Članek
Naravne barve za lase Etnobotanika
Objavljeno Jul 18, 2022

Naravne barve za lase Etnobotanika barvajo lase in so obenem tudi najboljši negovalci za lase. Slednjim namreč dajejo volumen, prožnost, svilnat otip in čudovit lesk. V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo o naravnih barvah za lase Etnobotanika predstavili še več informacij. Če želite izvedeti več o tem, vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem. 

 

Najprej naj omenimo, da naravne barve za lase Etnobotanika nahranijo in izboljšajo strukturo vaših las. To je še posebej pomembno v poletnem in zimskem času – zaradi vremenskih razmer. Poudariti moramo, da te ekološke barve za lase »body art« kakovosti niso primerne le za rdečelaske, saj z njihovimi kombinaciji lahko dosežete tudi rjave, črne in kostanjeve ali pšenične odtenke. Gre za zmlete liste rastlin, ki nimajo nič skupnega s komercialnimi, kemijskimi barvami za lase. Slednje namreč obarvajo po popolnoma drugačnem postopku kot kemijske barve. Najboljše pa je, da lahko naravne barve za lase Etnobotanika do popolnosti prekrijejo sive lase in pozdravijo poškodovano lasišče. Kana in sena namreč delujeta kot zdravilo. Prav tako lahko z omenjenimi barvami poskrbite za močne lase in preprečite njihovo izpadanje.

Ste se morda vprašali, za koga so primerne te barve? Naj poudarimo, da so naravne barve za lase Etnobotanika primerne za vse. Predvsem pa jih lahko uporabljajo nosečnice, doječe matere in tudi bolniki, ki okrevajo po kemoterapiji.

Brez uporabe kemikalij

 

Na tem mestu naj kot zanimivost omenimo, da je Evropska unija leta 2006 prepovedala uporabo 22 različnih kemikalij, ki so jih do tedaj dodajali v barve za lase. Te izredno škodljive in strupene snovi so namreč predstavljale potencialno nevarnost in povezanost z rakom na mehurju. Z izdelavo naravnih barv za lase so torej zmanjšali možnost za pojav omenjenega raka, hkrati pa so dosegli tudi pozitiven učinek, ki ga na lasišču pustijo ekološke barve. Sporočamo vam še, da si lase barva več kot 60 % vseh žensk v zahodnem svetu. To počnejo od 6 do 8 krat na leto. Če si tudi vi barvate lase (ampak ne z naravnimi barvami) vam svetujemo, da se čim prej odločite za nakup omenjenih izdelkov. Do njih lahko dostopate s klikom na zgornji odebeljeni napis.

100 % naravne barve za lase Etnobotanika

V podjetju Etnobotanika imajo za vas pripravljene 100 % naravne barve za lase Etnobotanika, ki vam skupaj s tradicionalnim staroselskim načinom priprave ponujajo najbolj popolno nego in barvo las. Med njimi je naravna kana s kontroliranim poreklom, z ekološkim certifikatom. Gre za trikrat presejan prah, kar se označuje kot najvišja »body art« kakovost rastlinskega prahu. Naj še omenimo, da mlade liste kane ročno oberejo, posušijo in nato s posebnimi mlini hladno zmeljejo v prah. Ta se skupaj z vodo oz. čajem pripravi v jogurtu podobno zmes, ki jo morate nanesti na lase oziroma na lasišče. V kombinaciji s seno in indigo daje kana najrazličnejše odtenke rjave barve. Dodatek amle in indigo pa kani daje kavne odtenke las brez rdečega pigmenta. Po drugi strani intenzivnejši rdeč odtenek las dosežete, če kani dodate hibiskus. Naj vas še opozorimo, da naravna kana vsebuje le oranžno rdečo barvo, zato morate biti nekoliko bolj pozorni, ko vam nekateri prodajalci ponujajo komercialno »barvno« kano in vam na ta način obljubljajo drugačne odtenke.

Ob koncu tokratnega članka naj omenimo tudi to, da so v podjetju Etnobotanika zavezani za trajnost in tudi pomembno družbeno odgovornost. Ravno iz tega razloga za celoten izbor njihovih različnih izdelkov garantirajo, da so izdelki zbrani po načelih etične in pravične trgovine (»fair trade«). Poleg tega so vsi tisti, ki so udeleženi v procesu nastanka izdelka, pravično in pošteno plačani za opravljeno delo. V procesu pa nikakor ne izkoriščajo živali. Vabimo vas, da si njihovo ponudbo izdelkov ogledate tudi vi!