Ludvik Novak

Ludvik Novak

Prijatelji (3)
Rastko Plohl
Laščan Zlatorog
Branko Gaber
Spremljevalci (2)
Laščan Zlatorog
Mi Nelly
NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

kdaj bo kdo odgovarjal?!
Kaj vse je v SLoveniji zagonil komunizem
SLOVAR SLOVENSKEGA JEZIKA MODERNE SLOVENSKE INTELEKTUALKE?
Komunizem in njegov realni obraz
lustracija in kastracija
KDO JIH JE VEČ?
NUJNO, NUJNO, NUJNO
Še četrti umor »narodnega heroja« Alberta Grudna - Bliska (1.del)
KAKO BREZ KAZNI UBITI SLOVENCA
JE TO RES ALI SE MI SANJA?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
oktober 2022
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

jabolko, ki ni padlo stran od drevesa

Ludvik Novak
15.06.2016 11:04 (Jun 15, 2016)

to so prvi slovenski ''skvoterji''.

Ti, ki so zasedli Rog, so njihovi potomci.

grozno, kakšen razvrat!

Ludvik Novak
06.01.2016 20:09 (Jan 06, 2016)

http://4d.rtvslo.si/arhiv/dokumentarni-filmi-in-oddaje-kulturno-umetniski-program/174380775

Za novo leto sem se vrnil domov, pa sem naletel na tale pohujšljivi film na televiziji.

Neverjetno!
Kako se je lahko kaj takšnega zgodilo?

Žena je rekla, da bi lahko napisali peticijo na TV, da česa podobnega ne predvajajo več!

“O spolnih odnosih so govorile kot o nečem umazanem. Bile so prepričane, da je njihova naloga takšna, da se žrtvujejo za mir v hiši. Številne sogovornice so menile, da bi lahko lepše in bolj v miru živele, če ne bi bilo seksa.«

Milena Miklavčič je novinarka, pisateljica in publicistka, ki že več kot 20 let raziskuje intimno življenje pretežno predstavnic generacij iz prve polovice 20. stoletja. Tema etnološko-antropološkega raziskovanja so spolnost, ljubezenski odnosi pa tudi s tem povezane higienske in prehrambene navade. Zbrane zapise in ugotovitve je objavila v knjigi “Ogenj, rit in kače niso za igrače”.

Zgodbe o spolnih in intimnih navadah so na začetku zabavne,

NUJNO, NUJNO, NUJNO

Ludvik Novak
15.09.2015 19:45 (Sep 15, 2015)

delavecjavna uprava

Delavec javne uprave pobegnil z delovnega mesta. Če ga srečate, ravnajte po naslednjih navodilih!

Danes okoli 10:54 je z Upravne enote Ljubljana – izpostava Moste zbežal 42-letni Jože K.. Moški ni nevaren, vseeno pa upoštevajte naslednja navodila.

S policijske postaje Ljubljana-Moste so nam sporočili, da je javni uslužbenec Jože K. zbežal z delovnega mesta na Upravni enoti in se napotil v smeri proti Centru. Nazadnje je bil viden na Trubarjevi cesti.

Kako ravnati s pobeglim v primeru, da ga srečamo smo se pogovarjali s psihiatrom dr. Ivanom Mezgecem, ki nam je razložil: »Zavedati se morate, da je gospod Jože pod velikim stresom. Dnevno spije po 6, 7 kavic, osem ur na delovnem mestu je potrebno nekako preživeti, ne gre vedno z klepetanjem na Facebook-u in igranjem igric. Potem je tu še sekiranje zaradi vikenda, ki je zgrajen na črno, pa zmanjšanje regresa in božičnice, sodelavka ve

Kaj vse je v SLoveniji zagonil komunizem

Ludvik Novak
06.08.2015 09:52 (Aug 06, 2015)

NAJPREJ SO NAM KOMUNISTI ZAPRAVILI TRST IN GORICO, SEDAJ PA ENAKO RAVNAJO Z NAŠIM MORJEM

 

