Članek
Glava in Srce
Objavljeno Dec 24, 2016

Vprašanja kdo smo, iz kje smo prišli, kaj zmoremo, so zelo povezana s tem kako občutimo svoje srce in našo povezavo z globoko intuicijo ter našim razmišljanjem. Glava in Srce.

Pred kratkim sem se spomnili na svoje izkušnje razdvojenosti teh dveh besed in ignorance globljih delov svojega obstoja. Jaz se strinjam, da je trenutno izvor večjega dela problemov v naši družbi ravno pomanjkanje znanja o tem kdo smo in kaj zmoremo. Zgleda, da prevladuje razumsko obnašanje, ki temelji na negativnih čustvenih stanjih strahu, pohlepa, tekmovalnosti, pomanjkanja, kar je posledica naše napačne osnovne identitete.

Poistovetenje s svojimi mislimi, ki ustvarjajo negativna čustvena stanja in posledično cikel novih negativnih misli in dejanj ustvarja našo trenutno kolektivno realnost, ki je zelo pomanjkljiva. Misli pridejo in gredo, večinoma so kolektivne in najmanj originalne in vera v resničnost vsake misli, ki pride v našo glavo povzroča naše doživljanje. Misli so kot oblaki. Lahko jih opazujemo in uporabimo kot informacije ki nam služijo, lahko pa določajo naše razpoloženje. Če bi oblaki določali vsako našo izkušnjo življenja, bi bilo to precej spremenljivo, in ravno tako se dogaja življenje ko smo poistoveteni z mislimi. Določajo kaj in kako naše izkušnje. Smo žrtve vsake zunanje okoliščine oziroma naše razumske predstave o okoliščinah. 

Ko smo poistoveteni s svojim srcem, obstojem, svojo zavestjo, opazovalcem ali kakorkoli temu pravimo, imamo možnost izbire, lahko določamo svojo izkušnjo in svoje vedenje. Ne gre za namišljen pojav. Gre za globoko občutenje svojih občutkov, zavedanje misli, čustev in sposobnost opazovanja brez avtomatskih reakcij. Takrat postane naše vedenje celovito, skupek glave in srca, saj dojemamo zunanjost enako pomembno kot notranjost in delujemo v harmoniji s tem kar je. Obstoj ne sodi kaj je dobro in kaj je slabo. Najbrž je vsa negativnost na svetu, iz določenega vidika, trenutno potrebna. Moja izkušnja je taka, da je to del učenja in zavedanja, del poglabljanja in zavedanja celovitosti svojega organizma, ki teži v ravnovesje. Ravnovesje je posledica poistovetenja z bitjem. Tisti, ki to ni, je na poti, bodisi zavestno ali nezavedno. 

Znanje je ključ do efektivnejše izkušnje in na podlagi naše sposobnosti razločevanja pojavov lahko zgradimo boljše strategije in vzorce. Bistveno sporočilo moderne znanosti je to, da je srce energijsko veliko bolj vplivno od našega razuma. Problem je v tem, če se tega zavedamo ali ne. Ali smo v stiku s temi informacijami srca ali dajemo prednost analizi v glavi. Kaj je za vas bolj merodajno, to kar glava analizira ali to kako se počutite o določeni stvari. Kaj bi se zgodilo, če bi se o stvareh odločali na podlagi občutkov? Ali lahko zaupate svojim občutkom? Če ne, potem začnite z novim učenjem, raziskovanjem zakaj ne morete zaupati svojim občutkom. Vse metode, ki služijo za ponovni stik s samim seboj temeljijo na tem, da pridemo v stik s svojim telesom, z občutki in preko teh na novo zgradimo vrednostni sistem razuma in nove povezave.

Glava in srce sta vedno povezana in meje ne obstajajo. Ločevanje je koncept, ki nas zavaja. Ločenost je iluzija, koncept, ki smo ga zgradili, ki je bil najbrž v določenem trenutku v družbi potreben, zdaj pa se ugotavlja, da je občutek ločenosti eden najpomembnejših razlogov za naše težave. Občutek ločenosti obstaja najprej v naših mislih in dokler ne pridemo do občutka enosti pri sebi, ga bomo zelo težko doživljali preko okolja, saj ga ne poznamo. Naj vam bo cilj harmonija med glavo in srcem.

Znanje ni omejeno na knjige, internet in tako naprej. Znanje je na razpolago vsakemu. Znanje pride iz notranjega razumevanja, iz modrosti spoznavanja sebe. To znanje je bistveno in edino, ki ga potrebujemo za pametne odločitve v novem svetu ki ga ustvarjamo. Prepustite se tehnikam, ki omogočajo umiritev, sprostitev in stik z globljimi deli obstoja in dovolite si možnost prejemanja življenjskega znanja iz katerega je potem vse ostalo znanje možno. Mir, veselje, kreativnost, navdušenje, samozavest, sprejemanje, hvaležnost, sodelovanje, energija, sočutje so stanja, ki že obstajajo v vas in čakajo na pravo ravnotežje med glavo in srcem.

www.MatejMiklavec.com

Nočem biti zloben. Zame so to nedodelani odgovori. Kaj če imamo mi realiziran časovno omejen um in akumuliran brezčasen genski spomin? Zakaj je potem naša zavest do sedaj uspela ozavestiti komaj 10 % nezavednega,ki je še 90% pod vodo naše zavesti.Kje je pravi vzrok in zakaj je tako? Govoriti o modrosti in modrosti ne posedovati je zame žal navadno dr. flancanje.Srce je res energetsko središče, ni pa miselno orodje naše biti.

lepo napisano pohvala