Članek
Kako najhitreje do študentske napotnice?
Objavljeno Jul 20, 2022

Kako najhitreje do študentske napotnice? Do študentske napotnice lahko tudi ti najhitreje prideš preko spletne strani določenega študentskega servisa. Na spletni strani študentskega servisa Mjob te npr. čaka zavihek »napotnice«, kjer lahko tudi ti naročiš svojo.

Napotnica za študentsko delo - Pravna podlaga za delo - Počitniško delo

V nadaljevanju današnjega članka te čaka nekaj ključnih informacij o študentski napotnici. Prav tako pa bomo odgovorili tudi na zastavljeno vprašanje – kako najhitreje do študentske napotnice? Če tudi tebe zanimajo informacije o tej tematiki, ali pa bi čim prej želeli pridobiti napotnico, potem ti svetujemo, da nadaljuješ z branjem.

Zakaj študentje potrebujete napotnico?

Napotnica je pravna podlaga, da lahko delo opravljaš prek študentskega servisa in zato jo je potrebno naročiti še preden začneš z opravljanjem dela. Izredno pomembno je, da napotnico naročiš pravočasno, sicer si v prekršku zaradi opravljanja dela ”na črno”. Če se takrat pojavi inšpekcijski pregled, dobi kazen študent in tudi podjetje, preko katerega je študent zaposlen. Pri tem velja omeniti, da so kazni zelo visoke! 

Mjob - Apps on Google Play

Kako do študentske napotnice preko telefona (mobilne aplikacije)?

Nikar ne pozabi, da moraš napotnico naročiti tudi v primeru, da delo pričneš z uvajanjem. Kako najhitreje do študentske napotnice? Hitro in enostavno jo torej lahko naročiš preko spletne strani ali Mjob mobilne aplikacije. Sedaj pa te verjetno zanima tudi, kako prejmeš naročeno napitnico… Vedi, da je tvoja napotnica takoj po oddanem naročilu vidna v tvojem Mjob profilu ali mobilni aplikaciji. Napotnico si lahko kadarkoli preneseš v PDF obliki in jo imaš ves čas pri roki. Tvoja napotnica je takoj vidna oziroma prikazana tudi v e-poslovalnici tvojega delodajalca. Če pa podjetje še ne posluje elektronsko, pa jim natisnjeno napotnico pošljejo na sedež podjetja.

e-Študentska

Napotnico je mogoče tudi preklicati. V primeru, da je nisi potreboval, moraš to čim prej sporočiti na elektronski naslov: info@mjob.si. Ne pozabi napisati svojega imena in priimka ter podjetje, v katerem si delo opravljal  ter razlog, zakaj želiš napotnico preklicati. Vse ostale zadeve povezane s prekinitvijo napotnice pa bodo uredili zaposleni iz servisa.

Kakšna je razlika med fizično in elektronsko napotnico?

Svetujemo ti, da pred pričetkom dela pri delodajalcu preveriš ali že uporablja njihovo e-poslovalnico in ali jim zadostuje elektronska napotnica. V primeru, da podjetje želi natisnjeno napotnico, jo v servisu Mjob brez težav natisnejo in pošljejo preko pošte. Četudi se pri delu pojavi inšpektor in zahteva natisnjeno napotnico, jo podjetje enostavno poišče v e-poslovalnici in jo natisne. Če pa inšpektor želi, da tudi ti pokažeš napotnico za delo, jo imaš shranjeno na svojem telefonu. Kot smo že omenili, lahko do napotnice dostopaš preko spletne aplikacije mjob.si ali mobilne aplikacije Moj Mjob. 

 

Številni dijaki se sprašujejo, če lahko imajo »odprtih« več napotnic naenkrat. Odgovor je seveda pritrdilen, saj velja naslednje »več kot delaš, več zaslužiš.« Število napotnic torej ni omejeno. V primeru, da v sklopu enega podjetja opravljaš različna dela, delodajalci pogosto želijo napotnico za vsako delo posebej. V kolikor pa delo opravljaš pri različnih podjetjih, tudi to ni ovira – pazi le, da imaš za vsako podjetje izdano veljavno napotnico, pred pričetkom dela.

Mjob - Najhitreje do študentske napotnice - Web center blog

 

Ob koncu tokratnega članka te želimo spodbuditi, da tudi ti čim prej poiščeš študentsko delo in si priskrbiš napotnico. Kako najhitreje do študentske napotnice, pa smo zapisali zgoraj! Prepričani smo, da ti bo študentsko delo prineslo številne izkušnje in znanje, ki ti bo koristilo na nadaljnji poti. Prav tako pa boš ob delu še prislužil nekaj denarja, ki ti bo prav gotovo prišel prav. Če se ti bodo porajala morebitna vprašanja v povezavi z opravljanjem tovrstnega dela in odgovorov ne boš našel na spletu, ti svetujemo, da se oglasiš v eni izmed poslovalnic študentskega servisa Mjob. Do odgovorov pa lahko prideš tudi preko telefona ali pa jim napišeš elektronsko sporočilo. Ne odlašaj in poglej ponudbo aktualnih študentskih del že danes! Svetujemo ti, da klikneš na zgornji odebeljeni napis - kako najhitreje do študentske napotnice in že v naslednjem trenutku boš lahko brskal po spletni strani Mjob.