Članek
Islandski zbor Kvennakórs Kópavogs in MePZ Georgios
Objavljeno Jun 04, 2018

Portorož – Petek, 8.6.2018 – Central Caffe Life Class ob 21.00

Iz Reykjavíka smo dobili povabilo, da MePZ Georgios kot gost nastopi skupaj z ženskim zborom Kvennakór Kópavogs  v prenovljenem Café Centralu, Life Class Portorož. Izrazili so željo, da zapojemo tri istrske pesmi. Izbrali smo tri pesmi, ki jih je za naš zbor priredil Sašo Fajon.

customLogo.gif  Ženski zbor Kvennakór Kópavogs iz Kópavogurja se predstavi:

V zboru nastopa okoli 40-50 žensk, vseh starosti. Vse so zelo različne, obenem pa tudi tako podobne. Zelo uživajo v medsebojni družbi in rade pojejo skupaj. Če boste v bližini te skupine boste priča veliko smeha, pogovora, še več smeha, glasnega govorjenja in doživeli boste to posebno povezavo med ženskami, ki je ni mogoče razložiti z besedami.

Zbor je lani praznoval svoj 15. rojstni dan. Naš dirigent je John Gear. Ima talent za izbiro pravih pesmi. Sam aranžira pesmi in njegova dela so zbor povzdignila na popolnoma novo raven v petju. Je tudi briljanten pianist in glasbenik. Zbor izvaja zelo širok izbor skladb. Na dnevnem redu je vse od nežnih acapella pesmi do trdega rocka. Tradicija je, da zbor izvaja tematske koncerte, kjer so vse izvedene pesmi na nek način medsebojno povezane . Teme npr. so bila šestdeseta leta, jazz ter osemdeseta leta.

Lansko leto smo razprodali dva koncerta na temo osemdesetih let, kjer smo imeli spremljajočo skupino, gostujoči solistični pevci in vsi člani zbora so uporabljali mikrofone. Govorimo o svetlobnih efektih, neonskih barvah in vsem. Na našem programu smo prejšnjo zimo imeli Inspiration (Chicago), Fat Bottomed Girls (Queen), Poison (Alice Cooper), I Need a Hero (BonnieTyler) ipd. Na našem naslednjem programu bodo pesmi, kot so Make You Feel My Love (Adele), And So It Goes (Billy Joel), With or Without You (U2).

Zbor je potoval do Faroyskih otokov, Budimpešte, Anglije, Italije in naslednji postanek je Portorož, Slovenija.

Veselimo se, da vas bomo videli in peli z vami!

Pobudnik in koordinator za organizacijo koncerta je agencija  BAENDAFERDIR –REYKJAVIK – ISLANDIJA

Pink - Just Give Me a Reason

Več na povezavi: Islandski zbor Kvennakórs Kópavogs in MePZ Georgios