Nekaj dni pred nedeljskim referendumom sta dve Slovenski zamejski organizaciji priobčili izjavo, s katero zamejci nasprotujemo Arbitražnemu sporazumu. Naslednje dni smo to izjavo zaman iskali objavljeno v slovenskih javnih občilih. Tragična slovenska zgodovina se ponavlja. Leta 1945 so slovenske in jugoslovanske sile zasedle oz. osvobodile Trst, Gorico, Celovec in večji del slovenskega narodnostnega ozemlja na zahodu. Zahodni zavezniki so v takratnem jugoslovanskem vodstvu videli političnega dvojčka Stalina, zato so zahtevali umik. V še vedno ne povsem pojasnjenih okoliščinah je Tito čez nekaj tednov ta ozemlja brez odpora predal zavezniškim vojaškim upravam, le-ti pa so mu izročili preko 100.000 pripadnikov različnih pronemških in protikomunističnih vojaških formacij in civilnih beguncev.

Namesto s prizadevanji za pripojitev čim več slovenskega ozemlja k matici so se slovenski in jugoslovan

SLOVAR SLOVENSKEGA JEZIKA MODERNE SLOVENSKE INTELEKTUALKE?

Ludvik Novak
03.08.2015 09:51 (Aug 03, 2015)

Jaz ne bi umrla. Smrt mi gre na živce. Smrt je ziher kak zafukan škorpijon.

3.8.2015 / 06:05 v Fokuspokus
Kaj mam jaz sploh neki za umirat? Bi zazevala praznina? Dva dni poln FB pesmic in sožalj, čez en mesec pa: “Tereza who?”

Tereza Vuk Tereza Vuk

Ko prebereš mojo knjigo, izstopata dve stvari. Da treznost ni glih moja vrlina in pa da se noro bojim dveh stvari: podgan in smrti. Podgane so mi ogabne do amena, smrt mi gre pa itak na živce. Me prov zanima, kaj je smrt po horoskopu. Ziher kakšen zafukan škorpijon.

”Dopizdil si temu svetu. Pejmo.”

Podganam se uspešno izogibam, čeprov mi ponoč jebejo sanje, smrti se pa ne bom mogla izognit. Jebena smrt. Ena redkih žensk, k mi lahk kontro spusti. Še zdej ne vem, kako se to kr en dan modelka s tisto svojo koso odloči: “Ej ti, dosta više. Dopizdil si temu svetu. Pejmo.” In pol sam zgineš.

In pol morim frende, če jih je strah umret in vsi nazaj: “Ne. Jaz o takih stvareh ne razmišljam.”

Pa kako kurac ne razmišljaš? Jaz mam že vse možn

lustracija in kastracija

Ludvik Novak
23.07.2015 09:23 (Jul 23, 2015)

Božo Repe se lustrira in kastrira

Božo Repe je v skladu s partizansko/stalinsko vojaško doktrino napadel iz zasede - Res, kot bi ravnokar prišel iz hoste - Njegova knjiga z rahlo odtrganim naslovom S puško in knjigo je izdelek, ki nas bo zabaval še dolgo. Meni se zdi za začetek najbolj hecno to, da se je s tem umotvorom tako kastriral kot lustriral. (Jože Dežman)

Zvezda

Ko sem pogledal naslovnico »puške in knjige«, se mi je oko zataknilo ob peterokraki zvezdi, ki ji zaznamuje čelo in hrbet. Nekako ni našla odmeva v mojem spominu na partizanske zvezde. Ali je Repe vtaknil na naslovnico tako peterokrako, s katero so označevali čine v avstro-ogrski in italijanski kraljevi armadi? Kakorkoli že obračam, se mi zdi, da je tako. Ker pa je Repe izkušen dialektični maček, je verjetno to storil z namenom, ki nam ga še ni odkril.

Ata in kastracija

Nekoliko manj skrito kot sporočilo kraljevsko-cesarske peterokrake je Repetova šifra v posvetilu: »Očetu in njegovi gen

KDO JIH JE VEČ?

