Članek
Programerji- šalabajzerji
Objavljeno Jul 05, 2016

Bom povedal grobo in čisto jasno: računalniški programerji so eni največjih šalabajzerjev.

Uporabniki imamo občutek, da niso niti za en program, ki so ga razvili, vprašali uporabnike ali ga, bog ne daj, celo testirali preko uporabnikov.

Postavijo nas pred dejstvo po sistemu: mi smo si zamislili takole, vi, uporabniki, pa se jebite in si magari pulite lase.

Prav zato ima še dokaj veliko število uporabnikov nameščene windowse XP. Zakaj? Ker omenjeni windowsi popolnoma zadostujejo vsaj 80% uporabnikom.

Osebno imam inštalirano sedmico, katero obvadam nekje 30%, ostale funkcije programa namreč NIKOLI ne potrebujem...

In prijatelj mi zraven obvezno inštalira še office 2003, ki mi bo čisto dobro služil do smrti, ne pa da se vsake tri leta na novo učim in posušam razumeti logiko novih officov, ki je daleč od MOJE logike, katera je, recimo, blizu logiki office 2003.

Programerčke in razvijalce pa sicer daleč najbolj jebe eno, zelo osnovno, ampak najbolj pomembno dejstvo: njihovo razmišljanje, če hočete logika, je miljone kilometrov daleč od razmišljanja + logike povprečnega uporabnika.

Zato ti liki, ne oziraje se na tiste, ki so jim programi namenjeni, kar naprej in brez konca "razvijajo" produkte, kjer so celi sklopi funkcionalnosti sami sebi namen. In za 90% uporabnikov NEUPORABNI.

Ker so prekomplicirani, ali pa jih uporabniki cela desetletja sploh NE POTREBUJEMO!

In so tam zato najbrž po reku: Nek se nađe... Za svaki slučaj! :)


Jebeš tak svet, ki ima moto: Zakaj bi enostavno, če pa lahko kompliciramo do nezavesti...