo ozke skupine, ki obvladuje “državo” s pomočjo policije in pravosodja in sodelovanja sodno zapriseženih prevajalcev, medijev...

Pred tem sem se vseeno pozanimal kakšna bi bila cena za te prevode. Zato sem 16.11.2019 pregledal spis na sodišču v Brežicah. Spoštovani sodni prevajalki, ge. Ani Roštohar sem v telefonskem razgovoru in elektronski pošti prosil za definiranje cene za prevode. Povsod sem jasno in nedvoumno potrdil da prosim, da čisto nič ne prevede, da gre le za definiranje natančne cene in da jo bom v primeru prošnje za prevode kontaktiral posebej, če se za to odločim. Moja odločitev je bila drugačna, kot sem že navedel.

Spoštovana prevajalka ga. Ana Roštohar je zadeve vseeno, na svojo roko ali po nareku nekoga, prevedla in mi 26.12.2019 pozno zvečer po SMS sporočila, da ima prevode in da jih lahko prevzamem in navedla ceno. Jaz sem jo nemudoma poklical in povedal, da prevodov nisem naročil, ona pa ni želela nadaljevati razgovora in je samo povedala, da bo vložila izvršbo.

https://75735905-429188710944024142.preview.editmysite.com/uploads/7/5/7/3/75735905/94a_orig.jpg

https://75735905-429188710944024142.preview.editmysite.com/uploads/7/5/7/3/75735905/94b_orig.jpg

Kljub temu da so bili prevodi z veliko zamudo in jih sodišče ne bo upoštevalo, kar je tudi ves čas navajalo in kljub temu, da je spoštovana ga. Roštohar imela mojo zemeljsko številko telefona, kot tudi mobilno, me ni obvestila o prevodih takrat ko bi ti bili še aktualni... Poklicala me je z SMS, 25 dni kasneje. To je bil dodatem poskus skupine, ki me je (nas je) ogoljufala in nadaljuje z izživljanjem nad mano.

Kljub vsemu, sem si sposodil denar (1.000EUR) in naslednji dan te prevode prevzel in plačal v njeni pisarni. Prevode sem nemudoma tudi vložil na sodišče. In jih pregledal. Prevodi so bili pravilni. Vendar so bile vsaj 3 strani prevoda izpuščene oz. zamenjane. Namesto njih so bile dvakrat prevedene nekatere druge tri strani. Skupna lastnost teh treh strani je ta, da so direkten dokaz da se vsi direktorji g.Mrgole, g.Petković, g.Muleci in vsi ostali sodelujoči pri kraji poznajo že vsaj od 2012 leta. Te strani niso bile prevedene, oz je prevod ustvarjen, kot da jih ni, kot da sploh niso bile predložene in ne obstajajo.

https://aleksandermokrovic.weebly.com/uploads/7/5/7/3/75735905/80-a_orig.jpeg

https://aleksandermokrovic.weebly.com/uploads/7/5/7/3/75735905/screen-shot-2019-11-13-at-7-22-32-pm_orig.png

https://aleksandermokrovic.weebly.com/uploads/7/5/7/3/75735905/screen-shot-2019-11-13-at-7-24-02-pm_orig.png

To, njeno delo, je v nasprotju s 94.členom Zakona o sodiščih in v celoti v nasprotju s celotno Zaprisego in vsem Zakonom o sodnih izvedencih, cenilcih in tolmačih (zagotovo vsaj z 21.členom). Opravljeno delo je v nasprotju z besedilom overitve. Sodna praksa v Sloveniji tudi določa, da če izvedenec ni opravil svoje naloge mu plačilo ne pripada, kot lahko upoštevamo analogijo s sodnimi tolmači glede plačila. Saj imajo vsi enake obveznosti. Dodatno spoštovana ga.Ana Roštohar nima mojega pisnega navodila, pooblastila in tudi ne pogodbe ali navodila, da naj sploh prevaja.

S tem svojim delom, nasilnimi, zapovedanimi prevodi, mi je spoštovana ga.Ana Roštohar odvzela pravico do izjave in do kontradiktornosti postopka, ki sta temeljni zahtevi poštenega sojenja iz 22.člena Ustave in vsaj 6.člena Evropske konvencije o varstvu človekovih pravic in temeljnih svoboščin. To onemogoča ugotovitev dejanskega stanja, v mojo škodo. Izdelava in uporaba takega prevoda, ki to ni, zaradi predvidenega vpliva na izid sojenja pomeni očitne hude kršitve Ustave in KonvencijeDodatno je povzročena tudi pomembna ekonomska škoda meni, moji družini, ki nimamo nikakršnih prihodkov. Ga.Ana Roštohar pa je s svojim dejanjem, ki ga je naredila po naročilu tistih, ki najo imajo vpliv izjemno dodatno ogrozila preživetje moje družine. Ali to namerno počne Sodišče in tisti, ki imajo nanje/o vpliv, Mafijska država? Edino premoženje ki smo ga imeli pa je odvzelo podjetje APOD Technologies in nijihovi povezani direktorji, ki ga ne želijo vrniti in zanj izsiljujejo s temi tožbami in mi grozijo z zaporom do 4 leta in dodatnimi odškodninami. G.Mrgole pa je zapisal, da kupljenega srebra ne bom dobil vrnjenega, denar, nakazan na njihov račun, pa so mi vzeli.

Dne 28.in 29.12.2019 prosil tudi za prevod teh treh strani spoštovano g.Ano Roštohar, po elektronski pošti, ker telefonske povezave izkoriščajo za izsiljevanje. Prosil sem za prevod najkasneje do 4.1.2020, ko se izteče zahteva sodišča sodnice ge.Natalije Abram. Odgovora ni.