Ludvik Novak
01.07.2015 05:55 (Jul 01, 2015)

Širna polja smo zorali, prepojili jih s krvjo... Brez plevela v novi zarji, seme žlahtno naj kali!

Leto 2015 še nekoliko bolj intenzivno kot zadnja leta mineva v znamenju prepletanja preteklosti in sedanjosti. Mineva 70 let od konca druge svetovne vojne. Za celino, ki ji pripadamo, obletnica konca druge svetovne vojne ne predstavlja enoznačnega spomina. Zahodni zavezniki slavijo dan zmage 8. maja, ko je kapitulacija Nemčije stopila v veljavo, bivše komunistične države pa so dan zmage praznovale 9 maja. Nekatere, čeprav redke, to počnejo še danes. Za zahodni del Evrope je bil vojaški zlom nemškega nacional socializma odrešenje. Pomenil je konec trpljenja, čas celjenja ran in kmalu tudi znatnega materialnega in kulturnega napredka. Tako za zmagovalce kot poražence, ki so se že nekaj let po končani drugi svetovni vojni povezali v ekonomsko (EU) in vojaško (NATO) zavezništvo proti Stalinu. Za vzhodni del pa je eno okupacijo in diktaturo nadomestila druga, komunistična. Tam, kjer se

na ''našem'' nivoju je vse dovoljeno

Ludvik Novak
27.06.2015 17:15 (Jun 27, 2015)

  1. 4h4 hours ago

    , a to pa ni sovražni govor in ni tipičen primer razpihovalca sovražnega govora?

    Embedded image permalink
  2. Seveda ne. Biti kritičen in ne pod nivojem... ja, je treba znati. Vi ne znate. Ste pač pod nivojem.

Luka Mesec sovraži samostojno Slovenijo

Ludvik Novak
25.06.2015 07:45 (Jun 25, 2015)

Luka Mesec sovraži samostojno Slovenijo

Mesec in njegova Združena levica (ZL) nenehno podpihujeta sovraštvo proti samostojni Sloveniji. To sta najočitneje pokazala ob lanskem prazniku samostojnosti in enotnosti (26. decembra), ko so predstavniki stranke bojkotirali državno proslavo, češ da ni razloga za veselje.

ZL je sovraštvo do samostojne Slovenije letos samo še stopnjevala, saj Mesec na vsakem koraku promovira bankrotirano Jugoslavijo in jo poveličuje v ideoloških govorih ob praznikih, kot sta dan OF in dan zmage, za samostojno Slovenijo pa ne najde lepe ali spodbudne besede.

Vsak izvoljen politik bi moral biti predvsem domoljub in se veseliti rojstnega dne svoje domovine, vendar za Mesca to ne velja, ker ima od Slovenije raje bankrotirano Jugoslavijo in današnjo propadajočo Grčijo. Ko denimo v ZDA 4. julija praznujejo dan neodvisnosti, je to praznik demokratov in republikancev, ki so sicer vsak dan na ideoloških barikadah, vendar jih ob tem prazniku druži skupna l

Komunizem in njegov realni obraz

Ludvik Novak
18.05.2015 10:24 (May 18, 2015)

Nivo slovenskega kulturnika!

Svetlana Makarovič o mrtvih v Hudi jami in o njihovih svojcih pravi:''Naj izkopavajo in pokopavajo svoje na svoje stroške, če ne vedo, kje naj prižgejo svečo. Pravzaprav, če ne vedo, kam bi s svečo, naj si jo nekam vtaknejo

Slovenija, ki NI moja dežela in kot takšna- nikoli ne bo

Ludvik Novak
16.05.2015 09:04 (May 16, 2015)

(2015) PLIBERK, Avstrija, pred dnevi.

Na levi strani fotografije vidite vlak, ki vozi po urejeni, demokratični državi, na desni pa razmajenega spačka, ki je značilen za spačkasto, kumunajzarsko Slovenijo.

Tit Turnšek. Res je borec: petkrat ločen in šestkrat poročen.

