Članek
Ali všečkanje lahko preraste v varanje?
Objavljeno Jul 06, 2020

Ali všečkanje lahko preraste v varanje? Facebook, Instagram in ostale društvene mreže so nam na stežaj odprle vrata v naš dom, prosti čas in nenazadnje (tudi) v naše spalnice. Kolikor je lahko koristen, toliko je lahko škodljiv. Vse se lahko začne z enim klikom - všečkom nadaljuje pa s sporočili. Veliko parov se je prav zaradi pretirane dejavnosti na Facebooku celo razšlo, saj je postalo "normalno", da se komunikacija med moškim in žensko kaj hitro vzpostavi v klepetalnici in nekateri tu nimajo nikakršnih zadržkov. Facebook je kot randi. Najprej pošlješ prošnjo za prijateljstvo in že "si na pijači" z žensko. Raziskava v Ameriki je nekaj let nazaj pokazala, da je bilo od pet tisoč vloženih predlogov za ločitev, dva tisoč takšnih, ki so se razšli zaradi varanja, ki se je začelo na Facebooku. Na drugi strani pa imamo pretirano objavljanje fotografij, ki jih drug partner ne odobrava in se ne strinja, da je vse za javnost. S tem se krči vajin osebni prostor, ki naj bi bil samo vajin.
V obeh primerih je skupno to, da je všeček sporočilo: "spremljam te in imaš mojo pozornost". Površno sicer izgleda, da je to samo klik računalniške miške, resnica pa je veliko bolj kompleksna. Ljubosumje pa nevarno in boleče. Na eni in na drugi strani.
Tisti, ki pač ne morete iz svoje kože spoštujte svojega partnerja s tem, da všečkate res nekaj, kar jih ob pogledu na objavo ne bo zabolelo.
Sami pa tako in tako najbolj poznate svoje partnerje in veste ali mu lahko zaupate ali ne. Imejte se radi.

# Marsen Max