Spoštovana ga.Ana Roštohar deluje čez podjetje Altos Ana Roštohar s.p. Prihodki podjetja so predvsem v zadnjem letu izjemno porasli, tako da znašajo več kot 80.000 EUR letno. Stranke so sodišča, https://erar.si/prejemnik/93268076/#transakcije .

Zakaj se to dogaja? Ali mi državljani, ki to plačujemo, to tudi potrebujemo? Ali se skupina ki nas je vse ogoljufala, zanima zame? Kako sem, ali sem potrt, ali sem še vztrajen. Če je tako, jim sporočim, da sem tak kot vsak drug dan. In da se bom boril do konca, četudi me ponovno obtožijo, ponovno obsodijo in četudi bom ves čas do konca življenja preživel v zaporu in stečaju. 

Ali pa se sistem. struktura, ki je mafijska “država” prilagaja sam, se samokorigira? Čez svoje sestavne dele, sodišča, sodne prevajalce s skrito privolitvijo in povodom same mafije. Ali je tudi to Nevidna Roka Adama Smitha? Ali je to “Usoda”, Benoita Mandelbrota - Bottomless wonders spring from simple rules, which are repeated without end. Ali mislijo “v naprej” g.Ž.Kekić-Pauk...? Morebiti poskušajo mislit “v naprej” a stvar se zagotovo ne bo izšla na njihov način. Človek o naravi ne ve nič. Stvar se bo končala po Naravni poti.

Spoštovani g. Zvijezdan Radonjić je zapisal, da pri zadevi g.Noviča ni pomemben on, g.Radonjić, niti oproščeni g.Novič. Kaj pa je potem pomebno? Na kaj je mislil g.Radonjić?

In povedal je tudi, da so razumna dejanja g.Zorana Jankoviča, Ljubljanskega župana, ki je prav tako osebno angažiran v teh tožbah. Da je razumno njegovo obnašanje, mafijsko, nezakonito, neetično, nečloveško obnašanje do okolice. Ali je kot tako upravičeno, razumno, obnašanje spoštovane ge. Ane Roštohar, sodne prevajalke, ki jo sodišče, sistem overi in z njo sodeluje pri transformiranju, prilagajanju, vsebinskem in časovnem izločevanju dokumentov strank z interesom Mafije?

Ali je takšna sodna ureditev, in nasploh ureditev vsega v demokraciji in tako imenovani svobodi govora, ki pripelje skozi negativno selekcijo in odkrito sodelovanje neposredno povezanih struktur, ki delujejo kot kriminalna združba, ki sodi za Mafijo, “državo” Slovenijo, ki več ni država, z ustvarjanjem terorja nad preprostimi ljudmi. Pozitivna stvar se izrodi v svoje nasprotje. Ali ni torej boljša ureditev in direktno voljenje enega ali nekaj voditeljev ali celo absolutistični sistem (Liechtenstein – država z zelo visokim GDP per capita https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)_per_capita in ničelnim dolgom na državljana https://t.co/OjRX9FiRGT?amp=1 in tudi Singapur...) s trdnim mandatom (ustreznim znanjem) in ukinitev sistema demokracije, ki je polna negativna selekcija v tej fazi, spremenjena v plenilske stranke z materialnimi interesi, ki hitro žrtvujejo živega človeka, vso državo prebivalcev, za materialno stvar. Tudi politične stranke so mafijsko orodje brez osebne odgovornosti, sočutja, empatije.

Če je tako, je to zelo pozitivna stvar za Slovenijo. Samo da se smer ne izrodi, izgubi. Pametna poteza tistih, ki odločajo. Vsaj poskušajo menjati stvari, čeprav se zagotovo ne bodo končale tako kot planirajo. A o tem se lahko tudi zelo motim.

Vseeno pa, zakaj morajo v tej evoluciji trpeti g.Novič, mnogi drugi omenjeni na mojih straneh, mnogi ki se niso mogli, znali pritožit na krivične sodbe, odvzeto premoženje in kot zadnji tudi jaz. Do tja se lahko pride tudi drugače. Brez Mučenja poštenih ljudi.

Če se motim in so moje misli preveč naivne in idealne. V tem primeru bo rezultat enak. Obsodba, če karkoli delam, prevajam in se trudim, ali se ne. Obsodbe v dolgem pravnem procesu, kjer bom potrošil veliko denarja tudi časa, končal v zaporu in v svoji starosti morebiti dočakal korekcijo sodišča za človekove pravice. Ali bodo takrat ta privatna podjetja za financiranje političnih strank še živa, ali bodo sploh v stanju izplačat moje današnje prihranke v srebru, … Takrat čez 20 let si še zmeraj na začetku.

Sodišče in vse z njo povezane institucije, ki bi morala delovati v korist najšibkejših, tistih, ki plačujejo njih delovanje, deluje proti poštenim prebivalcem Slovenije. Proti takšnem sodišču se ne bom boril.

Zato je pravni sistem “države” ki je več ni, kletka iz katere ne prideš nikoli. Zapletenost zakonov, procedur in prava je Utvara, ki te na koncu kaznuje, iz nje ni izhoda. V najslabšem primeru te prehiti smrt. Zato, pošteni ljudje, Ne upoštevajte zakonov, ki so pisani proti Vam. Ker sodišče ne sodi po vsebini, pošteno. Spremenit je potrebno sistem od temeljev.