Piše Dejan Steinbuch, Ljubljana, 16.05.2015 06:00

Medtem ko Stanovnikov naslednik, zaradi katerega si ženske razbijajo glave in pisarne, gromovniško napada privatizacijo in kapitalizem, se mu dogaja tiho lastninjenje več kot premožne Zveze borcev.
Z današnjim portretirancem sva pred leti v Kranjski Gori, sredi poletja, v velikem šotoru, postavljenem za sprejem ob koncu vsakoletnega tradicionalnega slovensko-ruskega dogodka pri Ruski kapelici, po naključju sedela za isto veliko okroglo mizo, kamor me je povabil znani dermatolog Igor Bartenjev. Tam so bili še legendarni filmski igralec Demeter Bitenc s spremljevalko Majdo, Sonja Škrabec, lastnica znanega ljubljanskega fitnes in wellnes studia Sunny, oče Janeza Škrabca, p

dedje in vnuki po slovensko

Ludvik Novak
14.05.2015 07:11 (May 14, 2015)

Takole se vzgajajo bodoči morilci in krvniki.

**************************************************************************************************************************

Marko pove vse o dedih otrok, ki ju vidite na prvi sliki.

podgane

Ludvik Novak
12.05.2015 15:27 (May 12, 2015)

Dan zmage, v katerem ni prostora za veseljačenje

Dan zmage nad nacizmom je sicer pomemben praznik, le da ga na Slovenskem ni mogoče slaviti s harmonikami in neopartizanskimi mitingi.

Kot praznik, ki bi ga sprejemali vsi, je lahko le komemorativni dan, v katerem ni prostora za veseljačenje.

Je namreč svetel in obenem tragičen dan. Pomeni hkrati konec nemške okupacije in začetek terorja Kidričeve in Titove vlade. V dobrem mesecu po koncu vojne je bilo umorjenih in izginulih več kot 20 tisoč slovenskih nasprotnikov partizanstva, tako vojakov kot civilistov, mož in žena. Če ima vsak izginuli v povprečju pet sorodnikov, to pomeni, da 100 tisoč ljudi že pol stoletja grize bolečina, saj ne vedo, ne kje in ne kako so končali njihovi bližnji.

To je kolektivna travma in nacionalna tragedija. Bivši predsednik jo je označil kot drugorazredno temo, še bolj bivši pa pred dnevi kot napako. Jugoslovanska vojska je s kamioni sistematično pripeljala več kot tisoč ljudi v Barbarin rov, jih tam pomoril

Še četrti umor »narodnega heroja« Alberta Grudna - Bliska (1.del)

Ludvik Novak
27.04.2015 13:20 (Apr 27, 2015)

Kip Alberta Grudna - Bliska

Osvetljujemo še en umor »narodnega heroja« Alberta Grudna - Bliska. Potem ko naj bi bil sodeloval pri umoru Stanka Vuka v Trstu in je umoril družino Gustinčič v Brkinih ter dve dekleti iz Slivnega, je umoril tudi Rozalijo Žezlina iz Brij.

O zločinih »narodnega heroja« Alberta Grudna - Bliska (1923–1982) sem v Demokraciji pisal že dvakrat. Gruden se je rodil v Šempolaju pri Nabrežini. V zadnjem delu druge svetovne vojne in komunistične revolucije na Slovenskem je bil eden vodilnih komunističnih vojakov na Primorskem. Bil je poveljnik enote VDV (Vojske državne varnosti) na Primorskem (v Brkinih), ki je spomladi 1944 nastala iz VOS. Zaradi zločinov, ki jih je naredil, ga je povojni komunistični režim nagradil z nazivom »narodni heroj«. Bil je strah in trepet civilnega prebivalstva na Primorskem. Leta 1982 ga je na lovu ustrelil lastni sin.

