Članek
Krvave balkanske milIjarde
Objavljeno Nov 19, 2019

Zakaj stranka SDS prikriva rop Balkanskih narodov, katerega je raziskovalni novinar predstavil v EU parlamentu ?

"Kdo so zaščiteni tranzicijski kadri in kaj imajo skupnega banka Hypo, Ljubljanska banka, Zagrebačka banka, LHB Frankfurt, Slobodan Milošević, Franjo Gregurić, Štefan Korošec, Jorg Haider, Borka Vučić, Janez Janša, Milan Kučan, Janez Drnovšek, Jelko Kacin in številni drugi.."

DOMAGOJ MARGETIČ, AVTOR KNJIGE "KRVAVE BALKANSKE MILIJARDE", 2019: TRANZICIJSKA PREVARA IN ORGANIZIRANI KRIMINAL POLITIČNIH ELIT LJUBLJANA-ZAGREB-BEOGRAD

Že leta 1978, ko je bil Tito še živ, a ni več nadziral dogajanja, so tehnokratske elite v KPJ naredile načrt "olastninjenja" jugoslovanskega družbenega premoženja. Bančniki in tehnokrati so bili torej vsaj 10 let pred časom, vse je potekalo po natančnem načrtu, ki so ga začrtali že takrat. 

Slovenske, hrvaške in srbske elite so od tedaj na skrivne bančne račune v tujini (Parizu, Londonu, Frankfurtu, Dunaju), vsaka na svoje skrivne račune v teh bankah, ki so jih v tujini ustanovile same, prelile, do leta 1990, 100-120 milijard nekdanjega družbenega premoženja, odtlej do danes pa še naslednjih 150 milijard. 

Te tokove denarja so kontrolirali Štefan Korošec v Sloveniji, Račan in Gregurić ter ljudje za njima, povezani tudi z ustaško emigracijo, na Hrvaškem, in Milošević in Borka Vučić v Srbiji. Vse je potekalo s soglasjem in pod taktirko Bruslja in EU, ki sta zagotovo pobrala svoj procent - z namenom, da bi te države pridobile svojo "akumulacijo kapitala", s katero bi postale konkurenčne in si pridobile enakopravno mesto znotraj EU, ki sama temelji predvsem na bančnih temeljih in tokovih kapitala. Del te "finančne akulumacije" je bil povezan tudi z nezakonitimi posli, npr. trgovino z drogo, kjer je Balkan pomemben člen - kot povsod drugod po EU in po Zahodnem svetu. Zato je bil ta denar potreben "pranja".

1994, ko je Haško sodišče začelo brskati po financah Tuđmana in Miloševića, so ti skrivni finančni tokovi prišli na dan. Da bi se tem preiskavam izognili, je bilo 50 milijard tega denarja, v soglasju in ob sodelovanju Haiderja, prenešenih na nekdanjo malo lokalno Celovško hranilnico, Hypo Bank, ki je s tem nenadoma postala zelo velik igralec na finančnem trgu. Financirala je tajkunske prevzeme po Sloveniji in drugod po takrat že bivši Jugoslaviji. Celo Bavčar je pozneje rekel, da se sam morda sploh ne bi šel tajkuna, če ga ne bi neka tuja banka dobesedno zasipala z denarjem in ga tako rekoč prisilila v to - jasno, to je bila Hypo Bank. Povsem verjetno je celo, da je zaradi sumljivih poslov te banke moral umreti Jorg Haider. Kot je bil pozneje umorjen tudi Đinđić, ko je začel (preiskovalno in sodno) brskati po podobnih sumljivih bančnih računih na Cipru, kamor se je stekal denar srbskih elit, pa tudi hrvaških in slovenskih. 

Kakorkoli, načrt, da bi si naše elite in banke s tem zagotovile enakopraven položaj v EU, se ni izšel - EU nas je le izkoristila in prevarala, finančno ogoljufala in pustila v podrejenem položaju. Ker je zaradi tega celotna ta skrivna bančna shema ali veriga naših elit v tujini zašla v težave in se znašla pred zlomom, jo je bilo potrebno reševati - kar je bilo storjeno s prodajo bančnih deležev ruski banki Sberbank. Ti tajni bančni računi na naših bankah v tujini, pod delno kontrolo Zahoda, so bili s tem prenešeni na Sberbank in so zdaj v njenem okviru.Zanimivo pa je  zakaj je Sber banka sploh kreditirala Agrokor s 350 milijoni, ko so vedeli da ni kreditno sposoben, nobena Evropska banka jih ni hotela takrat kreditirat

To je bilo leta 2013 predstavljeno v EU parlamentu, je reku Margetič parlamentu v EU-vi zdaj izbirate stran, ali izberete stran tistih, ki so nas ropali in zdaj perejo ta denar s pomočjo Evropske unije, ker jim legalizirate oropan denar ali pa boste izvedli političen pritisk, da se ti procesi raziščejo, ter da se ta denar vrne in pri tem je ključni argument, da vse balkanske države vključno s Slovenijo jemljejo iz Evropskega budžeta za sanacijo finančnih izgub...Kako lahko zdaj Bruselj pojasni davkoplačevalcem to, kao mi bomo keširal sanacijo nekogaršnje kraje, ob tem pa bomo mižali ob iniciativi da se ta kraja preišče in da se ta denar vrne

še vprašanja EU poslancev o njegovi zaščiti

ZJ

Kje se da kčupiti to knjigo?