Članek
Odgovor na laži Gregorja Preaca
Objavljeno Jul 28, 2016

Po spletnih omrežjih in medijih kot so Reporter, Demokracija in nedavno tudi v oddaji Odmevi rtv Slovenija pustoši kuga imenovana Gregor Preac. Dotični gospod je samooklican popotnik in poznavalec islama in begunske problematike. Znan je po zapisih kot so 'islam je hudičeva vera', islam je netoleranten', 'islam zatira ženske' in podobno. Nedavno je v oddaji odmevi, ki si jo lahko ogledate na spletu izjavil, da v Evropi in na Bližnjem vzhodu divja vojna med suniti in šiiti. Ker to ni res sem ga prosil na argumentirano debato o islamu ter o njegovih izjavah ter ga prosil naj neha zavajati javnost s svojimi izjavami, vendar je poziv ignoriral in nadaljeval s svojim islamofobnim pisanjem. Najdete ga tudi v skupini Slovenija zavaruj meje ter v politikusu skupaj z nadškofom Zoretom ter v Požar reportu. Zanimivo je, da se je debata odvijala v antifašistični skupini iz katere so me vrgli ven, ker naj bi gospoda Preaca navedoma žalil, čeprav ga nisem, on pa mene večkrat posredno je, ko mu je zmanjkalo argumentov, česar sem bil na koncu sam obtožen, ko sem letel ven iz skupine.
Za konec: Gospod Preac je za odmeve rekel, da se je treba pogovarjati o islamu. Strinjam se z njim, a ne enostransko, s polresnicami in z glavo v pesku. Vse pozivam na ogled dokumentarca ISIS:sunni-shia war? da se prepričate da se v Iraku borijo proti ISIS tako suniti, šiiti, kot kristjani in kurdi, ter da so namigovanja strokovnjakov da gre za sunitsko-šiitsko vojno neresnična ter da gre za skrajneže.
Presenetil in razočaral me je tudi dr. Primož Šterbenc v včerajšnjih odmevih, ko ni obsodil skrajnežev iz Londona in zanikal da gre za realen problem, ter ko se je zvito izognil vprašanju novinarke kdo financira ISIS. Tudi on sprejema filozofijo, da se zahod dejansko bori proti ISIS, čeprav že ptički na vejah čivkajo, da nič ni dlje od resnice. Diskurz o islamu se bo nedvomno še poglobil, v Sloveniji očitno s strani islamofobov in priznanih strokovnjakov, ki so spisali diplomska dela pa zdaj tiščijo glavo v pesek, Sirija in Irak pa bosta postala medtem žrtev na oltarju globalnih geostrateških interesov.