Slovenci bomo podalpski Hrvati?

OddajLaščan Zlatorog, dne 2014-10-21 ob 19:52:24

Ljudje obračamo, življenje obrne. Kdor ni bil pri koritu zadnjih dvajset let, ne bo nikoli več. Na sporedu je ti. tretja privatizacija Slovenije, a tokrat, za razliko od prvih dveh, so akterji predvsem tujci (tudi Hrvati). Slovenija se bo poceni sprivatizirala in postali bomo sodobna kapitalistična država v lasti tujcev (tako kot smo to že bili, ali ne). Izgleda pa, da bodo naši lastniki predvsem Hrvati.

Prva privatizacija so bili certifikati, za katere so menili naši največji ekonomski strokovnjaki, da so ničvreden papir. In jih raje sami kupovali. Druga faza privatizacija je bila, ko so te poceni "ničvredne" certifikate za bagatelo pokupili "naši" in s pomočjo bančnih kreditov državnih bank kupovali podjetja s krediti, zavarovanimi s podjetji, ki so jih kupovali. Dobili smo tajkune, žal  na precej majavih nogah, ki so se zrušili ob prvem vetru tj., krizi. Tudi naše ljube državne banke bi šle zaradii tega k vragu, če se državljani ne bi izdatno zadolžili (sebe in par generacij naprej) in jim pomagali iz dreka. Za "tajkunska" podjetja pa žal ni več pomoči -  poceni so sedaj naprodaj tujcem  - kar pa je sedaj ta tretja (prava) privatizacija. Kupci bodo tujci (Slovenci nimamo več denarja ali pa ge ne smemo kazati doma), a kupci so tudi Hrvati, ki kupujejo zelo namensko in strateško s politično podporo. Priporočam v branje spodnji članek, Božo Dimnik ima prav, postali bomo čisto pravi podalpski Hrvati!  Pravite, da to ni mogoče?  Poglejte okrog sebe, prosim...

Eni glavnih tujih investitorjev pri nas so v zadnjem času Hrvati. Tako je Emil Tedeschi kupil Drogo Kolinsko, Ivica Todorič je prevzel Mercator. Hrvaški investitorji se zanimajo za Zavarovalnico Triglav in Žito, pojavile so se špekulacije, da začenjajo naskok tudi na slovensko mlekarsko industrijo. Zdaj bo Darko Ostoja (Liburnia Riviera hoteli) kupil štiri hotele v Portorožu, z najbolj znanim Metropolom na čelu. »Očitno ne gre za posamične nakupe, ampak v precejšnji meri za strateške odločitve, pri katerih sodeluje tudi aktualna hrvaška politika,« je prepričan Borut Šuklje, nekdanji politik in veleposlanik, ki zdaj deluje kot svetovalec za JV Evropo. Mate Granič, nekdanji zunanji minister, danes pa lobist, ki po pisanju hrvaških medijev tesno sodeluje z nekaterimi hrvaškimi investitorji pri nas, Šukljetove besede potrjuje: »Širjenje v Slovenijo je seveda posledica strategije, a ne strategije hrvaške države, ampak sposobnih in pametnih posameznikov, govorim o Todoriču, Škoji, Ostoji in podobnih. Njihove odločitve vsekakor podpira hrvaška politika, tako opozocijska kot tista, ki je na oblasti.« Granič dodaja, da proces ni nasproten, ker Slovenija ni izrabila kraljevskega položaja, ki ga je v preteklosti imela, znani slovenski lobist Božo Dimnik pa na temelju dogajanja v gospodarstvu napoveduje, da bomo Slovenci postali podalpski Hrvati. »Prodaja podjetij, ki niso v dobri kondiciji, pomeni prodajo po nizkih cenah,« opozarja.

