Članek
Dušan Šešok in Kitajci...
Objavljeno Feb 15, 2014

Žal bi bilo že kdaj treba reči: Hvala lepa, gospodje Kitajci!

Pojdite nazaj gojiti riž, kot ste ga gojili 5000 let, tudi zato, ker to DALEČ NAJBOLJ  obvladate.

In NOBENE potrebe ni, da ponujate svojo (skoraj brezplačno) delovno silo in na ta način hebete Evropo.

Končno tudi "šešokovskega načina" in "šešokov" ne bi bilo, če ne bi prišel SLAB zgled od  poševnookih. Zgled, kako se dela z državljani, z delavci.

Kot da je naš problem, če Kitajci ne morejo zaposliti tisto miljardo 300 miljonov svojih državljanov in potem ponudijo občestvu svojo delovno silo (ki pa je prezadovoljna s kilo riža na teden), celemu svetu.

Zato sem zato, da vsak dela/živi/ostane tam, kjer je že bil tistih 500 ali 1000 let. TUDI Kitajec. Ali predvsem on!

In ja, čez dve, tri leta, bodo v slovenske bifeje vkorakale kitajske natakarice z znanjem 1000 slovenskih besed. Bo čisto dovolj za strežbo, zahtevale pa bodo največ kakih 350 evrov, spale v najetih sobah izmenično po tri v postelji (8+8+8 ur). In bile prezadovoljne, če jim bo ostalo mesečno 30 evrov.

Naše študentke pa si bodo prepevale, sedeč na klopcah pred Zavodi za zaposlovanje. Ali pa se ukvarjale z "erotično masažo". Masirale pod pogojem, da jim tudi na tem področju Kitajke ne bodo skočile v zelje in "masirale" za 8 evrov.

Ste se kdaj vprašali, kaj bo z vami osebno čez 5 let, če vam bo mesečno ostajalo od plače (če sploh imate službo) 30 evrov?

Kakšna bo vaša akumulacija (prihranki)? Iz česa boste kupili nov pralni stroj, če bo stari crknil?

Ste se vprašali, v koliko letih boste prišparali 100.000 evrov za stanovanje?

Sem vam že izračunal: če boste prihranili mesečno 30 evrov (tudi zaradi kitajske ekspanzije) , boste prihranili 100.000 evrov v 280-ih letih. Bravo!

Perspektiva, da te sune kap!

Če pa ste eden od tistih, ki pravi: tako pač je, bomo pa naslednjih 100 let delali za dva ali 2,5 evra na uro, pa se mi javite na zasebno sporočilo.

Skoraj gotovo bi se, če ste tako poceni in če se tako malo cenite, kot se, kaj našlo za vas.

Šešok je že našel 100+ takih...