Članek
Rožmarin za lase
Objavljeno Jan 20, 2022

Rožmarin za lase je odlično lepotno sredstvo, saj neguje vaše lase in lasišče. To dišeče zelišče spodbuja rast las in jih tudi krepi. Gre za izredno učinkovito naravno rastlino, ki jo morete preizkusiti tudi vi! V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo predstavili še več informacij in prednosti, ki jih ponuja rožmarin za lase. Prijazno vas vabimo, da nadaljujete z branjem.

Kot smo že omenili, je rožmarin za lase izredno učinkovit in tudi koristen. Že več stoletij naj bi se ta vednozeleni grm uporabljal predvsem za naravno nego las. V preteklosti se je uporabljal predvsem za preprečevanje prekomernega izpadanja las. Poleg tega je pripomogel k temu, da so bili lasje gostejši in bolj sijoči (za ta namen se uporablja še danes). Ravno zaradi tega učinka je vključevanje te rastline v nego las zelo koristno za ljudi s tankimi in redkimi lasmi. S pomočjo najrazličnejših pripravkov na osnovi rožmarina, je mogoče spodbuditi prekrvavitev celotnega lasišča. Vse to preprečuje izpadanje las in obenem vpliva na pospeševanje rasti. Obenem rožmarin za lase deluje tudi protivnetno, zato lahko več kot uspešno pomiri razdraženo lasišče. Ena izmed prednosti pa je še ta, da z njegovo redno uporabo lahko prispevate k potemnitvi sivih las.

Ekološki hidrolat rožmarina

Sedaj pa vam bomo predstavili edinstveni ekološki hidrolat rožmarina, ki je 100 % čist. To je specialni izdelek, ki deluje zelo osvežujoče in predvsem poživljajoče na vaše lase ter lasišče. Slednjega tudi neguje. Naj poudarimo, da izdelek ne vsebuje konzervansov ali dodatkov ter je mikrobiološko testiran. Poleg tega je primeren tudi za uživanje. Pred uporabo vam svetujemo, da naredite kožni test, saj boste na ta način ugotovili, ali ste (oziroma niste) alergični na to rastlino. V primeru, da se vam pojavijo izpuščaji ali katera koli druga kožna reakcija, vam odsvetujemo uporabo rožmarin za lase. Verjetno veste, da je ta izdelek namenjen notranji in zunanji uporabi.

Pri zunanji uporabi kot: tonik ali vodica po britju, tonik za odstranjevanje ličil, dišeč, svež osvežilec prostora, za pripravo domače kozmetike (npr. mila, kreme, šampon in drugo) očisti in napne kožo ter spodbudi prekrvavitev kože,. Poleg vsega naštetega tudi neguje lase in lasišče ter še veliko več. Uporablja pa se še v kulinariki ter kot ustna vodica (notranja uporaba). Na tem mestu vas opozarjamo, da je potrebno ekološki hidrolat ustrezno shranjevati. To pomeni, da ga morate hraniti v temnem in ustrezno hladnem prostoru. Po odprtju pa ga morate obvezno hraniti v hladilniku. Nazadnje naj vas le še obvestimo, da so področja in načini uporabe povzeti iz določenih knjig in nekaterih referenčnih strokovnih spletnih mest. Podatki so zatorej bolj informativne naravne in tako ne predstavljajo zdravstvene informacije. Za še bolj natančne usmeritve, nasvete, se lahko obrnete na zaposlene iz podjetja Etnobotanika, kjer vam bodo z veseljem pomagali.