Članek
Razkritje Imam Al Mahdija
Objavljeno Aug 30, 2016

Dan vstajenja je tradicionalno viden kot čas, ko se skriti Imam Al Mahdi prikaže s svojimi zvestimi spremljevalci, da ''napolni zemljo s pravičnostjo, ker je zdaj napolnjena s tiranijo.''
Heroj tega dogodka-12.Imam je znan po mnogih okrasnih pridevnikih, med katerimi je najbolj pogost in morda najbolj simboličen v eshatologiji šiizma-''ta ki se dviga z mečem'' ali arabsko al-qā’im bi al-sayf.
Z ozirom na specifično pričakovanje, da naj bi se Qaim dvignil z dejanskim mečem in premagal vse sovražnike Boga v apokaliptični bitki se lahko, čeprav se bo epska bitka res odvilla, ta meč razumeva kot preimenovana-metonimična aluzija do suverenosti(saltānat) Qaima, suverenosti katera je bila darovana vsem Božjim prerokom, imamom in poslancem potomstva Preroka, ki ni bila nikoli uresničena, jo bo pa naravno prakticiral Qaim svete Poslančeve družine-Ahl Al Bayt. Takšna suverenost, znana v širši šiitski tradiciji kot wilaya je izražena(imensko uveljavljena) skozi razodetje besed tistega, ki je Božansko izbran.Ta Božja beseda ima dvojno moč- da razdvaja-kot meč, ali spaja, tako kot beseda združuje.
Superiorno znanje je osnova, s katero bo Qaim ločil temo od luči, pravične od krivičnih in vernike od nevernikov. Razodeto znanje bo blagoslov pravičnim, ki bodo ob razodetem izjavljali:'' O Bog, naš Gospodar, slišali smo in ubogali'', ti pravični so prekletstvo za krivične, ki bodo ob razodetju izjavljali:''Slišali smo in se uprli.'' Te besede, ostre kot meč, so ločile verne od poganov in ločile sina od očeta.
Koliko očetov se je obrnilo stran od svojih sinov, koliko ljubimcev se je ognilo svojim ljubljenim, zaradi prave vere v Božjo besedo, čudodelni meč Boga, ki združuje njihova srca, ki so se odpovedala vsemu razen Njemu, ki so verjela v Njegove znake in so pila iz roke slave-kawtharja Božje svete milosti.
In tako bo pričakovani Imam a.s., Gospodar veka(sahib al zaman), tisti, ki se dviga z Božjim pravom ločil in združil z ostrim mečem resnice-s črnilom i s krvjo.
O Allah pošlji mir in blagoslove Muhammedu in Muhammedovi družini, Imamom in Mahdijem.