Članek
Alenka zašpecala slovenske škofe!
Objavljeno Jul 07, 2014

“Kar nekaj časa sem se spraševala, kaj lahko in kaj moram kot predsednica vlade v tem primeru storiti. Nedopustno in v nasprotju z ustavo je, da cerkev posega v pravosodno vejo oblasti s komentiranjem konkretne sodbe,” je dejala predsednica vlade in Zavezništva mag. Alenka Bratušek v današnji izjavi za medije v Postojni.

“Zato sem se odločila, da po diplomatski poti pošljem pismo Vatikanu. Pred letom sem imela to čast, da sem se srečala s papežom Frančiškom in lahko rečem, da sva med drugim soglašala, da se je potrebno odločno upreti korupciji, za kar se tudi sam papež Frančišek v svoji inštituciji zavzema. Medtem pa si v slovenski rimokatoliški cerkvi upajo posegati v pravosodni sistem, torej v sodno vejo oblasti. To se mi zdi nedopustno in resnično me zanima mnenje Vatikana o tem,” je bila ostra predsednica.

V pismu sprašuje, ali je Vatikan seznanjen z dejanji slovenske cerkve in ali se jim zdi dopustno vmešavanje cerkve v pravosodno vejo oblasti, ter izrazila pričakovanje, da bo Vatikan Sloveniji posredoval stališče do dogajanja v zvezi s slovensko RKC.

Predsednica mag. Alenka Bratušek je izjavo zaključila z naslednjimi besedami: “Papež Frančišek v svoji instituciji delo opravlja zelo resno, tudi dva slovenska visoka cerkvena dostojanstvenika sta morala zapustiti svoja položaja zaradi suma gospodarskega kriminala. Verjamem, da tudi v Vatikanu vedo, kje so meje.
Kot predsednica vlade sem dolžna braniti ustavno in pravno suverenost in jo tudi bom!”

Uf, se že tresejo hlače slovenskim cerkvenjakom. Bojda papež resno razmišlja, da naredi red in vse pokliče na zagovor!  Najprej zapravljeni miljoni, zdaj pa tole...

Alenki in njeni ZAB pa se je rajting zvišal na 4,5% :)  Še malo, še malo pa bo...