Članek
Koloidno srebro
Objavljeno May 14, 2015

Koloidno srebro je močan naravni antibiotik in antimikotik.

Antibakterijske lastnosti srebra so poznali že v antični Grčiji, pred 2000 leti pa je svoje mesto našlo tudi v ayurvedski medicini. Za lajšanje težav so ga v medicini uporabljali vse do odkritja antibiotikov. Srebro so predpisovali za številne bolezni in ga uporabljali tudi kot učinkovito razkužilo in kot naravni antibiotik. Z razvojem medicine je utonilo v pozabo, danes pa z ozaveščanjem o zdravilni moči narave koloidno srebro znova postaja zanimivo in pogosteje v uporabi.

Koloidno srebro je raztopina zelo majhnih delčkov srebra (od 5 do 30 ppm) in večkrat destilirane deionizirane vode (število delcev čistega srebra premera 0,0001 mikrona na milijon delcev večkrat destilirane, deionizirane vode). 

Koloidno srebro učinkuje proti več kot sto povzročiteljem bolezni (bakterijam, virusom in glivicam). Deluje kot katalizator, ki vstop v telo preprečuje tistim encimom, ki jih virusi, glivice in bakterije potrebujejo za svoj razvoj. Ko ti izzivalci bolezni pridejo v stik s koloidnim srebrom, ostanejo brez kisika, torej razpadejo.

Beri dalje ...