Od Suhorja in Slivnega ...
Prvič sem o Grudnovih zločinih pisal v Demokraciji, 12. septembra 2013, ko sem opisal umor dveh deklet iz Slivnega pri N

toliko o verodostojnosti slovenskih medijev

Ludvik Novak
21.04.2015 08:06 (Apr 21, 2015)

Nori spini ob rešitvi Janše in zakaj nekje le Uroš Slak rešuje čast slovenskega novinarstva

Bojan Požar, Ljubljana, 21.04.2015 06:00

Ustavno sodišče je torej razveljavilo sodbo v primeru Patria in postopek vrnilo v vnovično sojenje na okrajno sodišče. Zaradi procesnih napak oziroma kršitev ustavnih pravic tistih, ki so bili v tem procesu pravnomočno obsojeni: Janeza Janše, Toneta Krkoviča in Ivana Črnkoviča.

Spomnimo. Četrti obtoženec Jože Zagožen je med procesom umrl, peti obsojenec Walter Wolf pa je odšel v Kanado, ker je tudi kanadski državljan.

Razveljavitev najrazvpitejše pravosodne sodbe zadnjih let je sicer znana šele neuradno (prvi je to vest objavil tednik Reporter), uradno pa bo v prihodnjih dneh. Ko bo ustavno sodišče dokončno spisalo obrazložitev in sodbo vročilo strankam. Takrat bosta iz zapora na Dobu prišla tudi Krkovič in Črnkovič, Janša je že itak zunaj.

Po doslej znanih informacijah dva ustavna sodnika, Ernest Petrič in Mitja Deisinger, pišeta tudi svoji ločeni

JE TO RES ALI SE MI SANJA?!

Ludvik Novak
11.04.2015 14:32 (Apr 11, 2015)

UKRAJINCI IMAJO ČAST IN POGUM!

Obračun s preteklostjo: komunistični simboli so prepovedani

Nova zakonodaja prepoveduje vse simbole in propagando, ki predstavljajo totalitarne komunistične in nacistične režime: imena ulic, zastave, spomenike ...

Foto: Youtube

KIJEV, MOSKVA – Ukrajina je prepovedala komunistična imena, simbole in tudi pesmi, da bi tako obračunala s svojo sovjetsko preteklostjo v času, ko se na vzhodu države bori s proruskimi separatisti. Rusija je v odzivu prepoved sovjetskih simbolov označila za totalitarno.

Prepoved, ki meri tudi na nacistično propagando, so v 450-članskem ukrajinskem parlamentu v četrtek sprejeli s 254 glasovi za. Nova zakonodaja prepoveduje vse simbole in propagando, ki predstavljajo totalitarne komunistične in nacistične režime: imena ulic, zastave, spomenike ...

Za nekdanjo sovjetsko republiko bi to pomenilo precejšnjo preobrazbo javnih zgradb in mestnih trgov, saj bi bilo med drugim treba preimenovati vse Leninove ulice in o

NAROBE SVET

Ludvik Novak
09.04.2015 07:43 (Apr 09, 2015)

Narobe svet

Andrej M. Poznič
Foto: Flickr.

Ni mi jasno, kdaj je »gejevski aktivist« postal »borec za človekove pravice«. Kajti ni še znano, da bi bile pravice, za katere se borijo gejevski aktivisti, postale »človekove pravice« v smislu splošne in vesoljne deklaracije ZN iz leta 1948. Prepričan sem, da imajo ta trenutek istospolni vse pravice, ki izhajajo iz splošne deklaracije. Včasih so geje zapirali, mučili, diskriminirali … Včasih so imeli ta pojav za bolezenski. Od »včasih« ostaja samo še enako moralno pojmovanje, da je spolno občevanje zunaj zakonske zveze, greh. Ne le za istospolne, temveč za vse! Sveto pismo pa jasno dodaja, da je istospolna seksualna praksa »gnusoba« in pri tem bo tudi ostalo. Tega ne bodo spremenili pa četudi bodo vsepovsod sprejeli zakone, ki pravijo, da je istospolna »poroka« enaka normalni poroki. Dejstva, da je pač nesmisel, ni mogoče odpraviti z zakonom, zato so vsi ti zakoni v resnici posiljevanje dejstev in so po svoji naravi kratkega veka. Vprašanje pa je, ko

Grad Strmol, a malo drugače

Ludvik Novak
07.04.2015 07:21 (Apr 07, 2015)

(komentar tedna) Zazri se v nas: pet, šest nas tu visi*102

avtor 02.04.2015  14:04  Dopolnjeno: 06.04.2015 10:01  /  Finance 66/2015

Kaj lahko pričakuje premier, če za ministra vzame nekoga, ki privatizacijo razglaša za veleizdajo? In ki, mimogrede, ni bil sposoben niti za župana Kočevja? Pričakuje lahko štalo.

Ve se, kaj je kazen za veleizdajo. Veber je kot obrambni minister obsojene zaradi veleizdaje strahoma opazoval na svojih potovanjih po prestolnicah članic Nata, kot so Varšava, Praga, Budimpešta, Bratislava in Talin. Na vislicah po glavnih trgih. Zaradi zločina prodaje nacionalnega telekoma. Tujcem. Zato ga lahko razumemo, da zdaj kot preplašena kura leta od izjave do izjave, od zgodbe do zgodbe, od poročila do neporočila, da bi si rešil glavo.

Ko je Veber s famozne »analize« le umaknil oznako zaupno, se je izkazalo, da so naši vrli double-os o »varnostnih vidikih« privatizacije Telekoma v resnici spesnili nekaj takega, kar bi lahko Jožek, Lujzek i

Biljardna miza

Ludvik Novak
01.04.2015 06:29 (Apr 01, 2015)

Po 71 letih izkopali domnevne posmrtne ostanke zakoncev Hribar z gradu Strmol

Arheologi so v gozdu nad Mačami pri Preddvoru odkrili posmrtne ostanke moškega in ženske. Glede na zdajšnje ugotovitve kaže, da gre za nekdanja gospodarja gradu Strmol Rada in Ksenijo Hribar.

Ta sta bila ubita v začetku leta 1944. Peter Hribar bo ostanke svojega strica in njegove žene po analizi DNK pokopal v družinsko grobnico na Žalah.

Gnali so ju v gozd, kjer so ju mučili in usmrtili


Znano je, da so premožnega ljubljanskega industrialca in njegovo ekstravagantno ženo v začetku januarja 1944 pripadniki varnostno-obveščevalne službe gnali z gradu Strmol v gozd nad vasjo Mače pri Preddvoru, ju mučili in usmrtili. nazadnje celo razčetverili. Natančen kraj usmrtitve pozneje ni bil znan in njunih trupel oziroma posmrtnih ostankov vse do danes niso našli.

Je bila kriva za tako grozovito smrt biljardna miza?

Ubij ga?!

Ludvik Novak
25.03.2015 07:47 (Mar 25, 2015)

Kdor Slavoju Žižku ni všeč, ga je treba ubiti

Žižek lahko zagovarja politično laganje in prostodušno pozove k umoru politikov na javni televiziji, dominantni mediji pa mu ploskajo in ga celo predstavljajo kot velikega humanista.

Prejšnji teden so nas mediji spet neskončno posiljevali z dvema velikima negativcema, Slavojem Žižkom in Natašo Pirc Musar. Žižek je tako še naprej »žažigal«, čeprav je po terorističnem napadu na pariški tednik Charlie Hebdo v svojem tipičnem pohisteriziranem slogu pozval k atentatu na svetovne voditelje na shodu solidarnosti v Parizu, češ da je te nagnusne politike treba pobiti. Namesto da bi ga zaradi sovražnega govora dominantni mediji obsodili, ga imajo še vedno za nedotakljivo božanstvo. Še bolj je sporno, da se na Žižkov skrajnje zavržen sovražni govor ni odzvala novopečena medijska »policajka« Nataša Pirc Musar, ki predseduje Svetu za odziv na sovražni govor. Namesto tega je prejšnji teden s prvim odzivom sveta potrdila, da jo zanima

Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj