Članek
A RES NIČ NE POMAGA
Objavljeno May 29, 2014

Sprejela sem odločitev. Kilogrami morajo proč. Sliši se čudovito ampak kako naj se odločim na kakšen način bom to naredila ko pa je cela poplava obljub? Toliko diet sem že preizkusila toliko tehnik! So tudi vam poznane te misli? Ste se tudi vi že neštetokrat odločili da je dovolj?Naj vam zaupam kako sem to delala jaz. Nikoli nisem imela sposobnosti da bi nadzirala svojo težo in tisti občutek na začetku ko imaš res samo dva ali tri kilograme preveč in jih za vsako ceno moraš izgubit. In dokler si mlad jih veliko lažje zgubiš. Začela sem zmanjševat obroke. Pred dvajsetimi leti se ni še kaj dosti govorilo o zdravi prehrani tako da je bil to moj edini poznani način. Ampak je deloval. Rezultat je bil hitro opazen pa saj nisem potrebovala velike revolucije. Ko sem dosegla idealno težo sem se prepustila  staremu načinu. Po nekem času sem ugotovila, da nimam tri kilograme preveč ampak sem pridelala dodatne štiri. Šok!!!
Spet bo treba začet stradat ampak sedaj je težje ker moram izgubit sedem kg. In ker je stradanje dolgočasno sem vsakič znova preizkusila kakšno novo dieto. Vse so bile učinkovite dokler sem se jih držala. Kaj pa potem? Temu strokovno rečejo jojo efekt. Meni pa je bolj všeč spet na stari poti. Ko sem končala z vsako dieto sem se vrnila na star način prehranjevanja. In seveda vsakič pridobila dodatne kilograme. Na enkrat me je pretreslo dejstvo da je številka postala trimestna. Ja prav ste prebrali moja teža je prestopila trimestno številko. 
Takrat sem spoznala zakaj mi nikoli ampak zares nikoli ni uspelo. Ker sem se ukvarjala samo s kilogrami nikoli pa nisem odpravila vzroka. Verjetno si mislite kako vzroka saj sem se lotila diete. Vedno gledamo kaj pojemo ali se kdaj vprašate zakaj jeste. Kolikokrat jeste, ker potrebujete hrano za tolažbo. Boli! Tudi mene je to spoznanje pretreslo. Ko sem začela raziskovat zakaj potrebujem hrano sem dosegla neverjetne rezultate ki jih po treh letih še vedno vzdržujem. Sedaj se mi ni potrebno odrekat hrani ker hrana ni več moja droga ampak samo živilo za takrat, ko sem lačna. Kaj pa vam pomeni hrana. Tolažbo, ste se našli med temi vrsticami se ubadate z istimi težavami. Nočem vam ponujati najboljše tehnike ker ni rečeno da tehnika ki deluje meni deluje tudi vam. Najboljša tehnika najboljša dieta je tista katere se lahko držite brez večjih naporov. Šele takrat boste dosegli uspeh. 
Lahko pa vam ponudim pomoč da pridete do spoznanja zakaj se oklepate hrane kajti to je prvi korak do osvoboditve.