Prijatelji (36)
Lara Arh
Masad Masad
I K A
Laščan Zlatorog
Branko Gaber
Klavdija Hiti
Blaz Cernic
Danijel Golobič
Spremljevalci (28)
Mike 1968
Mitja Derenda
Kimu Jemar
Laščan Zlatorog
Peter Zlodej
Dusan Bergmann
Ivanka Gantar
Tatjana Gornjec

Kategorija: žolč

NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Brutalno seksualno (tekst vsebuje vulgarizme, za to se vnaprej opravičujem ;))
Balada o dlaki Agati
Autunna
Je ne sais pas
Mala balkanska oziroma ker sem vedno nekje vmes
Kadilski fleš :)
Beautiful trap
Rare done (level II), ali ob letu osorej
Obujanje
Vesoljna dvojina
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
Brnenje
( 1 )
Gnoj
( 1 )
kolumna
( 2 )
lajež
( 1 )
MAX
( 10 )
Mrk
( 4 )
pesem
( 7 )
TAJA
( 1 )
zgodba
( 1 )
zgodbe
( 12 )
žolč
( 3 )
IŠČI PO ARHIVU
september 2020
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Celofani in vera v čudoviti novi svet

Liza Whiteapple
19.10.2016 16:50 (Oct 19, 2016)

Ob neskončni množini živopisanih podob, tekstov, prispevkov, sem navajena vihati nos. Navajena? Ne morem drugače. Le zakaj bi se človek tako zlahka pustil zaslepiti priročnim, navideznim resnicam, namensko igranim scenarijem? Da bi obšel grobe in ostre robove realnosti v kateri živi? Kaj je to? "State of mind" ? Odraz osebnega nezadovoljstva? Ali, na žalost, objektivno gledanje sveta v katerem živim? Kdo je duhovit, kdo smešen, kdo je verodostojen, kdo želi dobro in kdo le zaslužek iz tega »dobro«, ki ga spretno trži? Kdo je naiven, kdo ravna smiselno, racionalno? Kdo je boccalone, oziroma gullible, kot to stanje opisujeta dva tuja jezika? V italijanskem, izraz izvira iz besede bocca (usta), opisni prevod pa se (vsaj meni je bilo tako razloženo), nanaša na ribo, ki na široko odpre usta in pogoltne trnek z vabo. Angleškega niti ne bom razlagala, mislim pa, da bodo angleško razumeči bralci to zlahka storili sami. No, naj vam dam dve iztočnici. Golla, v italijanščini, izvorno iz latinš

Kulturniška megla

Liza Whiteapple
07.06.2016 21:42 (Jun 07, 2016)

                                   

Ne bom ponovno pisala o »aferi Rog«, me je pa eden od taužentih spremljajočih člankov, danes tako razkuril, da si resnično nisem mogla pomagat, da cenjeni avtorici ne bi posvetila prav posebnega zapisa.

Mislim, čas bi bil, da bi se ta kulturniška megla pri nas končno že malce razkadila in da bi na sceno prišli malce bolj iskreni in človeški ljudje. Utopija, saj vem… Pogreje me fakin vzvišena poza nekaterih samooklicanih intelektualcev. Vem, težim, ampak moram.

Prebrala sem članek oziroma kolumno neke slovenske pisateljice in me je prijelo, da bi jo dodobra oklofutala za tiste ohole in vzvišene besede....  Bom kar citirala prvi del njenega, brez dvoma spretnega, ampak zame naravnost pokvarjenega zapisa. Piše o navadnih, za njene pojme neustvarjalnih ljudeh, ki imajo redne, osemurne, dolgočasne zaposlitve:

»Da me jebeš, ne razumem, v čem najdejo razloge za vztrajanje pri svojih malih, bednih življenjih. Če bi bila sama na mestu kogarkoli izmed ljud

Odgovornost

Liza Whiteapple
14.03.2015 11:36 (Mar 14, 2015)

           

Takole med tednom, ko dnevi prehitro bežijo mimo in ko že opažam tiste prve spremembe, ki kažejo, da se je zima vdala in prevesila k pomladi, po malo mozgam o vse sorte rečeh. Med drugim sem oni dan navrgla svojemu moškemu:

" Aha....slišiš? So že spremembe."

"Kakšne spremembe?" me je vprašal s tistim pogledom, ki (zdaj že vem) nakazuje, kako se pri sebi zabava, ob mojih neredkih ekscentričnostih in čudaških izjavah. On pravi, da sem ena usekana baba, hehe. In verjetno to drži.

" Ptičje petje. Slišiš? Tega pozimi ni bilo slišati."

Res je. Uho se navadi in mozeg sčasoma ne zazna več.

Ja. Pomlad, težko pričakovana in začenja se.

Vmes pa uho ulovi marsikaj, tako mimogrede in tudi zgodi se veliko reči. Takih. Majhno - velikih, nepomembno - pomembnih, vsakdanjih, odvečnih.... Tistih, o katerih bi se mi navadno prav upiralo pisati, tokrat pa.... Nekako silijo ven.

Ta teden, v ponedeljek, sem se nabrcala v guzico in svoj korak, na hodniku fabrike, skoraj šizofreno preusmerila,

Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj