Članek
Klimatske spremembe 2919... 3.nadaljevanje
Objavljeno Oct 21, 2019

Do sedaj so bili na temo Klimatskih sprememb objavljeni naslednji blogi Klimatske spremembe 1978 in 2007 - "Kdo ima od tega koristi?",  Klimatske spremembe 2019... 1. nadaljevanje - Greta Thunberg je del dobro povezane mreže...  in Klimatske spremembe 2019.... 2.nadaljevanje - Podnebje in denarna sled… Zelene finance...  Nadaljujem s prevodom prispevka Climate and the Money Trail avtorja F. William Engdahla objavljenega v Global Research 25, septembra 2019. V tem 3.nadaljevanju bo zanimivo videti kdo vse sodeluje v zakulisni igri "Klimatske spremembe". V igro vstopa kot ključni igralec Goldman Sachs, šele za tem vstopajo v igro Greta Thunberg, Alexandria Ocasio-Cortez & Co.

Leta 2016 je Task Force on Climate-related Financial Disclosure (TCFD) skupaj z družbo City of London Corporation in vlado Združenega kraljestva (UK Government) sprožila pobudo za "Zelene finance", katere namen je usmeriti biljone dolarjev v „zelene“ naložbe. Centralni bankirji FSB so za oblikovanje TCFD imenovali 31 ljudi. Predseduje jim miljarder Michael Bloomberg, vključuje pa ključne ljudi iz JP MorganChase; BlackRocka - enega največjih upravljavcev premoženja na svetu s skoraj 7 bilijoni dolarjev; Barclays Bank; HSBC, londonsko-hongkonška banka, ki je bila večkrat kaznovana zaradi pranja denarja od trgovine z drogami in drugih črnih skladov; Swiss Re, druga največja pozavarovalnica na svetu; kitajska banka ICBC; indijskiTata Steel, ENI OIl, Dow Chemical, rudarski velikan BHP Billington in David Blood iz družbe Generation Investment LLC presednik katere je Al Gore. Videti je, da lisice pišejo pravila za novo hišo "Green Hen House" (Zeleni kokošnjak).

Carney, iz Bank of England, je bil tudi ključni akter pri prizadevanjih, da je City of London vstopil v finančno središče globalnih zelenih financ. Odhajajoči britanski kancler za finance (UK Chancellor of the Exchequer), Philip Hammond, je julija 2019 izdal Belo Knjigo, "Green Finance Strategy: Preoblikovanje financ za bolj zeleno prihodnost." Dokument navaja: "Ena najvplivnejših pobud, ki se pojavlja, je Task Force on Climate-related Financial Disclosure (TCFD), ki jo je podprl Mark Carney, predseduje pa ji Michael Bloomberg. Vse to so podprle institucije, ki predstavljajo 118 bilijonov dolarjev premoženja po vsem svetu. "Izgleda, da tu obstaja načrt. Načrt je financiranje celotnega svetovnega gospodarstva z uporabo scenarija "strahu pred koncem sveta", da bi dosegli poljubne cilje, kot so "nična emisija toplogrednih plinov".

Glavni igralec Goldman Sachs

Vseprisotna banka z Wall Streeta Goldman Sachs, ki je med drugim privabila k sodelovanju predsednika ECB Maria Draghija in vodjo Bank of England Carneyja, je pravkar predstavila prvi svetovni indeks visoko kotirajočih okoljskih delnic, ki so ga opravili skupaj z londonskim CDP prej imenovanim Carbon Disclosure Project. CDP financirajo predvsem vlagatelji, kot so HSBC, JPMorgan Chase, Bank of America, Merrill Lynch, Goldman Sachs, American International Group in State Street Corp.

Cilj novega indeksa, imenovanega CDP Environment EW in CDP Eurozone EW, je zvabiti investicijske sklade, državne pokojninske sisteme, kot sta CalPERS (the California Public Employees’ Retirement System) in CalSTRS (the California State Teachers’ Retirement System), skupaj s $600+ miljardami v obveznicah za vlaganje v njihove skrbno izbrane cilje. Najbolje ocenjena podjetja v indeksu vključujejo Alphabet, ki ima v lasti Google, Microsoft, ING Group, Diageo, Philips, Danone in seveda Goldman Sachs.

Vstopijo Greta, Alexandria Ocasio-Cortez in Co.

Na tej točki dogodki doživijo cinični preobrat, ko smo soočeni z divje priljubljenimi, močno promoviranimi podnebnimi aktivisti, kot sta švedska Greta Thunberg ali 29-letna newyorčanka Alexandria Ocasio-Cortez in njen Green New Deal. Ne glede na to, kako iskreni so ti aktivisti, stoji za njimi dobro naoljen finančni stroj, ki jih promovira za svoj dobiček.

Greta Thunberg je del dobro povezane mreže, pripete na organizacijo Al Gora, ki jo cinično in profesionalno tržijo in uporabljajo takšne agencije, kot so ZN, Komisija EU in finančni interesi, ki stojijo za sedanjo podnebno agendo. Ko kanadski raziskovalec in aktivist za podnebne spremembe Cory Morningstar, v odličnih vrstah prispevkov dokumentira, kaj je v igri, je govora o dobro prepleteni mreži, ki je vezana na ameriškega podnebnega investitorja in izjemno bogatega podnebnega dobičkarja. Al Gore je , predsednik skupine Generation Investment Management...

Klimatske spremembe 2019... 4.nadaljevanje