Prijatelji (36)
Azra .
Masad Masad
Andrejka Kresal
Almira Catovic
Stoyan Svet
Abram1b2 Cej
Zvone Krušič
Dušan Mirić
Spremljevalci (28)
Mitja Derenda
I K A
Helena .
Kimu Jemar
Peter Zlodej
Dusan Bergmann
Ivanka Gantar
Deja Zu

Kategorija: kratka.zgodba

NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Brutalno seksualno (tekst vsebuje vulgarizme, za to se vnaprej opravičujem ;))
Tabula rasa
Beautiful trap
Mala balkanska oziroma ker sem vedno nekje vmes
Rare done (level II), ali ob letu osorej
Balada o dlaki Agati
Autunna
Tik pred strmoglavljenjem
O svojeglavosti, mrhovinarstvu, estetiki, minimalizmu in lepoti
Kadilski fleš :)
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
Brnenje
( 1 )
Gnoj
( 1 )
kolumna
( 2 )
lajež
( 1 )
MAX
( 10 )
Mrk
( 4 )
pesem
( 7 )
TAJA
( 1 )
zgodba
( 1 )
zgodbe
( 12 )
žolč
( 3 )
IŠČI PO ARHIVU
september 2020
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Čelno trčenje

Liza Whiteapple
20.02.2017 22:03 (Feb 20, 2017)

Nadaljevanje zgodbe "Brez pljuč hlastati za zrakom". Malo romantike  :).

Besno sekam robidovje pred sabo. Kot, da se ne premaknem nikamor, grmovju ni ne konca ne kraja. Grabim, vlečem in udriham, trni se mi zarivajo v debele rokavice, vsake toliko začutim kako kakšen najde pot v moje dlani. Vroče je, po obrazu mi teče pot in roke imam popraskane do krvi, vse do komolcev. Pa vendar mi je moje početje v čudno zadovoljstvo in uteho. Manjša mačeta je dovolj lahka, da mi delo z njo ne povzroča hujših preglavic. Sproščujoče je, kot bi tako preusmerila ves bes in jezo, ki sem jo nemo zadrževala v sebi ves ta čas. In besna sem, da se mi kar megli.

Damian leži v ležalniku pred hišo in bere. Z mesta kjer sem, ga komaj vidim, on pa mene na srečo ne. Mislil bi si svoje. Jaz pa si seveda tudi mislim svoje. Zaničujem ga, ker v njemu ni nikakršne iskrice, nikakršne potrebe, da bi se premaknil. Popolnoma mirno in samozadovoljno tam leži, nikakršnega občutka krivde, ali nemira… Jaz pa imam prevale v ž

Nekaj je bilo drugače

Liza Whiteapple
08.12.2016 22:17 (Dec 08, 2016)

                                              

Zbudil se je, kot bi ga nekdo izstrelil iz orbite. Iz teme, v oslepljujočo svetlobo in prostor, ki je postopoma pridobival obliko. Njegov um je bil popolnoma prazen in prva stvar, ki se je izoblikovala, je bil rahel občutek panike, ker se ni znal umestiti v ta prostor. Kot bi v svoji notranjosti grabil po razpoznavnih znakih, je iskal prvi spomin, ki bi ga definiral. Najprej njega, kot pojavnost, potem splet okoliščin, tistih nekaj spominov na zelo bližnjo preteklost in potem seveda steno v katero je gledal.
Zvrstilo se je eno za drugim, v delcu sekunde. Začutil je takojšnje olajšanje. Na njegovi levi je spala Oli in zunaj je bilo presenetljivo svetlo, kot bi sijalo sonce.
Ni je hotel buditi. Sam ni dobro vedel zakaj. Kot bi prvič v vsem času, od kar sta se takole zbujala skupaj, začutil potrebo po samoti. Saj ni, da bi ga ona na kakršenkoli način omejevala, pa vseeno. Previdno se je dvignil na postelji, da ne bi po nesreči odgrnil odej

Brez pljuč hlastati za zrakom

Liza Whiteapple
11.11.2016 11:20 (Nov 11, 2016)

Sedim na kavču in prazno buljim predse. Televizija je vklopljena, menda nekakšen reality show.

Kot se mi zadnje čase pogosto dogaja, se ne morem pripraviti, da bi svojo pozornost prisilila usmeriti se na dogajanje okoli mene. Damian spi. Leži na kavču poleg mene in nalahno smrči. Zamerim mu. Zadnje čase mu zamerim veliko reči, takoj v naslednjem trenutku, pa me zajame občutek krivde. Saj si ne more pomagati. Utrujen je.

Dnevi so se začeli prelivati en v drugega, televizija pa je vedno vklopljena. Vsak dan čakam, da se bodo odprla vrata ateljeja, da bo prenehal z delom, da bova skuhala večerjo in nemara odprla steklenico vina… Včasih se zgodi, da je vse v redu, pogovarjava se in zdi se, kot včasih. Kdaj drugič, me popade bes. Tudi kozarce mečem po tleh. Televizija, moj stalni back vokal pa ne crkne in ne crkne. Ima me, da bi v roke prijela baseballski kij, ali palico za glof, ali pa mogoče kar prazno steklenico in jo razbila na prafaktorje.

»Taja, kaj je spet narobe? Daj no, utrujen s

Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj