Članek
Tisk letnih poročil
Objavljeno Jul 17, 2022

Tisk letnih poročil je precej pomemben dejavnik. S pomočjo letnega poročila namreč posameznik ali podjetje predstavi svoje dosežke iz preteklega leta. Če se želite izogniti najbolj pogostim napakam pri tisk letnih poročil, vam svetujemo, da tovrsten tisk opravite v znanem podjetju Grafika Gracer. Poskrbite, da bo vaše letno poročilo združitev vsebine in privlačnega videza, ki ga boste ponudili bralcem.

tisk-letnih-poročil

Verjetno veste, da je za tisk letnih poročil (pa tudi drugih tiskovin) zelo pomembna oblika oziroma forma vsebine. Slednja mora upoštevati osnovne smernice oblikovanja, ki zajemajo skladnost naslovnice z notranjostjo, preglednost in berljivost, tipografijo, oblikovanje grafov in vsebino. Pri tisku letnih poročil je ključnega pomena, da so podatki dostopni in pregledno prikazani. Prav tako je zelo pomemben tudi videz letnega poročila. Slednji namreč vpliva na prvi vtis pri bralcu. Ravno zato je pomembno, da je videz letnega poročila tisti, ki bo spodbudil bralce k branju. S pomočjo tisk letnih poročil v dveh jezikih, dobi bralec pridih “mednarodnega podjetja”. Prav tako ne smete zanemariti ritma poročila, ki ga je mogoče oblikovati s pomočjo velikih fotografij. Slednje naj bi bile čim bolj enakomerno razporejene v poročilu. Če še ne veste, na prvi oziroma splošni vtis vpliva kakovost tiska in papirja. Ker se v podjetju Grafika Gracer tega zelo dobro zavedajo, pri tisku uporabljajo moderne tehnologije in materiale.

Kaj je potrebno upoštevati pri sestavi, izdelavi in tisku letnega poročila?

Sedaj pa vam bomo predstavili, kaj je potrebno upoštevati pri sestavi, izdelavi in tisku letnega poročila. Najpomembnejše je, da pri oblikovanju poročila upoštevate logično sledenje vsebine in sistemskega zaporedja. Že na začetku poročila naj bo kratek povzetek, kjer so strnjeni tudi dosežki in rezultati. Svetujemo vam, da se poročilo konča s finančnimi rezultati in poročilom revizorske hiše. 

Preostali deli se običajno razdelijo po logiki oziroma smiselnem vrstnem redu. Poskrbeti je potrebno, da so skupaj zajeti isti oziroma podobni sklopi.  Na začetku naj bodo dosežki v preteklem letu, temu sledi poročilo predsednika uprave in navedba dejavnosti podjetja. Šele nato sledita letno računovodsko in nazadnje tudi poslovno poročilo. Pomembno in priporočljivo je tudi to, da je v letnem poročilu vključeno primerjanje dosežkov s prejšnjim letom. 

Zanimiv in obenem tudi moderen

Če si želite, da bi letno poročilo prebralo čim več oseb, vam svetujemo, da je izvod zanimiv in obenem tudi moderen. Za ta namen je potrebno pred tiskom poročila vedno vložiti nekaj truda v oblikovanje. Pri tem so vam na voljo s strokovno ekipo, ki ima na področju oblikovanja dolgoletne izkušnje z malimi in tudi velikimi slovenskimi podjetji. Vedite, da pri oblikovanju natisnjenega izdelka upoštevajo tipografijo, velikost črk, širino stolpcev, oblikovanje slik in naslovov ter drugo. Grafi morajo biti čim bolj preprosti in razumni. 

V podjetju Grafika Gracer je primarna dejavnost tisk. S to dejavnostjo se ukvarjajo že od samega začetka njihovega poslovanja. S sodobno opremo (ki jo redno posodabljajo, razvijajo) ter dolgoletnimi izkušnjami, vam nudijo enega izmed najbolj kvalitetnih tiskov različnih izdelkov v Sloveniji.

Hiter in ugoden tisk letnih poročil z dostavo po vsej Sloveniji

Če tudi vi želite opraviti tisk letnih poročil, vam svetujemo, da se obrnete na zaposlene iz podjetja Grafika Gracer. Slednji vam bodo z veseljem svetovali, vas usmerjali in vam pomagali pri oblikovanju poročila. Vedite, da v omenjenem podjetju med ostalimi storitvami izvajajo tudi grafično oblikovanje, pripravo, skeniranje in fotografijo. Tisk dopolnjujejo z založništvom, prodajo koledarjev, rokovnikov, planerjev in drugih poslovnih ter promocijskih izdelkov.

logo

Njihove glavne prednosti so: kvaliteta, prilagodljivost, hitra odzivnost in tisk z okolju prijaznimi materiali. V podjetju se zavzemajo za nenehno izboljševanje kakovosti in zmanjševanje vplivov na okolje, kar dokazujejo z investicijo v lastno sončno elektrarno ter z uporabo papirja ter kartona z ustreznimi certifikati. Za tisk in grafično oblikovanje se na njih obrnite tudi vi in ne bo vam žal! Za še več informacij pa kliknite na napis »tisk letnih poročil«.