Članek
Zmogljivi prenosniki Predator so odlični za igre
Objavljeno Jun 16, 2021

Podjetje ACER spada med večje proizvajalce računalniške opreme in izdeluje tako monitorje, periferijo kot turi stacionarne računalnike in prenosnike. Znani so po tem, da za svoj denar ponujajo veliko in da imajo širok izbor zanimivih izdelkov. Posebej je treba omeniti serijo PREDATOR, ki spada v njihov najkakovostnejši segment in je namenjena igralcem računalniških iger oziroma gamerjem. V Sloveniji imamo več prodajalcev računalniške opreme in pred kratkim se je podjetje Geri Computer specializiralo na sodelovanje s podjetjem Acer. V Slovenijo so uvozili več sistemov Triton 500 in Helios 300, ki so jih po akcijskih cenah ponudili trgu.

Trenutno so na voljo modeli z grafično kartico Nvidia RTX2070 z 8 GB spomina in najbolj zmogljivi modeli z Nvidia RTX2080 z 8 GB spomina. Obojnim je skupen 15,6 LED zaslon z osveževanjem kar 144Hz, kar je odlična informacija za igralce iger, ki si želijo odzivno sliko in čim več slikic na sekundo. Na voljo so med prenosniki Predator modeli HELIOS in modeli TRITON. Obojni so namenjeni zahtevnejšim uporabnikom. Diagonale zaslonov so 17,3 palca ali 15,6 palca. Pri določenih modelih osveževanje zaslona ni samo 60, 75 ali 144 Hz ampak celo 240 Hz.

Prenosniki Acer Predator Triton 500 imajo vgrajene zelo zmogljive mobilne procesorje Intel Core i7, 16 GB spomina in 512 GB SSD diska. Seveda so diski sorte NVME M.2 in se ponašajo z največjo možno hitrostjo, ki jo podpira vodilo PCI-ex 3. Diski so pri hitrostnih meritvah dosegli kar 3500 MB/sec. Zakaj je to pomembno? Hitrejši zagon operacijskega sistema! Hitrejši zagon programov in bolj odzivno delovanje. Pri kopiranju datotek z enega mesta na drugo pa se prihrani veliko časa.

Komur pa to ni dovolj pa lahko prodajalca povpraša po nadgradnji spomina ali diska. Sisteme je možno nadgraditi na skupno 32 GB spomina. V notranjosti računalnika Triton 500 pa je prostor še za dodaten NVME trdi disk, ki je lahko kapacitete 512 GB ali 1024 GB. Dražji modeli pa imajo celo 2 TB SSD spomina. Proizvajalec diskov? Samsung seveda!

Triton 500 serija se ponaša tudi z osvetljeno tipkovnico, aluminijastim ohišjem in obilico priklopov za zunanje naprave. Vsekakor odličen nakup. Do razprodaje zalog so na voljo sistemi že od 1599 EUR naprej z grafiko Nvidia RTX 2070. Modeli z RTX 2080 pa so na voljo že od 1899 EUR naprej.

Ob nakupu preko spleta uporabite kodo: KUPON 5 in dobili boste še dodatnega 5% popusta. Vse cene vsebujejo DDV. Sistemi so zapakirani v originalnih škatlah, nerabljeni in imajo garancijo! Lahko pa se pozanimate tudi o možnosti nakupa preko kredita LEANPAY, ki vam omogoča nakup na obroke brez obresti!

Vir: GLOBALNO AKTUALNO