Članek
Strong
Objavljeno Apr 21, 2014

You’ re strong, girl!

Nesmisel tega stavka in veliko njih, ki si jih ponavljaš v glavi kot mantre, te končno postavi na tla kamor spadaš. Da si močna? Pravijo ti tako, ja. Ker si živela. Ker imaš zgodbo in to prekleto zajebano in neumno zgodbo. Zakaj? Sklepaš, da za to, ker si neumna. Ne premoreš kančka čustvene inteligence. Če je to sredstvo s katerim se meri pamet si totalni zajeb. Ena razdajajoča se gmota lahkomiselnih čustev. 

You’ re strong, girl! Vedno si se postavila na noge. Respect! Za koliko časa? In s kakšnim občutkom? Kot da ni bilo nič posebnega. In vsakič ko si se postavila in so se ti čudili, si se sama čudila njim, ker nisi ob tem čutila ničesar.

You’ re strong, girl! Močna si in imaš vsebino. Iz oči ti sije. Ves nič tega sveta nakopičen na robu jezika. Lahko bi ga naravnost izpljunila, pa ga ne moreš spraskati s površine. Tvoja ljubezen je močna, še močnejša pa je tvoja jeza.

You’ re strong, girl! Brez napora jih obrneš okrog prsta, dokler te ne obrne z njimi vred, da ne veš več kje si doma. Flirtaš, zavajaš, odrivaš, kažeš naklonjenost, vse je videti lepo, dokler nekdo na tvojem obrazu ne opazi gnusa.

You’ re strong, girl! Razumeš se do obisti. Svoje travme, svoje strahove, jezo, vzorce… Vsega si se že naučila, dokler se konkretno ne spotakneš sama obse. Ob ista neumna stopala. Tista, ki naj bi stala trdno na tleh.

You’ re strong, girl! Od pamtiveka si kupovala tujo ljubezen. Se prodajala, razdajala, spreminjala, tekmovala, se udinjala, priklanjala. Tako so te naučili. Nič ni dobro samo po sebi.

You’ re strong, girl! Ob sebi hočeš igralce, ki ti pravijo da si dovolj močna, da boš zmogla. Se sama otepala, sama branila, sama vlekla voz in tekla za njim.

You’ re fucking strong, girl! Cmariš se v lastnem soku, ki si ga izcedila iz svoje temne duše. Otrok svetlobe, da si? Pa dobro veš, da je tema tista, ki od nekdaj prevzema vajeti. Zaganjaš se v nevidne mline na veter, pretvarjaš da si bitje, ki je sposobno svetlobo živeti. Vdihni temo, izdihni luč.

You re strong, girl! Ko se ponoči v paniki zbudiš, ugotoviš, da si pozabila dihati. To postaja vedno bolj domače. Kot bi življenje samo ne bilo zastonj. Kot, da nikdar ne storiš dovolj, da bi ga upravičila.

Get a fucking life!