Članek
Notranja Komunikacija
Objavljeno Dec 31, 2016

Notranja komunikacija, kot proces razmišljanja, ki opisuje vpliv naših besed, simbolov, idej na naše življenje in čustveno stanje. Notranja komunikacija je tisti mentalni fenomen, ki lahko obrne naše življenje v pekel ali nebesa. 
Kvaliteta našega življenja je kvaliteta naše notranje komunikacije in tudi kvalitete našega doslednega čustvenega stanja. Če negativno komuniciramo s seboj in se zabavamo z negativnimi čustvi, potem to povzroča nenehno nadlegovanje, vznemirjenje, trpinčenje.

Sprememba notranje komunikacije iz stanja trpinčenja v stanje opolnomočenja in notranje moči in motivacije je en pomemben cilj NLP Coachinga. Če živimo v nebesih in imamo negativno notranjo komunikacijo, ustvarjamo pekel v nebesih. To ljudje neprestano počnemo v svojih življenjih.

Že v zgodnjih letih bi morali razviti navado urejanja in pregledovanja svojega notranjega  pogovora. Ta trening postane notranja navada. Primer: Moja punca me je pustila in zaradi tega ji hočem uničiti življenje. Zavedaj se svojega notranjega govora. To je destruktivno. Tak notranji govor ti bo uničil življenje. Tudi če ti uspe, potem ko uničiš njeno življenje, bo nastala notranja napetost in posledično si boš sam sebi ustvaril pekel.

Zaznaj alternativno notranjo komunikacijo. Imel sem lepe trenutke z njo, užival sem v njeni družbi in hvaležen sem, da sva se imela lepo.

Zdaj je poglavje zaključeno. Če se ena vrata zaprejo, se druga odprejo. Vsak odnos ima začetek in zaključek in zdaj si dovolim iti s tokom življenja. Sprejmem, da je ta odnos zaključen.

Sprejemanje je velika moč, ki jo mora posameznik zgraditi v sebi. Če nimaš moči sprejemanja, potem se boš težko prilagodil in bil v stiku z življenjem. Ne boš sprejel svojega procesa staranja ali drugih nenehnih sprememb. Bil boš v konfliktu z življenjem.


Človek bi moral ustvarjati harmonijo z življenjem in ne konflikta.

Kaj bi morali vedeti in razumeti iz vidika delovanja našega uma in njegovih funkcij?

Um je mehanizem notranje komunikacije. Nauči ga pozitivne komunikacije za opolnomočenje in ne destruktivne, ki jemlje moč. Naj ti svoja notranja komunikacija daje veselje in nauči se oprijeti svojih zvezd. Naj bodo tvoji cilji navdihujoči, imej visoke cilje ampak nauči se umetnosti sprejemanja tega kar je.
Razumi, da je v nas pozitivno in negativno. Konekdo reče nekaj negativnega o nas ali nokomu drugemu, pride s tem cel val negativne energije.

Ko nekdo reče nekaj pozitivnega o nas ali drugih, odvisno od tega v kakšni energiji si, se sprosti pozitivna ali negativna energija. Če imaš več pozitivne energije, potem bo stekla pozitivna energija, ampak če si bolj negativen, potem ko nekdo reče nekaj pozitivnega, se bo v tebi sprostila in tekla negativna energija.

Nauči se kako to deluje in izboljšaj svojo notranjo komunikacijo s pomočjo NLP Coachinga.


www.MatejMiklavec.com