Članek
Pogrešan že 14 let, mama obtožena obrekovanja
Objavljeno Apr 27, 2014

Na celjskem še vedno buri domišljijo, kaj se je zgodilo pred več kot štirinajst leti takrat 18 letnemu Juretu, Obupana mama je poskušala tudi sama najti kakšno sled, razpisana je bila lepa nagrada za koristno informacijjo, potapljači in jamarji so preiskali več jam in Šmartinsko jezero, a našli ga do danes niso. 

Zadnji, ki ga je videl, je dejansko tudi med osumljenci, saj sta s pogrešanim "poslovno" sodelovala in sicer v nečednih hekerskih podvigih, za katere sta zaslužila za tiste čase precejšnje zneske (govori se o 50 miljonih, ki so bili nakazani na knjižico Juretovega prijatelja iz Frankfurtske banke, na sodišču pa se je kolega branil le z molkom). Mama se je obračala tudi na več jasnovidcev, preberite šokanten prispevek novinarke Simone http://simonasolinic.wordpress.com/tag/jure-plevnik/

Popolnoma razumem mamo, da je obsojala in žugala s prstom predvsem nanj - da pa je on vložil proti njej tožbo zaradi obrekovanja in psihičnih težav, je pa obsojanja vredno!   Osnova za tožbo je bila njena izjava leta 2011 v Tedniku:

Ker vem, da je Rok Jeraša ta teren poznal, da je njegov oče lovec tam gor, da imajo orožje in da imajo veliko možnosti nekoga mimogrede odpihniti,« so besede iz televizijske oddaje Tednik iz leta 2011, zaradi katerih je morala Ika Plevnik, mati, ki svojega izginulega sina Jureta išče že 14 let, sesti na zatožno klop ljubljanskega okrožnega sodišča. V zasebni tožbi ji je žaljivo obdolžitev in razžalitev očital Jeraša, prijatelj izginulega Jureta Plevnika Goloba, v čigar avto je Jure sedel, preden je za vedno izginil.