 

Severina - Gdje je nestala Slovenija - YouTube

***EXCLUSIVE*** ---------------------------------------------- Promo video sa SPECIAL EDITIONA SEVERGREENA "BLUE BOX" http://severina.com http://sevefanclub.com

profileimage
Všeč mi je
2
Komentarji
9
Laščan Zlatorog
0
Sep 17, 2015
Uh stara tema, ampak še vedno gre v tej smeri, da bodo naši lastniki ex-yu udbovci ne pa Hanseki. Dobro življenje je relativno. Nekateri še zdaj objokujejo čase naše in vaše mladosti, ko ni bilo treba preveč delati,če si bil priden v šoli.:=)
#9
Azra .
0
Sep 17, 2015
Laščan, jaz imam že zdaj direktorja in lastnika podjetja nemca, ki je v Sloveniji že pred 7 leti odprl hčerinsko podjetje.
Pa ti lahko povem, da sem prezadovoljna. Naša podjetja se res ne morejo meriti z njim, sploh kar se tiče pravic zaposlenih.
Če so naši nesposobni, naj pač prevzamejo tujci, če bodo zaradi tega zaposleni bolje živeli.
#8
Aljaž
0
Sep 16, 2015
Nikoli ni stvar izgubljena, je pa že čas, da se kaj naučimo iz vsega, to je , da ne tiščimo glave v pesek in se raje zavejmo, da te požrejo, če ne pokažeš pokončne drže, dostojanstva, malo jajc po domače povedano, še posebej v politiki je to nujno!
#7
Rak stari
0
Oct 22, 2014
Laščan, predvsem drugo, stanje je dokaj zaskrbljujoče, s smeškom ali brez.
Ja, sem skoraj pozabil, ta video je pa super ....
#6
Laščan Zlatorog
0
Oct 22, 2014
Pozabil si dodati smeškota.Ali pač brez njega?
#5
Rak stari
0
Oct 22, 2014
Saj ni pomembno, če bodo naši bodoči ekonomski gospodarji Hrvati, politični so nam že od konca druge svetovne vojne sem Srbi. Za Slovence je najpomembnejše, da ohranimo socializem s človeškim obrazom, Kučanom in praznimi žepi.
#4
lovro
0
Oct 22, 2014
ne, ne slovenci smo komunistični izrodki. škart roba. vodenoglavi z opranimi možgani. narod, ki bo požrl samega sebe.
#3
Laščan Zlatorog
0
Oct 22, 2014
A seveda. Vse firme, ki se bodo "počisitile", so seveda neprofibilne, tako da imamo nepopisno srečo, da jih kdo hoče za bagatel. Verjetno je že pripravljen načrt, kako prepričati Slovence, da bomo delali za minimalen dohodek enak v sosestvu (neka polovica sedanjega minimalca). Bi se lažje prodalo.
#2
Zlobni
0
Oct 22, 2014
Pravilno je, da se počisti, kar ne more živeti!
Interes za ustvarjanje in zagon podjetij na dolgi rok, pa je zelo majhen, ob spoznavanju, kaj se je dogajalo od 1990 leta dalje :-)

Zanimanje je še le od tistih mrhovinarjev in prekupčevalcev, ki za drobiž ustvarjajo lastno korist, za ljudi jim je pa figo mar.
#1
Laščan Zlatorog
Laščan Zlatorog
Objavil/a 2014-10-21 19:52:24 (Oct 21, 2014)
Starejša objava Novejša objava
Razprodaja Slovenije | Društvo Mali delničarji Slovenije

</embed>

Boža Dimnika jezi, ker Slovenci postajamo podalpski Hrvati - pozareport.si

"... Jezi me za Slovenijo, da smo to izpustili ... Mi bi imeli najboljše banke na Balkanu. Mi bi se kopali v zlatu. V zlatu bi se kopali ... Bili bi svetovalci za vse do Makedonije ...

Božo Dimnik: Postali bomo podalpski Hrvati | Intervju tedna - Planet Siol.net

Tako pravi Božo Dimnik pred vstopom Hrvaške v Evropsko unijo. Trdno je prepričan, da bo Hrvaška izkoristila priložnost, ki smo jo mi izpustili.

Severina - Gdje je nestala Slovenija - YouTube

***EXCLUSIVE*** ---------------------------------------------- Promo video sa SPECIAL EDITIONA SEVERGREENA "BLUE BOX" http://severina.com http://sevefanclub.com

ZADNJE OBJAVE
Od nedelje je pogrešan 26-letni Aljaž Paj iz Laškega
Grexit že danes?
Dobrodelni koncert za nakup v požaru uničenih strojev Mizarstva Kaja
V Celu dogaja?
Albanija ima probleme z nafto
NATO nas bo branil, ker nas ima rad
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
januar 2020
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj