Članek
Pleksi steklo za tuš kabino
Objavljeno Apr 29, 2020

Pleksi steklo za tuš kabino velja za enega izmed izredno priljubljenih materialov, ki je v zadnjih letih pravi prodajni hit. Le kako to ne bi bil, če pa ima odlične lastnosti, ki vplivajo na dolgo življenjsko dobo tega materiala! V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo predstavili prednosti in pozitivne lastnosti pleksi stekla za tuš kabino. V kolikor vas zanima ta tematika, vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem.


				Pleksi steklo za tuš kabino

Najprej vas moramo obvestiti, da se za pleksi steklo uporablja tudi izraz akrilno steklo. Mi bomo v tokratnem članku uporabili oba izraza, vendar vedite, da je njun pomen enak. Akrilno steklo je narejeno iz  metilnega estra, polimera in metakrilne kisline. To je nekakšna umetna masa, ki ima prozorno barvo. Pleksi steklo za tuš kabino je izredno vzdržljivo, močno in hkrati zelo lahko. Pod vplivi toplote ga je zato mogoče preprosto oblikovati in razrezati na poljubne oziroma različne načine. Njegova uporaba je priporočljiva do temperature 70 stopinj Celzija, saj bo ob višji temperaturi začel goreti ali pa se bo stopil. Zelo pomembno je, da upoštevate ta dejstva, saj v nasprotnem primeru lahko pride do nezaželene škode in večjih posledic.


				Pleksi steklo

Akrilno steklo velja tudi za precej dobro odporen material. To pomeni, da ni občutljiv na manjše udarce. Glede na to, da je prozorne barve, prepušča veliko svetlobe (tako kot steklo). S fiziološkega vidika ni škodljiv ali nevaren, zato ga nekateri uporabljajo tudi v gospodinjstvu (pribor, gospodinjski aparati, itd.). Tudi za čiščenje je precej enostaven!

V kopalnici ga največkrat lahko zasledite za izdelavo kadi, tuš kabine, različnih držal in ročajev ter še za kateri drug kos pohištva.

Ste vedeli, da iz omenjenega materiala izdelujejo tudi pisarniško opremo, zaščitne elemente, reklamne table, sejemski material in še katere druge predmete (po naročilu)? Poleg tega pa iz tega materiala nastaja tudi nakit in okraski, ki so prav čudoviti.