Članek
Slovenci: pič*ice?
Objavljeno Dec 09, 2014

Dobro nas je. Analiziral. Uporabnik Planet Siol-a. Če drži le 51% napisanega, nam NI pomoči. Žal. Ni nam pomoči.

lubčki levo in predvsem desno-sučni.... treba se je najprej pogledat v špegl ter si priznat, da je mit o "pridnih, delovnih Slovencih", točno to - MIT!!!

Slovenci smo bolj ali manj majhne, nedo*ebane, zdraharske, fovšljive pi*kice (kar z velikim veseljem dokazujete s svojimi komentarji), katerih edini smoter življenja je "zrihtat" si čimveč stvari "bolj poceni&na črno", kateri najraje ne bi delali nič, če se le da! in ki smo pripravljen škodit samemu sebi, če le bomo s tem svojemu "sosedu"/"sovražniku" ali nekomu, komur je le preprosto fovš - škodili še bolj! (od tod tudi tisti pregovor o "kravi in sosedih" ;) )

sveti gral slovenskega "uspeha" je takoimenovani "rentni kapitalist".... torej nekdo, ki mu je na ta ali oni način ratalo, da živi od dohodkov, ki pridejo sami od sebe... recimo najemnin od oddaje raznih nepremičnin.... če je ta denar neobdavčen, je pa sploh car!

in zdraharije v parlamentu, "zrihtarije" pri političnem kadrovanju, javnih razpisih in podobnem, o čemer tako radi in tako žolčno "črno-rdeče" debatirate, so le odraz teh istih stvari! mi smo produkt 1000 letne negativne selekcije, v kateri je bilo "kultivirano" majhno nezadovoljstvo posameznika, izstopanje in uspeh nekaj nezaželenega in slabega, in upor prepovedan (in strogo kaznovan) in vse to so skozi zgodovino s pridom izkoriščali (in podpirali) tako tuji gospodarji, kot tudi sveta mati Cerkev in nazadnje tudi Partija...

no, po "1000 letih" smo nekako prišli na "svoje" in si v pišivih 25 letih praktično dokazali, da tistih "1000 let" države nismo imeli preprosto zato, ker je nismo sposobni imet!

 multinacionalke iz slovenije bežijo iz treh glavnih razlogov.... eden seveda so davki... veliko bolj važna sta pa velikost tržišča in kvaliteta infrastrukture vseh vrst! k temu zadnjemu lahko šetjemo tudi učinkovitost državne birokracije, saj bi ta poleg "regulacije", za gospodarske subjekte morala predstavljat predvsem "servis"!!!!

in prvega imamo pri nas nekaj preveč,  drugega ABSOLUTNO premalo, tretje je pa zastarelo in neučinkovito! ...in če k temu prištejemo še zgornji odstavek "o realnosti slovenske psihe" je jasno, da bo vsak z malo zdrave pameti čim hitreje pobral "šila in kopita" in se preselil na večja tržišča, pa če že zaradi drugega ne, pa zato, ker je tam večja populacije in "neumnost ni tako skoncentrirana".... enako velja tudi za tuje naložbe.... kdo pa bo vlagal v tržišče z zblojeno birokracijo in nesposobnimi vladami, ki je veliko za en "dr*ekec-pekec" za na povrh pa še polno ljudi, ki jih je "ena sama pamet", kateri se itak "spoznajo na vse" v bistvu pa se ne na nič in najraje ne bi "nič" tudi delali!

 pa lep pozdrav vsem.... tudi tistim, ki ste se v zapisanem prepoznali na osebni ravni!