Članek
Rok Snežič - doktor davčnih utaj - Martin Krpan, ki je premagal državo
Objavljeno Nov 30, 2014

Rok je po izobrazbi doktor prava, naslov njegove doktorske dizertacije je Davčne utaje - zato v javnosti najbolj znan kot doktor davčnih utaj. Je tudi vikend zapornik na odprtem oddeku na Dobu, kjer dela družbo Janezu Janši, Zoranu Thalerju, do pred kratkim Binetu Kordežu in ostalim slovenskim intelektualcem ter je v osebnem stečaju zaradi spora s slovensko davkarijo.

S tožilstvom se je pogodil za alternativno prestajanje kazni (vikend zapor 48 ur), plačilo kazni pa se je itak zognil z osebnim stečajem. Lukavo. Sedaj je zaposlen v podjetju prijateljice v Banji Luki, najamete pa ga lahko, če ste ga pripravljeni plačati vsaj 300 evrov na uro. Definitivno največji strokovnak za našo davčno zakonodajo, ki vam naravnost pove v obraz, da je najbolje, da takoj zaprete podjetje v Sloveniji  in ga odprete v Bosni. Sploh če poslujete s Slovenijo, saj tovrstni dobiček tam sploh ni obdavčen. Nikjer se ne da tako lepo prati denarja kot v Bosni.

Si ga bo pa domača davkarija zapomnila za vedno, ker so mu morali vrniti 220.000 evrov neopravičeno pobranih davkov plus plačati  80.000 zamudnih obresti, sigurno bo še kakšen miljonček stroškov, ker jih sedaj toži še za odškodnino. Rok je športnik po duši in vse skupaj jemlje precej športno in že piše nov doktorat (lahko bi tudi knjigo, po kateri bi se dalo posneti tudi fajn film :)   Roka Snežiča predlagam za faco leta 2014:)