Članek
Prevedeno predavanje: Geoinženiring in kemične sledi
Objavljeno Jan 30, 2016

Dane Wigington: Geoinženiring in kemične sledi

 

Dane Wigington je eden osrednjih pričevalcev v obeh  filmih MIchaela Murphyja, Kaj škropijo in Zakaj škropijo. Ustanovil je in vodi organizacijo Geoengineering Watch, raziskuje in s predavanji osvešča ljudi o nevarnostih geoinženiringa. Eno teh predavanj sem prevedel tudi v slovenščino in je na ogled in poslušanje na naslednji spletni strani YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=0RJOVyfqOcM

 

V tem predavanju Wigington predstavi vrsto skrivnih in nedvoumnih dokumentov in patentov, ki dokazujejo obstoj, delovanje in dejanske vojaške in ekonomske namene geoinženirskega škropljenja neba ter ojačanja kemičnih z elektromagnetnimi učinki antenskega HAARP sistema. Hkrati pojasni tudi vrsto situacij in vremenskih razmer ter pojavov. Bistveni problemi kot posledica geoinženiringa so:

  • Dejansko povečanje segrevanja okolja in povečevanje učinka tople grede, povsem nasprotno od opravičevanih namenov geoinženircev.
  • Uhajanje naravnega, v zemeljski skorji in pod morjem ujetega metana v ozračje in zelo verjetne katastrofalne posledice tega pojava.
  • Posledice zmanjšane osvetlitve in povečane oblačnosti – povečano segrevanje, taljenje ledu na zemeljskih polih in ekstremne vremenske pojave v neobičajnem času.
  • Zmanjševanje fotosinteze in nastajanja kisika v zelenih rastlinah, v severnih in tropskih gozdovih ter morskem planktonu, ki je daleč največji vir kisika na Zemlji. Posledice so propadanje samega rastlinskega in vsega drugega življenja.