Članek
Javno pismo dr. Miru Cerarju
Objavljeno Jul 29, 2014

Dr. Miro Cerar, vsekakor čestitke za prepričljivo politično zmago. Vem, da trenutno nimate ravno časa za branje, ko vas na vsakem koraku preganjajo novinarji z mikrofoni in kamerami. Vendar bi vas vseeno javno pobaral, ali mislite resno, ko pravite, da se edino s stranko SDS ne boste združevali, iz razloga, ker njeni člani spodkopavajo institucije pravne države s tem, ko vsak dan protestirajo pred Vrhovnim sodiščem RS in direktno zahtevajo, da se izpusti Janšo (in zapre predsednika VS Maslešo)? Sam nisem niti približno pristaš Janše in SDS, nasprotno, nikoli jih nisem volil in nikoli mi ni bil všeč niti njihov vodja niti njihov politični način, pa vendar, gospod Cerar, ni modro pozabiti, da se z ideologijo stranke SDS identificira prevelik odstotek slovenskih ljudi, da bi njihovo nezadovoljstvo in zahteve preprosto ignorirali. Demokracija ceni neposlušneže, medtem ko jih diktatura uvršča med »poredne«. Trenutno je SDS (žal) edina stranka, ki resno opozarja na pristranskost in nepravičnost sodstva v Sloveniji. Pa vi?
Preberi več ...

Seveda si morajo institucije spoštovanje zaslužiti. Korupcija temelji na brezpgojnem spoštovanju državnih institucij, kot je sodstvo. Sodniška imnuniteta je edinstven način, da v nepravih rokah, postane vir grdobij saj sodniku ni potrebno za svoje odločitve nikomur odgovarjati......Vendo ti bodo rekli: "Saj se lahko pritožiš na višje sodišče!". TO NI FER!!! Da nekdo izgublja zdravje in denar in živce, ker so sodniki pač povezani z močnimi! Sicer obstaja 288.člen KZ, ki omogoča tožbo proti sodniku zaradi pristranskosti in krivičnosti...Ampak: ta člen je le farsa, saj je jasno, da "vrana vrani ne izkljuje oči"...Le kdo bo sodil proti svojemu kolegu v skorumpiranih navezah, kot so trenutno v Sloveniji? Ta člen je pri nas le farsa, zakon na papirju, kot tudi ustavno zagotovljene človekove pravice in svoboščine. Sodni9ški hlav mora sčistiti oblast, ne pa posamezniki brez moči, ki se jim dela krivica... Kar se pa Cerarja tiče, je ta njegov način zelo licemeren, saj brani eno zlo (korupcijo, impotentno sodstvo...itd.) na račun drugega zla..... Pri nas niso pomembni več "levi" in "desni".......pomembni so samo še skorumpirani in neskorumpirani. Teh drugih skoraj več ni...

Trinogi nikoli nič ne preberejo, ker jim je to ispred časti, ravno takšni so tudi državni in občinski uslužbenci, ki ne odgovarjajo na nobeno pritožbo in te s tem ignorirajo. Takšen je naš sistem.

Še kako je res kar je napisal Majerle. Nekoč bo to prebral tudi Cerar, morda že čez pol leta ko ne bo več mandatar. ŽAl pa bo takrat Slovenija že globoko potonila.

Kdo nezna peljati dialoga z navidezno nezaželenimi, SDS, ki zastopajo drugovečinski del slovenskega prebivalstva, ta nemore zastopati v celoti slovenski narod! Miro Cerar, ko tako rad pridiga o nekakšni namišljeni demokraciji, ki še v njegovi glavi zdaleč ni dozorela se z tkšnimi načeli, ki striktno odbija dijalog z SDS, prav sam diskvalificira za vsakeršno vodilno mesto.

AT

No, no, saj Cerarajev Mirko nikoli ni hotel biti predsednik vlade, pregovorili, pravzaprav prisilili so ga v to "odločitev!" Kdo le, pa res ni (pre)težko vprašanje, že tistih nekaj vrabcev, ki so preživeli zimo, so o temu čivkali! :D :D

Se v celoti strinjam s tem prispevkom. Dodal bi le, da si morajo institucije SPOŠTOVANJE najprej ZASLUŽITI, ne pa ga ZAHTEVATI ! Ko ga bodo zaslužile, ne bomo več protestirali. Zakaj gospod Miro tako sodbo o Patriji - skrpucalo ki je SRAMOTA ZA ČLOVEŠKI RAZUM , z ničemer ne problematizira ? Odgovor je: KER V TEM PRIMERU NIKOLI NE BI BIL PREDSEDNIK VLADE, niti ne bi zmagal na volitvah !